Το γνώριζες; Το αχανές σπήλαιο που συνδέει τρεις Πολιτείες των ΗΠΑ…

Το καλοκαίρι του 1927, ένας Αμερικανός γεωλόγος και εξερευνητής, ονόματι Lawrence S. Ashley, είχε εισδύσει στα περίφημα σπήλαια του Nickajack, στο Τενεσί, κοντά στο Shellmound, τον ιερό αυτό τόπο ταφής των Ινδιάνων.

Έκτοτε, τα ίχνη του χάθηκαν και οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τις Αρχές για τον εντοπισμό του, απέβησαν άκαρπες. Διέκριναν μόνο τα χνάρια από τα γόνατα και τα χέρια του, πράγμα το οποίο μαρτυρούσε πως κινούνταν έρποντας, ακολουθώντας την κοίτη του ποταμού Τενεσί, που γέμιζε τις δαιδαλώδεις στοές του σπηλαίου. Συνεπώς, οι Αρχές θεώρησαν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να είχε πνιγεί.

Ωστόσο, μερικοί από τους φίλους του γεωλόγου ισχυρίζονταν πως ο Lawrence S. Ashley είχε κατορθώσει να ανακαλύψει ένα εντελώς άγνωστο σπήλαιο, πολύ μεγαλύτερο από όλα όσα υπήρχαν στην περιφέρεια.

Το σπήλαιο αυτό κατοικούνταν άλλοτε από τους Ινδιάνους Τσερόκι και πιστευόταν πως έκρυβε και άλλες εξόδους, οι οποίες, εξαιτίας της απέραντης έκτασης του σπηλαίου, βρίσκονταν πολλά χιλιόμετρα μακριά, κάπου στις γειτονικές πολιτείες της Τζόρτζια και της Αλαμπάμα!

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΘΗΝΑΙ”, στις 29/08/1927…

loading...