Δ.Μιχαηλίδου για voucher βρεφονηπιακών: «Διευρύνουμε την βάση των δικαιούχων και στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια»


Η Υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών της δηλώσεων αναφέρθηκε στην καταγγελία που έγινε στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» για δημοσίους υπαλλήλους που ζήτησαν από κωφό να κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού με την υπηρεσία, τονίζοντας πως μέσω του Εθνικού Κέντρου Κωφών λειτουργεί ειδική υπηρεσία, με βιντεοκλήση και χειλαναγνώστη.

Έτσι, ο πολίτης, έρχεται σε επαφή με τους κωφούς που καλούν την υπηρεσία, ενημερώνεται για την επαφή που θέλουν να κάνουν με δημόσια υπηρεσία και τηλεφωνεί ο υπάλληλος σε όποια υπηρεσία πρέπει για να κλείσει το ραντεβού.

Σε ότι αφορά τα voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η κ. Μιχαηλίδου είπε «καταφέρνουμε και διευρύνουμε την βάση των δικαιούχων και στηρίζουμε περισσότερο την ελληνική οικογένεια, μαζί και με τα επιδόματα, όπως το επίδομα γέννησης. Ανεβάζουμε τα εισοδηματικά όρια, ώστε περισσότερες γυναίκες να μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους στον βρεφονηπιακό σταθμό και κάνουμε ένα παράλληλο πρόγραμμα με αυτό που όλοι αποκαλούν ως «κουπόνια από το ΕΣΠΑ», ώστε να μπορούν να παίρνουν κουπόνια και γυναίκες με χαμηλούς μισθούς, οι οποίες εργάζονται στο Δημόσιο».

Για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε σε διπλασιασμό των δικαιούχων, σε σχέση με την περσινή χρονιά, λέγοντας ότι φέτος ο αριθμός των δικαιούχων φθάνει τις 300.000.

Η Υφυπουργός Εργασίας σημείωσε την ένταξη σε ειδικό καθεστώς όσων έχουν τέκνα με αναπηρία, ώστε να είναι κάθε χρόνο δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :