Ελληνικό: Ακόμη δεν έχει γίνει μεταβίβαση των μετοχών στον επενδυτή για να ξεκινήσει η επένδυση!

Παρουσία του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και πλήθους δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και τηλεοπτικών καμερών πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες κατεδαφίσεις κτιρίων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Παρά το γεγονός όμως πως μπήκαν τελικά οι πολυπόθητες μπουλντόζες, κάτι που η κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιάσει ως «σινιάλο» έναρξης του έργου, η πραγματικότητα είναι πως ο δρόμος για την υλοποίηση της πολυδιαφημισμένης επένδυσης είναι ακόμη «στρωμένος» με πολλές εκκρεμότητες, αλλά και σημαντικά ερωτηματικά.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το πολιτικό επίπεδο, όσοι παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υπόθεση κάνουν λόγο για «επιτελικό χάος» επί του ζητήματος από τα κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ, κάτι που δημιουργεί επιπλέον προσκόμματα στην όλη διαδικασία. Ενδεικτικό είναι ότι μέσα σε ένα χρόνο έχουν κατατεθεί -για διάφορα ζητήματα που άπτονται της επένδυσης στο Ελληνικό- οκτώ τουλάχιστον τροπολογίες, οι περισσότερες από τις οποίες αποδείχτηκαν αλληλοαναιρούμενες.

Η τελευταία δε από αυτές, η οποία ψηφίστηκε πριν από λίγες εβδομάδες, προέβλεπε τη δυνατότητα τμηματικής υλοποίησης και για τις κατεδαφίσεις των εγκαταστάσεων. Με αυτό τον τρόπο βγήκαν προς κατεδάφιση 5 από τις 900 συνολικά εγκαταστάσεις, προκειμένου να «πιάσουν δουλειά» από σήμερα οι μπουλντόζες.

Την ίδια ώρα όμως οι ουσιαστικές εκκρεμότητες αναφορικά με την έναρξη της επενδυτικής διαδικασίας παραμένουν εξαιρετικά σοβαρές, καθώς η Lamda Development δεν έχει φροντίσει καν να πάρει στην κατοχή της τις μετοχές της Ελληνικό Α.Ε. από το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ το ελληνικό δημόσιο -όπως είναι φυσικό- δεν έχει πάρει ούτε ευρώ. «Θολό» παραμένει την ίδια στιγμή και το συνολικό επενδυτικό σχέδιο, κάτι που -όπως σημειώνουν οι γνωρίζοντες-  φαντάζει απίθανο να διευθετηθεί όσο παραμένει «στον αέρα» η υπόθεση του καζίνο.

Με πληροφορίες από το tvxs.gr.

https://www.opoligrafos.gr

loading...