Τι συμβαίνει τελικά στον Έβρο; Νέες πολεμικές απειλές Ερντογάν, η ελληνική αντίδραση (ΒΙΝΤΕΟ)

Παιχνίδια προπαγάνδας από τους Τούρκους!
«Η μεταφορά των αρμάτων μάχης αποτελεί προγραμματισμένη δραστηριότητα της δεύτερης στρατιάς με έδρα τη Μαλάτεια και δεν πρόκειται για οποιαδήποτε μεταφορά στρατευμάτων στα σύνορα με την Ελλάδα», αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, αναμεταδίδοντας πληροφορίες.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα το απόγευμα τουρκικά ΜΜΕ είχαν μεταδώσει μέχρι και βίντεο με την μετακίνηση στρατευμάτων από τη Βόρεια Συρία -υποτίθεται- προς την Αδριανούπολη, πλησίον των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρου:

Νωρίτερα πηγές από το ελληνικό Υπ.Άμυνας επιβεβαίωσαν την αυθεντικότητα των παραπάνω εικόνων:

Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η διάψευση που ήρθε πριν από λίγα λεπτά από το πρακτορείο Anadolu είναι αληθινή ή αν πρόκειται για κίνηση αποπροσανατολισμού από τους Τούρκους.

Προκαλεί ο Ερντογάν δίχως να κατονομάζει τους Έλληνες
Σε ακραίες δηλώσεις προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε πολεμικές απειλές κατά την ομιλία του σε εγκαίνια νοσοκομείου, αν και δηλώνει ανοιχτός στον διάλογο.

«Θα καταλάβουν σύντομα ότι η Τουρκία έχει την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη να διαλύσει τους χάρτες που της επιβάλλονται», τόνισε ο Ερντογάν, προσθέτοντας:

«Είτε θα το καταλάβουν πολιτικά, είτε θα το βιώσουν οδυνηρά στο πεδίο της μάχης».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η Τουρκία και ο τουρκικός λαός είναι προετοιμασμένοι για κάθε πιθανότητα και για κάθε αποτέλεσμα.

Σε αυτό το πλαίσιο υποστήριξε ότι η Τουρκία βρίσκεται με κάθε τρόπο και εκφράζει σε όλες τις πλατφόρμες, τις συνεντεύξεις, και τα μηνύματά της ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να μοιραστεί ό,τι είναι δίκαιο.

loading...