ΟΧΙ στα εργασιακά Νταχάου του 4ου Ράιχ της Deutsche Telekom & των συνεργατών της εργατοπατέρων!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ

Μετά την συνθηκολόγηση με την υπογραφή της κατάπτυστης Σ.Σ.Ε «Συμφωνία της Βάρκιζας» των προσκυνημένων και εξωνημένων εργατοπατέρων με την γερμανική διοίκηση, λύθηκαν τα χέρια της διοίκησης και υλοποιεί στο ακέραιο τα αντεργατικά σχέδια της:

Παγιώνει την τηλεργασία.

Παρακολουθεί παράνομα τους τεχνικούς μέσω του GPS.

Κλείνει καταστήματα και τα δίνει Franchise. Συγχωνεύει υπηρεσίες Door to Door, ΣΥΠ, Η/Μ-Η/Π κ.λ.π. ξεσπιτώνοντας και οδηγώντας σε «εθελουσία» απόλυση εκατοντάδες εργαζόμενους.

Εκχωρεί σε ιδιώτες εργολάβους το έργο της καθαριότητας απειλώντας και τρομοκρατώντας τις καθαρίστριες να δεχτούν να πάρουν ένα «πακέτο» και να φύγουν ή να πάνε στον εργολάβο για 3 χρόνια με την συναίνεση και την συγκατάθεση της ηγεσίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ!!!

Συνεχίζει τις συνδικαλιστικές διώξεις με κραυγαλέα περίπτωση την νέα εκδικητική δίωξη κατά του μέλους του Δ.Σ της ΠΕΤ-ΟΤΕ Λ.Καστρινάκη ως αντίποινα που κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου από προηγούμενη συνδικαλιστική δίωξη ο Περιφερειακός Δ/ντής Ν. Ελλάδος Μ.Ζαχαριουδάκης και οι τοπικοί προϊστάμενοι Χανίων Γ.Μαραγκάκης και Γ.Ρουσσάκης.

Μειώνει ακόμη περισσότερο τις σταθερές θέσεις εργασίας με τις εκβιαστικές εθελούσιες -στην τελευταία έφυγαν 450 συνάδελφοι- ενώ στην νέα που θα ανακοινώσει τέλος Σεπτέμβρη έχουν στόχο να διώξουν άλλους 1.000, χωρίς να κάνουν ούτε μια πρόσληψη!

Για να το πετύχει αυτό έχει εξαπολύσει ένα άνευ προηγουμένου πογκρόμ εκβιάζοντας, απειλώντας και τρομοκρατώντας εκατοντάδες εργαζόμενους με αποτέλεσμα σε διάστημα 3 μηνών να έχουμε 3 νεκρούς συναδέλφους και μια απόπειρα αυτοκτονίας!!!

Με αποκορύφωμα την επίσημη εξαγγελία από τον Μ.Τσαμάζ για την δημιουργία 3 θυγατρικών όπου θα μεταφερθεί εκεί το σύνολο σχεδόν του προσωπικού, 5.500 εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής. Τεχνικοί πεδίου, εργαζόμενοι στα καταστήματα και στα call centers, αυτοί που στην πανδημία με κίνδυνο την ζωή τους και με αυταπάρνηση κράτησαν όρθιο τον ΟΤΕ και καθημερινά τους αποκαλούσαν ήρωες!!!

Η νέα ανασυγκρότηση που μας ετοιμάζει η Deutsche Telekom και ανακοινώθηκε επίσημα προβλέπει, μεταφορές – απομακρύνσεις δηλαδή απολύσεις 7.000 εργαζομένων και στον ΟΤΕ θα μείνουν το πολύ 3.000 εργαζόμενοι. Το ίδιο ακριβώς μοντέλο (copy paste) που εφάρμοσε στη Ρουμανία ο τότε Διευθύνων Σύμβουλος της ROM TELEKOM και σημερινός Γεν. Δ/ντής Τεχνολογίας και Λειτουργιών Σ. Θεοχαρόπουλος.

Αυτά τα μέτρα θα αυξήσουν κι άλλο την κερδοφορία λένε και θα μειώσουν για άλλη μια φορά… το εργασιακό κόστος.

120 διευθυντικά στελέχη παίρνουν όσα 5.500 εργαζόμενοι!!!

Την μερίδα του λέοντος όμως του «εργασιακού κόστους» την νέμεται η τεράστια παρασιτική νομενκλατούρα του κρατικού Γερμανικού ΟΤΕ των 2.000 Διευθυντών και προϊσταμένων με φαραωνικούς μισθούς (Γεν. Διευθυντές 500.000 €, Διευθυντές 100.000 € κ.λ.π.) οι οποίοι φυσικά θα παραμείνουν για να διευθύνουν, διατηρώντας τα προνόμια τους, εργαζόμενους των 500 € που θα έχουν μεταφερθεί στον καιάδα των δουλεμπορικών εταιρειών του ΟΤΕ.

Αυτό είναι το απεχθές εργοδοτικό πρόσωπο της D.T που θεωρεί τους εργαζόμενους και την χώρα, φέουδο του 4ου Ράιχ.

Από τις επενδύσεις, τις νέες θέσεις εργασίας που θα άνοιγαν και τα φθηνά τιμολόγια που θα πρόσφεραν στην κοινωνία και είχαν δεσμευτεί όταν παρέλαβαν τον ΟΤΕ οι γερμανοί ιδιοκτήτες και διατυμπανούσαν όλες οι εθελόδουλες κυβερνήσεις που τον ξεπούλησαν παρουσιάζοντας τον ΟΤΕ σαν το πιο «επιτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης», βρισκόμαστε σήμερα μετά από 12 χρόνια «γερμανικής κατοχής» να έχουν ξεπουληθεί οι θυγατρικές στα Βαλκάνια, -μένει μόνο η Ρουμανία η οποία έχει βγει στο σφυρί- να έχουμε τα ακριβότερα τιμολόγια στην Ε.Ε, να έχουν μειωθεί πάνω από 9.000 οι σταθερές θέσεις εργασίας και να εξαγγέλλουν την μεταφορά στο τέλος του χρόνου σε θυγατρικές 5.500 εργαζομένων!

Αυτός είναι «ο καλύτερος κόσμος για όλους» που διαφημίζουν καθημερινά μπουκώνοντας τα καταχρεωμένα Μ.Μ.Ε με το τεράστιο διαφημιστικό πακέτο των 113 εκ. ευρώ ετησίως, παρουσιάζοντας τον ΟΤΕ σαν ένα τεράστιο χωριό Ποτέμκιν. Κρύβοντας από την κοινωνία τις αποεπενδύσεις, τις χιλιάδες μειώσεις θέσεων εργασίας, το δουλεμπόριο μέσω των δουλεμπορικών θυγατρικών, τα ακριβότερα τιμολόγια που πληρώνει ο Έλληνας καταναλωτής σε ολόκληρη την στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα όσα βιώνουμε καθημερινά οι χιλιάδες εργαζόμενοι του ομίλου ΟΤΕ από την ανάλγητη γερμανική διοίκηση.

Το παιγνίδι ήταν στημένο και από πριν ξεπουλημένο!

Απέναντι στην νέα ολομέτωπη και γενικευμένη επίθεση που δεχόμαστε από το 4ο Γερμανικό Ράιχ της D.T και τους εδώ γκαουλάιτερ, οι εξωνημένοι και προσκυνημένοι εργατοπατέρες:

Αντί να βγάλουν από την πρώτη στιγμή Ανακοίνωση- Δελτίο Τύπου στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στη διοίκηση ότι δεν αποδεχόμαστε την δημιουργία των θυγατρικών και θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να το αποτρέψουμε.

Αντί να ξεσηκώσουν τον κόσμο και να τον ετοιμάσουν για την «μητέρα των μαχών» έχοντας ως παρακαταθήκη την 20ημερη πετυχημένη απεργία.

Αντί να επισκεφτούν την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα και να τα θέσουν προ των ευθυνών τους απαιτώντας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να μην δώσει καμία έγκριση για την δημιουργία θυγατρικών και την μεταφορά του συνόλου σχεδόν των εργαζομένων στον όμιλο σ’ αυτές.

Αντί να ενημερώσουν την κοινωνία με νέα συνέντευξη τύπου για τα αντεργατικά σχέδια της διοίκησης.

Αντί να ενημερώσουν την ΓΣΕΕ, τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα σωματεία και να συντονίσουν από κοινού ένα πολυμέτωπο αγώνα για την αποτροπή αυτών των σχεδίων.

Αντί λοιπόν να κάνουν όλα τα παραπάνω όπως τους προτείναμε σαν ΑΣΕ τόσο στο Δ.Σ της ΟΜΕ και της ΠΕΤ-ΟΤΕ όσο και στην σύσκεψη που έγινε στην ΟΜΕ με θέμα τις θυγατρικές.

Όλοι μαζί -ο καθένας για τους δικούς του λόγους- ΠΑΣΚΕ (ΣΥΝ1) (Δ)ΑΚΕ, ΕΣΚ και Αγ. Συνεργασία – Ενωτική, αποδέχτηκαν πειθήνια την δημιουργία των θυγατρικών και σε κάθε σύσκεψη το μόνο τους μέλημα είναι όχι το πώς θα συντονίσουν τους αγώνες αλλά για το πώς θα αναβάλουν τις εκλογές στα σωματεία και να εξευτελίσουν τις Γενικές Συνελεύσεις για να μας στείλουν όλους μαζί σαν πρόβατα στην σφαγή στις δουλεμπορικές θυγατρικές με τις υπάρχουσες ξεπουλημένες ηγεσίες. Βάζοντας την ταφόπλακα όχι μόνο για όλους τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ αλλά σ’ ολόκληρη την εργατική τάξη της χώρας, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι το παιγνίδι ήταν στημένο και από πριν ξεπουλημένο!!!

Μπροστάρηδες για μια ακόμη φορά τα «μεταλλαγμένα» του σωματείου της Cosmote όπου ομόφωνα όλες οι παρατάξεις (Δ)ΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ (ΣΥΜΜΑΧΙΑ) & ΕΣΚ (ΠΑΜΕ) αποφάσισαν στο Δ.Σ και επικύρωσαν στη Συνέλευση Αντιπροσώπων την 3μηνη αναβολή των εκλογών «…προκειμένου το επόμενο διάστημα να πάμε όλοι μαζί συντεταγμένα στο νέο περιβάλλον»!

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το πραξικόπημα που έγινε στο πρόσφατο εκλογικό συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ από την ετερόκλητη συμμαχία (Δ)ΑΚΕ και ΕΣΚ και η παράνομη αρπαγή μιας έδρας της ΑΣΕ στην ΟΜΕ δεν έγινε τυχαία. Έγινε βάση οργανωμένου σχεδίου πραξικοπηματιών και διοίκησης με κύριο στόχο να κτυπηθεί και να αποδυναμωθεί η ΑΣΕ για να μπορέσει να περάσει ανενόχλητη η διοίκηση τα βρώμικα σχέδια της.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες. Τα ψέματα τελείωσαν… Τώρα ξέρεις!!!

Εμείς όπως ξέρετε δεν κρύβουμε τα λόγια μας. Σας είπαμε πολλές φορές τι σκοπεύει να κάνει η διοίκηση του ΟΤΕ. Μόνο εξωνημένοι ή ηλίθιοι συνδικαλιστές δεν θα καταλάβαιναν τι μας ετοιμάζουν.

Εμείς σας προειδοποιήσαμε για το ρόλο των υποτακτικών εργατοπατέρων που όχι μόνο ψηφίσατε αλλά μπήκατε και μαζικά στα ψηφοδέλτια τους. Όλα αυτά γίνονται επειδή σας θεωρούν δεδομένους!

Η κατάσταση όμως σήμερα είναι κρίσιμη.

Δεχόμαστε όλοι εμείς οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες μας την τελική επίθεση από την εργοδοσία, το κεφάλαιο (γερμανικό και ντόπιο) που θέλουν να μας ισοπεδώσουν.

Δεν μπορούν όμως και δεν πρέπει να τους αφήσουμε άλλο να παίζουν το παιγνίδι της εργοδοσίας. Αυτός είναι ο ρόλος που τους έχει αναθέσει η εργοδοσία και αυτό το παιγνίδι παίζουν εις βάρος μας τα τελευταία χρόνια.

Αυτό που μας ετοιμάζουν η διοίκηση και οι συνεργάτες της εργατοπατέρες, δεν έχει να κάνει με το αν η Σ.Σ.Ε είναι διετής ή τριετής κ.λ.π ή αν θα πάρουμε ένα ή δυο ευρώ αύξηση όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Αυτό που διακυβεύεται είναι αν θα έχουμε δουλειά αύριο και το κυριότερο αν θα μπορούμε πάμε ψωμί στα σπίτια μας και να ζήσουμε.

Το σχέδιο της διοίκησης μετά και το e-mail από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Μ.Τσαμάζ είναι πλέον ξεκάθαρο και προβλέπει:

Νέα απόφαση του Δ.Σ και απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, όταν θα υποβληθούν για έγκριση οι συμβάσεις απόσχισης.

Ενημέρωση και διαβούλευση με την ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Λήψη των αναγκαίων εγκρίσεων από τις αρμόδιες Αρχές.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας θα γίνει μέχρι το τέλος του 2020.

Μέσα στον μήνα λοιπόν θα γίνει η διαβούλευση με την ΟΜΕ-ΟΤΕ, ταυτόχρονα θα πάρουν την έγκριση από τις αρμόδιες Αρχές και τέλος του χρόνου -αν δεν ξεσηκωθούμε και δεν αντιδράσουμε άμεσα και ομαδικά- θα μεταφερθούμε αλυσοδεμένοι όλοι οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής στις δουλεμπορικές θυγατρικές και από εκεί δεν θα υπάρχει επιστροφή!

-Επειδή, η εν λόγω αποκοπή θα είναι μόνιμη, αφού δεν εντάσσεται στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας όπως είναι η προσωρινή μεταφορά προσωπικού μεταξύ εταιρειών ομίλου.

-Επειδή, η σύμβαση εργασίας μας έχουμε ως αντισυμβαλλόμενο – εργοδότη την εταιρεία ΟΤΕ ΑΕ.

-Επειδή, οποιαδήποτε τροποποίηση προσώπου του εργοδότη, δεν επιτρέπεται να γίνει μονομερώς, αλλά μόνο μετά από συμφωνία του εργαζομένου.

-Επειδή, η αποκοπή και μεταφορά των ανωτέρω υπηρεσιών σε θυγατρικές εταιρείες, αποτελεί καταχρηστική συμπεριφορά (κατάχρηση θεσμού), αφού ως σκοπό έχει την – άμεση ή βαθμιαία – καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Εμείς σαν ΑΣΕ δεν εξουσιοδοτούμε και ούτε επιτρέπουμε σε κανέναν Φούκα, κανέναν Κατσαρό και κανέναν άλλο, να διαβουλευτεί και να διαπραγματευτεί την μονομερή ραγδαία ανατροπή της εργασιακής μας σχέσης.

Επειδή όσες προσπάθειες κι αν κάναμε για να δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι και συντεταγμένα συνδικάτα και εργαζόμενοι την πρέπουσα απάντηση στην διοίκηση έπεσαν στο κενό, σαν ΑΣΕ και για να προστατευτούμε απευθυνθήκαμε σε εργατολόγο και μας συνέταξε «ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗΣ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ» την οποία πρέπει άμεσα όλοι να καταθέσουμε στην υπηρεσία μας και να πάρουμε αριθμό πρωτοκόλλου και παράλληλα να την στείλουμε με e-mail στο σωματείο που είμαστε μέλος και στην ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Δεν πάει άλλο…

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες.

Ο εργοδοτικός τσαμπουκάς των διοικούντων του ΟΤΕ και της D.T δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ανεκτός από κανένα εργαζόμενο και κανένα δημοκράτη – έχουν διαβεί τον Ρουβίκωνα!

Αν σήμερα ο ΟΤΕ με πάνω από 1.000.000 ευρώ καθαρή κερδοφορία την μέρα πάρει έγκριση να μεταφέρει το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων του από την μητρική εταιρεία σε θυγατρικές, τότε τι θα κάνουν οι τράπεζες -που ήδη ξεκίνησαν- οι ΔΕΚΟ και άλλες επιχειρήσεις που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν προβλήματα;

Πως θα ανακάμψει η οικονομία και πως θα έρθει η ανάπτυξη, όταν επιχειρήσεις τέτοιου βεληνεκούς με τέτοια τεράστια κερδοφορία αντί να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας και να ανασάνει η χειμαζόμενη κοινωνία, μειώνουν στο ελάχιστο τις σταθερές θέσεις εργασίας;

-Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και όχι μόνο να μην δώσει καμία έγκριση για την δημιουργία θυγατρικών και την μεταφορά εργαζομένων από την μητρική εταιρεία σ’ αυτές αλλά να τους υποχρεώσει να τηρήσουν στο ακέραιο τις συμβατικές τους υποχρεώσεις που έχουν από την σύμβαση παραχώρησης. Να κάνουν επενδύσεις, να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας και να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες και φθηνά τιμολόγια προς τους Έλληνες χρήστες – καταναλωτές.

-Καλούμε την αντιπολίτευση να μην υπεκφεύγει και να προκαλέσει προ ημερησίας διάταξη, συζήτηση στην Βουλή όχι μόνο για το πρωτοφανές πογκρόμ κατά των εργαζόμενων και του συνδικαλιστικού κινήματος του ΟΤΕ αλλά να επανεξετάσει την σκοπιμότητα της παραχώρησης του ομίλου ΟΤΕ στην D.T και τα επαχθή αποτελέσματά της για τις τηλεπικοινωνίες, τους εργαζόμενους και τους τηλεπικοινωνιακούς – χρήστες που ακριβοπληρώνουν… «το επιτυχημένο μοντέλο ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ»!

-Καλούμε την ΓΣΕΕ, τα Εργατικά Κέντρα, την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ -που της δρομολογούν το ίδιο μοντέλο- όλα τα συνδικάτα να αντιδράσουν άμεσα, να επαναφέρουν στην τάξη τους εξωνημένους των παρατάξεων τους που ηγούνται στην ΟΜΕ-ΟΤΕ και με κάθε τρόπο να αποτρέψουν αυτό το τεράστιο έγκλημα που ετοιμάζεται να συντελεστεί βάζοντας την ταφόπλακα όχι μόνο στους εργαζόμενους του ΟΤΕ αλλά σ’ ολόκληρη την εργατική τάξη της χώρας.

-Καλούμε όλους τους εργαζομένους του ομίλου ΟΤΕ -ειδικά όσους ήταν στην Oteplus και στις άλλες θυγατρικές και τώρα θα ξαναπάνε- να ξεσηκωθούν, να διαγραφούν ομαδικά απ’ αυτές τις παρατάξεις των δοσίλογων ταγματασφαλιτών και προσκυνημένων αναγκάζοντας τους έτσι να παραιτηθούν (αφού οι ίδιοι δεν έχουν την στοιχειώδη ευθιξία και τσίπα να παραιτηθούν) και να οδηγηθούμε άμεσα σε εκλογές. Με απαραίτητη δέσμευση οι νέες ηγεσίες που θα προκύψουν θα οργανώσουν και θα δώσουν την «μητέρα των μαχών» για την αποτροπή των δουλεμπορικών θυγατρικών.

Ή θα ξεσηκωθούμε και θα πολεμήσουμε Ή θα μας συντρίψουν!

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ Αθήνα: 05-09-2020

Υ.Γ.1: Οι νέες συνδικαλιστικές διώξεις και οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες του Δ/Σ Τσαμάζ και των συνεργατών του κατά των μελών του Δ.Σ της ΠΕΤ-ΟΤΕ και στελεχών της ΑΣΕ Λ.Καστρινάκη και Χ.Ασπρούδη δεν μας τρομοκρατούν ούτε θα μας φιμώσουν. Γιατί και στην πιο βάρβαρη εποχή κάποιοι θα επιμένουμε να λέμε την αλήθεια!

Υ.Γ.2: Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να καταθέσουν την «ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗΣ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ» μπορούν ή να την κατεβάσουν από την ιστοσελίδα μας ή να μας τηλεφωνήσουν για να τους την στείλουμε. Τηλ. επ/νίας: 6978383243 – 6982772137 & 6974756894.

Ιστοσελίδα: www.ase-ote.gr E Mail: [email protected]
loading...