ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ 32 ΔΙΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΥΤΟΧΡΗΖΕΤΑΙ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΩΣ «ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΣ» ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

Σχόλια από Αθανασόπουλο ΠερικλήΑθήνα 31-05-2020
«Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με μία σύμπτωση, η οποία έχει τον δικό της ξεχωριστό συμβολισμό και νομίζω ότι ειδικά σήμερα αξίζει να αναδειχθεί, καθώς πριν από ακριβώς 41 χρόνια, το 1979, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραφε την πράξη προσχώρησης της Ελλάδας στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα».

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε προχτές την ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, αναφερόμενος στο πανευρωπαϊκό πρόγραμμα της ευρωπαϊκής ένωσης, των 750 δις ευρώ για την επαναφορά των 27 χωρών στην κανονικότητα, λόγω covid-19, ενώ η Γερμανία στηρίζει τις Γερμανικές επιχειρήσεις με 1,3 τρίς ευρώ.

Επειδή όποιος υποτιμά το σύστημα Μητσοτάκη διαχρονικά βρίσκεται πάντα προ εκπλήξεων, και με δεδομένο ότι τα ΜΜΕ ελέγχονται για πρώτη φορά μετά την Δικτατορία του 1967 από το Μαξίμου, έως ότου αντιληφθεί το σχέδιό τους, η ζημιά έχει γίνει, πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτή η δήλωση σηματοδοτεί στο σύστημα σε επικοινωνιακή επένδυση.

Την ίδια στιγμή σε όλα τα ΜΜΕ , κυρίως στα κρατικά, έπαιζε το βίντεο του 1979 με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή να υπογράφει την ένταξη της Ελλάδας στην τότε Ε.Ο.Κ με τον Γάλλο πρόεδρο Ζισκάρ ντ’ Εστέν, ενώ ταυτόχρονα αρχίζει το χτίσιμο ενός ισότιμου προφίλ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ με τον ΕΘΝΑΡΧΗ.

Μην ξεχνάμε ότι και προεκλογικά ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ δεν δίστασε να ταυτίσει τον εαυτόν του ως συνεχιστή της πολιτικής του αείμνηστου Ελευθέριου Βενιζέλου, και μάλιστα από ότι φάνηκε στη συνέχεα, το έπαιξαν συστηματικά και τα ΜΜΕ.

Εδώ πρέπει να αναφερθεί και η προσπάθεια των ΜΜΕ, μέσω πολύ γνωστών δημοσιογράφων, καθ’ όλα αποδεκτούς από τον κεντροδεξιό κόσμο της χώρας, να «γράψουν» την μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας με έναν δικό τους τρόπο εξυμνώντας την οικογένεια, πράγμα που δεν επιχείρησε να πράξει, αλλά το άφησε στους ιστορικούς του μέλλοντος, κανένας Έλληνας κορυφαίος πολιτικός ηγέτης της μεταπολίτευσης ,όπως οι, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, παρ’ όλο που με τον τρόπο του ο καθένας έβαλαν την χώρα στην δημοκρατική ομαλότητα και την σταθεροποίησαν στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ 32 ΔΙΣ

Με “το κύρος και την διπλωματία” του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ «κατάφερε» η χώρα να κερδίσει πρόγραμμα 32δις για το έτος 2021-2023, πράγμα που δεν γίνεται για πρώτη φορά, αν δούμε τον πίνακα των ΕΣΠΑ 2014-2020 ( http://anaptyxi.gov.gr/el-gr/), θα δούμε ότι, ενώ εγκρίθηκαν προγράμματα ύψους 27 δίς, και βγήκε η τότε κυβέρνηση του ΣΑΜΑΡΑ να το πανηγυρίζει ως δική του επιτυχία, (και αυτός στο ΖΑΠΠΕΙΟ, ώστε να ταυτίζεται με τον αείμνηστο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ), τελικά αποδείχτηκε μια φούσκα, γιατί η απορρόφηση σύμφωνα με τα αδιάψευστα ως άνω στοιχεία, δεν ξεπέρασε το 20%, ενώ στο υπόλοιπο ποσό έγινε αναδιανομή στις άλλες χώρες.

Εδώ πρέπει να θυμίσουμε στον αγαπητό «νεοκαλαμοκαβαλάρη» ΚΥΡΙΑΚΟ, ότι καλό είναι να θυμηθεί και την φράση του αείμνηστου ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ «εγώ θα σας βάλλω στην Ευρώπη και αν δεν μάθετε να κολυμπάτε θα πνιγείτε», πράγμα που επιβεβαιώθηκε από την χρεωκοπία της χώρας, που έγινε και με την συμμετοχή σε ηγεσίες και υπουργικούς θώκους της οικογένειας.

Συγχαρητήρια κύριε ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,

Αφού καταφέρνετε να πείθεται κάθε φορά, τον Ελληνικό λαό να σας “επιλέγει” από την “καταστροφή” σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ, το 1989 από τον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, το 1965 από τον ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, πράγμα που πετυχαίνετε τόσο με τον απόλυτο έλεγχο της κοινής γνώμης μέσω των ΜΜΕ όσο και με τις διώξεις των πολιτικών σας αντιπάλων, πράγμα που επιχειρείτε και σήμερα, με την δημιουργία ενός συγκεντρωτικού κράτους και ανενόχλητοι ενισχύεται το σύστημά σας και τους φίλους σας.

loading...