“Ζαλισμένοι” οι Τούρκοι από τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου – Ερντογάν από Αγιά Σοφιά: “Ξεκινάμε γεωτρήσεις, ενημέρωσα την Μέρκελ”

Στην Αγιά Σοφιά βρέθηκε και πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την προσευχή της Παρασκευής, ενώ φανερά συγχυσμένος από τις τελευταίες εξελίξεις εξέφρασε την οργή του για τη συμφωνία Ελλάδας και Αιγύπτου για οριοθέτηση ΑΟΖ.

«Δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία. Η Μέρκελ μου ζήτησε να σταματήσουμε τις γεωτρήσεις. Τώρα τις ξεκινούμε και πάλι. Ενημερώσαμε σχετικά την Μέρκελ», είπε ο Ερντογάν.

Πρόσω ολοταχώς για «θερμό Αύγουστο».
Λίγες μόνο ώρες μετά την «μουδιασμένη» ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για την ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου, η Άγκυρα «χτύπησε» ξανά.

Αυτή τη φορά επενέβη ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απειλώντας Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο.

Πιο συγκεκριμένα, λέγοντας πως η Ελλάδα «δεν τήρησε τις υποσχέσεις της», ο «σουλτάνος» προανήγγειλε επανέναρξη γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πρόκειται για την πρώτη αντίδραση του Τούρκου ηγέτη στην αιφνιδιαστική συμφωνία για μερική οριοθέτηση ΑΟΖ ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο.

Οι σπασμωδικές κινήσεις της Τουρκίας, η οποία ήδη έχει δεσμεύσει περιοχές στο νοτιοανατολικό Αιγαίο για ασκήσεις τις επόμενες μέρες, δείχνουν πως «κάτι καλό έγινε» με πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς.

loading...