Ανακαλύφθηκε στα βάθη του Διαστήματος, Δίδυμο Γης-Ηλίου “καθρέπτη” δυνητικά κατοικήσιμο- Τι ετοιμάζουν; (ΒΙΝΤΕΟ)


Οι επιστήμονες προειδοποίησαν ότι εξακολουθούν να απαιτούν περισσότερα δεδομένα για να επιβεβαιώσουν ότι η ανακάλυψή τους είναι όντως ένας πλανήτης και όχι κάποιο «στατιστικό σφάλμα ή σφάλμα μέτρησης συστήματος».
Ένας τεράστιος εξωπλανήτης που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι που βρίσκεται περίπου 3.000 έτη φωτός μακριά από τον κόσμο μας ανακαλύφθηκε από επιστήμονες που υποδηλώνουν ότι μπορεί να είναι δυνητικά κατοικήσιμος, αναφέρει το Fox News αναφέροντας μια δήλωση του Ινστιτούτου Max Planck .

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης και το sputniknews.com ο πλανήτης KOI-456.4, είναι «λιγότερο από το διπλάσιο του μεγέθους της Γης», σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι «σαν τον ήλιο», καθιστώντας πρακτικά, το σύστημα αυτό ως μια «εικόνα καθρέφτη» της Γης και του ήλιου μας.

“O πλανήτης KOI-456.04 που έχει νερό στην επιφάνειά του σαν τη Γη, βρίσκεται σε μια περιοχή της αστρικής κατοικήσιμης ζώνης, σε απόσταση από το άστρο, που είναι συγκρίσιμη με τη θέση της Γης γύρω από τον Ήλιο”, λένε οι ερευνητές.

Επισημαίνουν επίσης ότι το αστέρι του πλανήτη, το Kepler-160, εκπέμπει στην πραγματικότητα ορατό φως, ξεχωρίζοντας έτσι ανάμεσα στα «κεντρικά αστέρια σχεδόν όλων των άλλων εξωπλανητών» που «εκπέμπουν υπέρυθρη ακτινοβολία, είναι μικρότερα και πιο αμυδρά από τον Ήλιο και ως εκ τούτου ανήκουν η τάξη των κόκκινων νάνων “.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν, ωστόσο, ότι χρειάζονται ακόμη περισσότερα δεδομένα που να δηλώνουν επίσημα τον KOI-456.04 ως πλανήτη, καθώς μπορεί πιθανώς να αποδειχθεί ως «ένα στατιστικό σφάλμα ή ένα σφάλμα μέτρησης συστήματος, αντί για έναν γνήσιο πλανήτη».

«Η ομάδα εκτιμά ότι οι πιθανότητες πλανητικής φύσης του KOI-456.04 είναι περίπου 85% υπέρ του πλανήτη», αναφέρει η ομάδα. Η απόκτηση για επίσημη πλανητική κατάσταση του KOI-456.04 απαιτεί 99%. ”


Δεν υπάρχουν σχόλια :