Φραγκίσκος σε Βαρθολομαίο: Αγκαλιάζω πνευματικά τον αγαπητό μου αδερφό

Ο Πάπας στέλνει χαιρετισμούς στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Του Μανώλη Κείου

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την πνευματική του εγγύτητα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, καθώς η πανδημία του Covid-19 εμποδίζει την αντιπροσωπεία του Φαναρίου να πραγματοποιήσει μια παραδοσιακή επίσκεψη στη Ρώμη.

Με αφορμή την σημερινή Πανήγυρη των Αγίων Πέτρου και Παύλου, ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε ειδικούς χαιρετισμούς στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η Εκκλησία της Ρώμης και η Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης ανταλλάσσουν παραδοσιακά «αδελφικές επισκέψεις» στις αντίστοιχες γιορτές των ιδρυτών τους (Άγιοι Πέτρος και Παύλος για τη Ρώμη και Άγιος Ανδρέας για την Κωνσταντινούπολη). Φέτος όμως λόγω της πανδημίας του Covid-19, το Πατριαρχείο δεν μπόρεσε να στείλει αντιπροσωπεία στη Ρώμη.

Σε παρατηρήσεις σήμερα Δευτέρα, ο Πάπας Φραγκίσκος το χαρακτήρισε «όμορφη παράδοση» που «μας ενώνει με έναν ιδιαίτερο τρόπο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης». Ο Πάπας πρόσθεσε ότι όταν επισκέφτηκε τον τάφο του Αγίου Πέτρου, ένιωσε «στην καρδιά του» την εγγύτητα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. «Είναι εδώ μαζί μας», είπε, ακόμη και αν δεν μπορούσαν να είναι παρόντες αυτοπροσώπως. Αργότερα, ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε και πάλι την πνευματική του εγγύτητα στον Οικουμενικό Πατριάρχη. «Αγκαλιάζω πνευματικά τον αγαπητό μου αδερφό, τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο», είπε, «με την ελπίδα ότι οι αμοιβαίες επισκέψεις μας θα επαναληφθούν το συντομότερο δυνατό

loading...