«ΓΕΛΑ Ο ΚΑΙΣΑΡ, Ο ΠΟΜΠΗΙΟΣ ΚΛΑΙΕΙ…»

Κώστας Χατζιδάκης


Το  να έχουμε εχθρούς ζωώδεις, φθονερούς, αχόρταγους άρπαγες και σατανικούς λυκανθρώπους, το καταλαβαίνει κανείς. Το να κάνουν όμως φωτισμένοι ηγέτες πολιτισμένων χωρών λάθη τακτικής,  οργανώνοντας τέτοιες λαϊκές αντιδράσεις που μόνο αδικούν και ταπεινώνουν τον λαό, την χώρα, την Ιστορία και τις υψηλές αξίες όλων μας, είναι οδυνηρό και ασυγχώρητο!
Μοιραίο και μέγα λάθος να χαρίσουμε στον άρρωστο και αποκτηνωμένο τουρκαλά, την χαρά μιας νίκης, κλαίγοντας ολημερίς εμείς σαν λαός, με μεσίστιες τις σημαίες μας και με πένθημες καμπανοκρουσίες και… πλερέζες, απ’ άκρη σε άκρη της χώρας μας… Λες και η Αγιά Σοφιά δεν είναι εμβληματικό μνημείο όλης της ορθοδοξίες και όλου του δυτικού πολιτισμού και  Χριστιανισμού αλλά μόνο δικό μας… Λες και η Βυζαντινή αυτοκρατορία -που την πέρασε με φωτιά και τσεκούρι η τουρκιά- είναι Ελλάδα και όχι γέννημα της διάσπασης της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και σήμερα υπόθεση ολόκληρης της Ευρώπης και πρωτίστως ολόκληρου του Χριστιανισμού!
Ο Πάπας μιλιά. Οι «απαντέλωτοι» ηγέτες των μεγάλων χωρών μόνο κάτι τραυλίσματα. Ο μέγας και πολύς Ρώσσος, αν και ορθόδοξος, χάρηκε λέει, γιατί θα μπαίνουν στο νέο τζαμί οι Ρώσσοι τουρίστες χωρίς εισιτήριο…
Και η Ελλάδα μόνη να οδύρεται και να πενθεί βαθιά δεχόμενη το  συμβάν σαν μια δική της  πελώρια ήττα, για να χαρίσει χαρά και θρίαμβο νίκης, ως πρόγευση για ,ποιος ξέρει τι άλλο στην συνέχεια της κλαψούρας μας!.
Άλλο που δεν θέλει ο Σουλτάνος! «Γελά ο Καίσαρ, ο Πομπήιος κλαίει» για να θυμηθούμε τον Σαίξπηρ, εξ αιτίας μιας ακόμα πλάνης με την οποία οι πολιτικοί μας ηττοπαθώς αλλά και ανιστόρητα παρέσυραν τον λαό σε μια συμπεριφορά και σε μια εικόνα καθόλου Ελληνική…

Κώστας Χατζιδάκης,   συγγραφέας*

loading...