Ανενόχλητη η κυβέρνηση μετέφερε 10.700 παράνομους μετανάστες στην ενδοχώρα όσο οι Έλληνες είναι έγκλειστοι στα σπίτια


Όσο οι Έλληνες ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους ανενόχλητη η κυβέρνηση έφερνε παράνομους μετανάστες στην ενδοχώρα.

Στις 10.700 ανήλθαν οι μετακινήσεις των παράνομων μεταναστών από τα νησιά προς την ενδοχώρα το πρώτο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ο οποίος μάλιστα διαβεβαίωσε από τη Βουλή ότι η αποσυμφόρηση συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και γι' αυτό πλέον οι διαμένοντες στα νησιά είναι συνολικά 38.000!

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το ίδιο διάστημα εισήλθαν στα νησιά του Αιγαίου 9.100 άτομα, ενώ οι ροές τον Απρίλιο ήταν μηδενικές.  Σημείωσε, δε, ότι οι ροές παρουσίασαν αύξηση κατά 86% από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι τον Φεβρουάριο, τονίζοντας ότι ήδη έχουν δημιουργηθεί ειδικές δομές για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών που μπορεί να νοσήσουν από κορωνοϊό.

Ο κ. Μηταράκης είπε ότι μέχρι στιγμής στα νησιά δεν έχει παρουσιαστεί κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, που να χρήζει μεταφοράς στις ειδικές δομές ανάρρωσης.

Αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊου συνολικά στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε όλη τη χώρα, αυτά σύμφωνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης, ανέρχονται στο 0,2% σε 100.000 διαμένοντες και εντοπίζονται σε 3 από τις 93 δομές.

Ο ίδιος μάλιστα απέδωσε τα χαμηλά ποσοστά στο κυβερνητικό σχέδιο που εκπονήθηκε και εφαρμόστηκε στις εν λόγω δομές, υποστηρίζοντας πως αποδεικνύεται ότι αυτό απέφερε αποτελέσματα, αποκρούοντας με αυτό τον τρόπο και τις σφοδρές επικρίσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μουζάλα, ότι η κυβέρνηση επέδειξε ολιγωρία στο συγκεκριμένο ζήτημα αφήνοντας πρόσφυγες και μετανάστες στη «βάρβαρη ανοσία της αγέλης».

Δεν υπάρχουν σχόλια :