Χάος στο Λονδίνο:Η Έφιππη αστυνομία διαλύει τους διαδηλωτές και σκορπίζει τον πανικό (βίντεο)

Κατά τη διάρκεια διαδήλωσης χθες Σάββατο, στον απόηχο της δολοφονίας του Αμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολη, επικράτησαν σκηνές πανικού στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ημέρας χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας διαδηλώνοντας ως επί το πλείστον ειρηνικά, παρά την κακοκαιρία και αψηφώντας την κυβερνητική συμβουλή να αποφεύγουν τις μεγάλες συναθροίσεις λόγω του κορωνοϊού.

Το απόγευμα ωστόσο μια μικρή ομάδα διαδηλωτών συγκρούστηκε με την αστυνομία κοντά στην Dowing Street, όπου βρίσκεται η επίσημη κατοικία του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Κάποια στιγμή, η οποία κατεγράφη σε βίντεο που ανέβηκε online, ένα άλογο της αστυνομίας ξαφνικά φαίνεται να αφηνιάζει με αποτέλεσμα η αστυνομικός που το ίππευε να συγκρουστεί επάνω σε φανάρι και να πέσει με ορμή στο έδαφος. Στη συνέχεια προκλήθηκε πανικός με το άλογο να τρέχει ανάμεσα στους διαδηλωτές πριν καταλήξει στους στάβλους της αστυνομίας.

Όπως μεταδίδει το CNNi, η αστυνομικός χρειάστηκε να νοσηλευτεί, χωρίς ωστόσο τα σοβαρά τραύματά της να κρίνονται ως απειλητικά για τη ζωή της.

loading...