ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΝΕΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΓΙΕΙΣ

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΛΕΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ

Από τον Δρ. Russell Blaylock

«Φορώντας μάσκα, οι εκπνεόμενοι ιοί δεν θα είναι σε θέση να διαφύγουν και θα συγκεντρωθούν στα ρινικά περάσματα, θα

εισέλθουν στα οσφρητικά νεύρα και θα ταξιδέψουν στον εγκέφαλο».

Russell Blaylock, MD

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι περίπου το ένα τρίτο των εργαζομένων ανέπτυξαν πονοκεφάλους με τη χρήση της μάσκας, οι περισσότεροι είχαν προϋπάρχοντες πονοκεφάλους που επιδεινώθηκαν από τη μάσκα και ότι το 60% χρειαζόταν αναλγητικά φάρμακα  για ανακούφιση.

Όσον αφορά την αιτία των πονοκεφάλων, ενώ οι ιμάντες και η πίεση από τη μάσκα θα μπορούσαν να ενοχοποιούνται, το μεγαλύτερο μέρος των στοιχείων δείχνει την υποξία και / ή την υπερκαπνία ως την αιτία. Δηλαδή, μείωση της οξυγόνωσης του αίματος (υποξία) ή αύξηση του C02 του αίματος (υπερκαπνία).

Είναι γνωστό ότι η μάσκα N95, εάν φοριέται για ώρες, μπορεί να μειώσει την οξυγόνωση του αίματος έως και 20%, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια συνείδησης, όπως συνέβη με τον άτυχο φίλο που οδηγούσε μόνος του στο αυτοκίνητό του φορώντας μάσκα N95, με αποτέλεσμα να βγει εκτός δρόμου, να διαλύσει το αυτοκίνητό του και να υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς.

Είμαι βέβαιος ότι έχουμε αρκετές περιπτώσεις ηλικιωμένων ατόμων ή οποιουδήποτε ατόμου με κακή πνευμονική λειτουργία, όπου η χρήση μάσκας έχει αντίκτυπο στην εγκεφαλική τους λειτουργία. Αυτό, φυσικά, μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.

Μια πιο πρόσφατη μελέτη στην οποία συμμετείχαν 159 εργαζόμενοι σε υγειονομική περίθαλψη ηλικίας 21 έως 35 ετών διαπίστωσαν ότι το 81% εμφάνισε πονοκεφάλους από τη χρήση μάσκας προσώπου.

 Μερικοί είχαν προϋπάρχοντες πονοκεφάλους που προκαλούσαν οι μάσκες. Όλοι ένιωθαν ότι οι πονοκέφαλοι επηρέασαν την απόδοση της εργασίας τους.

Δυστυχώς, κανείς δεν λέει στους αδύναμους ηλικιωμένους και σε άτομα με πνευμονικές παθήσεις, όπως ΧΑΠ, εμφύσημα ή πνευμονική ίνωση, για αυτούς τους κινδύνους όταν φοράνε μάσκα προσώπου οποιουδήποτε είδους – κάτι που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή επιδείνωση της λειτουργίας των πνευμόνων.

Αυτό περιλαμβάνει επίσης ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα και άτομα που είχαν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στους πνεύμονες, ειδικά με μερική εκτομή ή ακόμη και την αφαίρεση ενός ολόκληρου πνεύμονα.

Η σημασία αυτών των ευρημάτων είναι ότι η μείωση των επιπέδων οξυγόνου (υποξία) σχετίζεται με εξασθένηση της ανοσίας. Μελέτες έχουν δείξει ότι η υποξία μπορεί να αναστείλει τον τύπο των κύριων ανοσοκυττάρων που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των ιογενών λοιμώξεων που ονομάζονται CD4 + Τ-λεμφοκύτταρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...