Ο Κούλης επιβεβαιώνει πλήρως ότι θα εφαρμόσει νέο, σκληρό μνημόνιο!

globinfo freexchange

Όπως είχαμε αναφέρει ήδη από το 2016 και αμέσως μετά την εκλογή Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, το αποτέλεσμα των εσωτερικών εκλογών στη γαλάζια παράταξη έλυνε τα χέρια του άξονα Βρυξελλών-Βερολίνου. Οι γραφειοφασίστες των Βρυξελλών και το διευθυντήριο του Βερολίνου απέκτησαν μια πρώτης τάξεως εφεδρεία σε περίπτωση που τα πράγματα “στράβωναν” με την κυβέρνηση Τσίπρα. 

Έτσι, ο νέος [τότε] αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποτελεί την καλύτερη λύση προκειμένου να εφαρμόσει πιστά τις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές προκειμένου να ολοκληρωθεί το πείραμα με κάθε λεπτομέρεια.

Ήρθε η ώρα να μας επαληθεύσει πλήρως ο ίδιος ο Μητσοτάκης. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του tvxs.gr:

Μνημόνια με τη μορφή κυβερνητικής πολιτικής είναι το οικονομικό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως προκύπτει από τη συνέντευξή του στους Financial Times, με αφορμή τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 17-18 Ιουλίου. Ο πρωθυπουργός μάλιστα θεωρεί ότι η πανδημία μπορεί να αποτελέσει αξιοποιήσιμο μέσο από την κυβέρνησή του για την επιβολή ακόμη πιο σκληρών μέτρων. 

Ειδικότερα, αναφερόμενος στη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εκλογή της κυβέρνησης είπε: «Εχω πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι υπάρχουν μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη δομή της οικονομίας, θα την κάνουν πιο ανοικτή, πιο εξωστρεφή, πιο ανταγωνιστική. Είναι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν ποτέ στην Ελλάδα στη διάρκεια των μνημονίων, η τρόικα μας ζητούσε, μας ανάγκαζε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις αλλά ποτέ δεν τις είχαμε υιοθετήσει ως δικές μας και νομίζω ότι αυτό έχει αλλάξει τώρα».

Απαντώντας δε στην ερώτηση για το αν πιστεύει ότι η διαχείριση της πανδημίας δίνει στην κυβέρνησή του περισσότερη νομιμότητα και αξιοπιστία για τη λήψη ακόμη πιο σκληρών αποφάσεων, ο Κ. Μητσοτάκης απάντησε καταφατικά: «Νομίζω ναι». «Αυτό που προέκυψε από την πανδημία είναι μια μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους πολιτικούς, τα ινστιτούτα, τους τεχνοκράτες» συμπλήρωσε και πρόσθεσε πως η Ελλάδα γνώρισε άνοδο των λαϊκιστών οι οποίοι «προσπάθησαν να επιτεθούν στους τεχνοκρατες». «Εγώ πιστεύω οτι οι τεχνοκράτες και οι πολιτικοί μπορούν να συνεργαστούν και σήμερα είμαστε πιο δυνατοί».

Δεν γίνεται να γίνει πιο ξεκάθαρο. Ειδικά η φράση Μητσοτάκη “Είναι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν ποτέ στην Ελλάδα στη διάρκεια των μνημονίων, η τρόικα μας ζητούσε, μας ανάγκαζε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις αλλά ποτέ δεν τις είχαμε υιοθετήσει ως δικές μας και νομίζω ότι αυτό έχει αλλάξει τώρα.”, είναι άμεσο μήνυμα προς τις Τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού, ότι οι εντολές τους θα εφαρμοστούν κατά γράμμα, με ένα νέο, σκληρό μνημόνιο.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε πρόσφατα ότι οι Μητσοτακικοί “yes men” της Μέρκελ και των Βρυξελλών, συμφώνησαν για πλεόνασμα (αν είναι δυνατόν) για το 2021! Που σημαίνει, πολύ απλά, μνημόνιο, ίσως και χειρότερο από αυτό του 2010 κατά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.

Το πόσο προσηλωμένοι είναι στο σχέδιο οι φανατικοί του Μητσοτάκη φάνηκε και μέσα στην πανδημία. Εμπαίζοντας πολίτες και ιατρικό προσωπικό και παίζοντας στα ζάρια τη δημόσια υγεία, επέλεξαν ουσιαστικά να σαμποτάρουν την ενίσχυση του ΕΣΥ, η οποία ήταν και είναι απολύτως απαραίτητη, προκειμένου να θωρακιστεί η χώρα απέναντι σε ένα πιθανό δεύτερο κύμα πανδημίας.

Δεδομένης της μεγάλης οικονομικής ύφεσης που ήδη φαίνεται καθαρά στον ορίζοντα, το Μητσοτακικό καθεστώς θα χρειαστεί να ενισχύσει το κράτος καταστολής προκειμένου να αντιμετωπίσει μια πιθανή λαϊκή αντίδραση.

Πράγματι, όπως επίσης έχουμε αναφέρει, έγιναν ήδη και άλλα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση με το νέο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Ενώ δεν αποκλείεται να επιχειρήσει το καθεστώς να ελέγξει με κάποιο τρόπο τα σόσιαλ μίντια για να στραγγαλίσει την εναλλακτική πληροφόρηση που διαχέεται μέσα από αυτά. Δεν είναι τυχαίο ότι άρχισαν ήδη κάποιοι “λαγοί” του μιντιακού μηχανισμού προπαγάνδας, να μιλάνε περί “επικινδυνότητας” των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ανοίγοντας το δρόμο.

Όμως έχουν αρχίσει να μαζεύονται μαύρα σύννεφα πάνω από το Μαξίμου. Οι νέες αποκαλύψεις που έρχονται στην επιφάνεια, αν και επιχειρείται κουκούλωμα από την καλοταϊσμένη μιντιακή χούντα, επιβεβαιώνουν πλήρως την ύπαρξη δεξιού παρακράτους, το οποίο ποτέ δεν διέκοψε τη δράση του. Αποδεικνύεται δηλαδή, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν είχε στήσει δικό του παρακράτος, όπως γελοιωδώς ισχυρίζονται οι προπαγανδιστές του καθεστώτος, αλλά ουσιαστικά δεν κατάφερε να ελέγξει και να καθαρίσει τη σαπίλα του παρακράτους που είχε φτιαχτεί την περίοδο της μεταπολίτευσης και κατά τη διάρκεια των πολυετών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ.

Καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι, όπως όλα δείχνουν, κυβέρνηση ειδικής αποστολής, το θέμα δεν είναι αν η ΝΔ θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ. Γιατί αυτό είναι σχεδόν σίγουρο. Το θέμα είναι αν, μέχρι τότε, θα έχει μετατρέψει τη χώρα σε κρανίου τόπο, ξεπουλώντας, ιδιωτικοποιώντας και διαλύοντας κάθε ίχνος κοινωνικού κράτους.

https://failedevolution.blogspot.com

loading...