ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΡΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ;

Γράφει ο Κυανός Ουρανός


ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Με αφορμή την από του 1998 προφητεία του μακαριστού γ. Ιωσήφ Βατοπεδινού συζητείται η “πολιτειακή ανωμαλία” αλλά
και η σύμφωνη με αυτή πρόρρησις του Αγίου Πορφυρίου για “πολιτειακή εκτροπή” –

Κάθε εξεζητημένη κατάστασις των τελευταίων ετών θα μπορούσε να εκληφθεί σαν “πολιτειακή ανωμαλία”, αφού “όλοι οι κυβερνώντες έχουν κουρελιάσει το Σύνταγμα”.

Όμως πολλοί με εθελούσια τύφλωσιν αρνούνται να δουν την πραγματικότητα, λόγω προσωπικού κοσμικού συμφέροντος ή φόβου διαταράξεως της βολής τους.

 Μήπως όμως η ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ είναι η περιγραφόμενη παρακάτω, που προ ημερών ήδη καταγράφηκε δυο φορές και η τελική τρίτη θα καταγραφεί σε λίγες μέρες;

 ΙΣΤΟΡΙΚΟΝ

Ο οθωμανικός ζυγός με την πτώσιν της Ρωμανίας (1453) στόχευε στον αφανισμόν του Ελληνικού Γένους κι ο κύριος σκοπός του ήταν το “σβήσιμο” της Ορθοδόξου Πίστεως του.

Οι οθωμανοί ποτέ δεν ζήτησαν να σταματήσουν να μιλούν ελληνικά οι ρωμιοί. Ποτέ δεν τους ζήτησαν να πάψουν να ονομάζονται Ρωμιοί ή Έλληνες.

Αυτό που τους “έκαιγε” ήταν η Ορθόδοξη Πίστις κι αυτό χτυπούσαν. Οι μη συνειδητοποιημένοι ορθόδοξοι ή αλλόθρησκοι υπέκυψαν στον θρησκευτικό ζυγό κι εξισλαμίστηκαν, βολευόμενοι σε “ειρηνική-αρμονική συνύπαρξιν δυο λαών” (όπως κάποιες προδοτικές φωνές έκραξαν).

Οι πραγματικά πιστεύοντες στον Χριστό, δεν βολεύτηκαν αλλά υπέστησαν σκληρά μαρτύρια, διώξεις, γενιτσαρισμόν, υπερβολική φορολογία κι όταν ωρίμασαν οι συνθήκες και θεράπευσαν την αποστασίαν από τον Χριστόν (το αίτιον της πτώσεως της Ρωμανίας) επαναστάτησαν το 1821 με σύνθημα
«ΜΑΧΟΥ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ”.

 Όλοι οι αγωνιστές ήταν όχι απλά Ορθόδοξοι αλλά συνειδητοποιημένοι πιστοί και γι αυτό πέτυχαν το θαύμα, βροντοφωνάζοντας «όταν πιάσαμε τα άρματα είπαμε ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ» (Κολοκοτρώνης) κι ομολογώντας ότι Χριστός και Παναγία τους όπλισαν τα χέρια.

 Η Επανάστασις έγινε απ’όσους δεν προσκύνησαν τον διάολο και ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΙΝ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΝ.  Μια ξεκάθαρη, όχι απλή ομολογία αλλά ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΙΣ ΠΙΣΤΕΩΣ, απ’ όλους τους κορυφαίους αγωνιστές.

Δεν υπήρξε μη ορθόδοξος Έλληνας στον Αγώνα, που έγινε στο όνομα του Θεού με την παραδοχή ότι ο Χριστός τους έδωσε την Ελευθερία («Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΠΙΣΩ» – Κολοκοτρώνης) και την δήλωσιν στο τέλος του αγώνα «ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΗ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ»  (Κολοκοτρώνης), αποτυπώνοντάς το στην επικεφαλίδα του Συντάγματος : «ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΚΙ ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ ΤΡΙΑΔΟΣ».

Ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας, στην πρώτη-πρώτη του επαφή με τους Έλληνες είπε «ΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΘ’ΗΜΩΝ, ΤΙΣ ΚΑΘ’ΗΜΩΝ;» και οικοδόμησε το νέο κράτος πάνω στην θριαμβεύσασα Ορθόδοξη Πίστιν.

Οι ηρωικοί αγωνιστές/στριες του 1821, που με το αίμα τους μας ελευθέρωσαν κι ανέστησαν το 400 ετών κεκοιμημένο Γένος, οι πατέρες και μητέρες του σύγχρονου Ελληνικού κράτους δηλαδή,  μας άφησαν τις εξής παρακαταθήκες της Ελλάδας :

Απελευθέρωσις: Χάριν σε Χριστό και Παναγία

Απελευθερωτές: αυτοί που πραγματικά πίστευαν στον Χριστό

Όπλο    : Η Θεϊκή Παντοδυναμία («εί ο Θεός μεθ’ημών, ουδείς καθ’ημών»)

Κεφαλή κράτους: Ο ΧΡΙΣΤΟΣ

Από τότε κάθε εκλεγμένος (ή μη) ανελάμβανε δημόσιον αξίωμα ΜΕ ΟΡΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΝ, ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.  Γι αυτό κάποιοι λύσσαξαν τόσα χρόνια…

ΣΗΜΕΡΑ

1η ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ – 25 Μαρτίου 2020

Όχι μόνο δεν τιμήθηκαν αυτοί που με αίμα και ηρωικούς αγώνες μας χάρισαν την ελευθερία αλλά αγνοήθηκαν και παραμερίστηκαν επιδεικτικά οι παρακαταθήκες τους.

ΟΥΔΕΙΣ ΑΓΝΩΜΟΝΕΣΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...