ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ!

Χθες 26/8 με αρ. πρ. του Υπ. Παιδείας 110632/26-8-20 απαντήσαμε στους Παιδιάτρους και ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΥΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ!

ΑΣΚΗΣΤΕ ΤΗ ΓΟΝΙΚΗ ΣΑΣ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!

26 Αυγούστου, 2020

Προς:

1. Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία
([email protected])

2. Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων
([email protected])
3. Υπουργείο Υγείας
([email protected])

4. Συνήγορο του Παιδιού
([email protected])

5. Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος ([email protected])

6. Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ([email protected])

7. Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης  Εκπαίδευσης ([email protected])

8. Διδασκαλική Ομοσπονδία  Ελλάδας ([email protected])

9. Πανελλήνια  Επ. Ένωση Νηπιαγωγών ([email protected])

10. Ανωτάτη Συνομοσπονδία Γονέων- Μαθητών Ελλάδας ([email protected])

Συνημμένα:

1. Δελτίο Τύπου Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας

2. Advice on the use of masks for children in the community in the c/ontext of COVID-19 (WHO Organisation released 21/8/2020)

Κυρίες, κύριοι

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας το οποίο ανάρτησε και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, συνδυαστικά με τις δηλώσεις της υπ. Παιδείας σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων κατά το σχ. Έτος 2020-21 και με δεδομένη τη σχετική επιστολή γονέων προς υμάς στις 18 Αυγούστου, σας απαντάμε ως ακολούθως,  θεωρώντας το επίσημο οδηγό προς τους Γονείς της Ελληνικής Επικράτειας, συμβουλευτικό και καθοδηγητικό ως προς το υπουργείο Παιδείας.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε γραπτώς και συγκεκριμένα βάσει ποιων συγκεκριμένων επιστημονικά αξιόπιστων ερευνών και ευρημάτων συστήνεται από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία  σε συμφωνία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για όλα τα παιδιά ανεπιφύλακτα, άνω των 2 ετών (!!) η χρήση μη ιατρικής μάσκας, ανεξαρτήτως ιατρικού ιστορικού.

Συστήνεται δε ανεπιφύλαχτα για το σύνολο του πληθυσμού άνω των 2 ετών και μετά επιτάσεως την πολύωρη χρήση (π.χ. στο σχολείο) μη πιστοποιημένων μασκών, αγνώστων προδιαγραφών και υλικών, όπως οι πάνινες, ως αναγκαίο μέτρο πρόληψης διάδοσης ιογενών λοιμώξεων.

 Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωσή σας: δεν υφίσταται καμία απολύτως παρενέργεια και αντένδειξη (σωματική ή ψυχική) στη χρήση της οποιαδήποτε μάσκας και καλύμματος προσώπου στα παιδιά από 2 ετών και άνω, ασχέτως προέλευσης και κατασκευής αυτής! 

Από πού πηγάζει η συγκεκριμένη γνώση που μεταφέρετε στο πανελλήνιο, από ποιες επίσημες και αναγνωρισμένες μελέτες προκύπτει ότι όλα τα υλικά και όλοι οι τρόποι κατασκευής μασκών είναι κατάλληλες, ιδίως για μικρά παιδιά;

Ποιοι μελέτησαν τα υλικά κατασκευής, την πυκνότητα, τη συμπεριφορά των υλικών in vivo και in vitro κ.λπ. και αποφαίνεστε ως ειδικοί για την καταλληλότητα κάθε μάσκας και μάλιστα μη πιστοποιημένης για τη συγκεκριμένη χρήση;

Επιδείξτε μας επίσημες και αναγνωρισμένες,  σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας των επιστημονικών ερευνών, έρευνες και μελέτες in vivo, όπως έχετε υποχρέωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...