Η ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΜΑΣΚΟΦΟΡΕΜΕΝΗ «ΣΥΓΧΡΟΝΗ» ΙΑΤΡΙΚΗ

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ…







Γράφει ο Κυανούς Ουρανός   

Θα αρχίσω με ένα ανέκδοτο :
Ρωτήθηκε ο κόσμος για μια ασθένεια τι θα κάνει
1 – θα χρησιμοποιήσει τα ματζούνια της γιαγιάς
του;
2 – θα ακούσει τον οικογενειακό του γιατρό;
3 – θα ακολουθήσει την κλασσικήν ιατρικήν; ή
4 – ό,τι του υποδείξει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου;

Το γκάλλοπ έδειξε με ποσοστό 95, 296439% : θα ακούσει τον Εισαγγελάτο της TV !!! (αποτελεί διασκευή άλλου πικρού ανεκδότου)

Με αφορμή την πρόσφατη κακοδαιμονία (κι όχι πανδημία – μάλλον πανβλακεία) του covid-19, παραθέτω σχετικό προσωπικό μου βίωμα και κάποιες σκέψεις, από συζητήσεις που κατά καιρούς είχα με ιατρούς, που τιμούν τον όρκο του Ιπποκράτη, ελπίζοντας να βοηθηθεί κόσμος όπως εγώ τόσα χρόνια

1 – ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ήμουν στο Λύκειο, όταν αρχές καλοκαιριού ταλαιπωρήθηκα από μιαν ίωσιν.  Το αντιβιοτικό (σύστασις του οικογενειακού ιατρού) δεν βοήθησε να υποχωρήσει η ίωσις και οι γονείς μου αναγκάστηκαν να απευθυνθούν σε κάποιο γνωστό τους “γιατρουδάκι” γειτονόπουλο, το οποίο μεν συμπαθούσαν αλλά δεν του έδειχναν ιδιαίτερην εμπιστοσύνην αφού τότε το “γιατρουδάκι” άνοιγε τα επιστημονικά φτερά του.

Μπαίνοντας σπίτι με το πάντα χαρούμενο και χαμογελαστό παρουσιαστικό του, ρώτησε τι συμβαίνει.

– Έλα γιατρέ, γιατί ένας ιός ταλαιπωρεί τον γιό μου, είπε η μητέρα μου.

– Περίεργο, θα περίμενα να τον ταλαιπωρεί μια θυγατέρα, απάντησε εκείνος, γλυκά με χιούμορ.

– Κυκλοφορεί ίωσις στο σχολείο, μας είπε ο γιατρός και πρότεινε αντιβιοτικό, συνεχίζει η μητέρα μου.

– Την επόμενη φορά, που θα σας πει γιατρός ότι κυκλοφορεί ίωσις θα τον ρωτήσετε : “γιατί γιατρέ αφού κυκλοφορεί ίωσις, τα μισά παιδιά είναι στο σχολείο και τα άλλα μισά κρεβατωμένα;”.

Αυτό που είπε το “γιατρουδάκι” ακόμα αντηχεί στα αυτιά μου κι ας είχα τότε 40 πυρετό :

ΑΦΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΙΩΣΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΡΕΒΑΤΩΜΕΝΟΙ ;;;

Ο γιατρός συνέχισε :

– Η κατάστασις του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου επιτρέπει ή αποτρέπει το κρεβάτωμα. Ειδικά για τις πνευμονικές λοιμώξεις (εποχική γρίππη, ιώσεις κλπ) η κατάστασις των βλενογόνων της στοματορινοφαρυγγικής κοιλότητας είναι το κριτήριον άμυνας του οργανισμού. 

Αν ο βλενογόνος είναι υγρός δεν υπάρχει περίπτωσις να ασθενήσει ο άνθρωπος.  Αν είναι στεγνός, τότε κάπου θα σκάσει ο βλενογόνος κι από τη λύσιν συνεχείας του θα εισχωρήσει ο ιός.

 Δείτε τα σκυλιά, όταν έχουν μύτη που στάζει υγρό, τι υγεία έχουν κι αντίθετα κάποια άλλα με στεγνή μύτη πόσο ψοφόσκυλα δείχνουν.

Η  υγρασία του χώρου επηρεάζεται από την χρήσιν κλιματιστικού ή καλοριφέρ, γιατί ξεραίνεται η ατμόσφαιρα και στεγνώνουν οι βλενογόνοι. 

Αν δεν γίνεται σωστά ο αερισμός του χώρου (άνοιγμα παραθύρων – όπως  έκαναν οι παλιές νοικοκυρές κάθε πρωί, ανεξαρτήτως καιρού) φροντίστε να έχετε λεκάνη με νερό (εξατμιζόμενο συμπληρώνει την υγρασία του χώρου) ή χρησιμοποιήστε υγραντήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ





loading...