Ποια θα είναι η κρυμμένη πραγματικότητα των όσων βιώνουμε; Ορθολογικά

Η Γερμανίδα που πήγε άνετη στο σουπερ μάρκετ και πήρε τα κρασάκια της, είναι σε καραντίνα. Όλως τυχαίως …θα βγει αρνητική. Ο Αμερικανός όλως τυχαίως… με τόσο κόσμο βγήκε αρνητικός. Ο δικός μας όλως τυχαίως… με τόσο κόσμο βγήκε επίσης αρνητικός. Οικογενειακώς. Ο  Άγγλος επίσης ,ο Γάλλος επίσης… Όχι ότι είχαν πάρει τα αντίδοτα πριν κυκλοφορήσει ο αχινός. Τότε γιατί μερικοί περιώνυμοι; Για ξεκάρφωμα άφησαν χωρίς αντίδοτο μερικούς , πρέπει να γίνει πιστευτό από τον κόσμο,  να θεοποιήσει κυβερνήτες

…Θα  ήμασταν επιδερμικοί και εντελώς αφελείς αν πιστεύαμε ότι πίσω από κάτι τόσο ισχυρό και πρωτόγνωρο δεν υπάρχει κρυμμένη πραγματικότητα. Σε μια κρυμμένη πραγματικότητα σε τέτοιο φαινόμενο , λογικά, είναι  ισχυρά συμφέροντα χωρών, βιομηχανιών, ισχυρών ατόμων.  Συντάξεις καταργούνται με τους θανάτους, η ψυχολογία των λαών αλλάζει μπροστά στον φόβο του θανάτου,  οι συνταξιούχοι παύουν να απαιτούν , τα άτομα με προβλήματα υγείας επίσης (που έπαιρναν στις εκπομπές και έλεγαν θέλουμε περισσότερα είμαστε με 10 προβλήματα υγείας σοβαρά κλπ) Αυτά  εκλείπουν πλέον. Τους  συμφέρει για αυτό κ το δημιούργησαν. 

Ο κόσμος ψαρωμένος δεν ξέρει αν θα ζήσει κ  γαντζώνεται σε κυβερνήτες που ίσως  τα είχαν σχεδιάσει πριν την κυκλοφορία  του αχινού. Και όταν κατασταλάξει ο κορνιαχτός,  και όταν όσοι εναπομείναντες και εναπομείνασες σκαρίσουμε σαν τα σαλιγκάρια, τότε θα δούμε ένα μέρος της κρυμμένης πραγματικότητας, ελαφρώς αποστασιοποιημένοι από το πρόβλημα . Όταν είμαστε μέσα δεν μπορούμε να το δούμε σφαιρικά. Τότε ίσως καταλάβουμε τι γινόταν πίσω από τις πλάτες μας όταν είμαστε στα σπίτια μας. Τότε ίσως δούμε μια άλλη Ελλάδα και εμάς χωρίς αντιστάσεις  ευχαριστημένους  που ζήσαμε . Θα νοιώθουμε νικητές κ δεν θα μας ενδιαφέρει η αλλοίωση  της χώρας, που θα έχουν εξυπηρετήσει οι κυβερνήτες ως συμφέροντα. 

Οικονομικά θα κερδίσουν πολλά. Αξιακά θα επιβληθούν και θα κάνουν ό,τι θέλουν. Τις μάζες θα τις ελέγχουν  πολύ καλύτερα. Είναι δυνατόν να το έφεραν,  χωρίς πολλά συμφέροντα σε όλα τα πεδία και χωρίς υπολογισμούς και σχεδιασμούς στατιστικούς; Ο Καιάδας τους συμφέρει. Την εποχή της ρομποτικής,  μεταλλάσσουν με αυτό,  τους  ανθρώπους  σε ρομπότ και κυριαρχούν  αξιακά, πολιτισμικά, οικονομικά .

Δεν εγκωμιάζουμε κανένα  κυβερνήτη, αν δε δούμε  απτά αποτελέσματα  στη χώρα, σε όλα τα πεδία, αρκετά     μετά τον εγκλεισμό. Χωρίς προκατάληψη και χωρίς ενθουσιασμούς, αλλά με περισυλλογή και  στοχασμούς (όσοι δεν έχουμε συμφέροντα βέβαια. Οι άλλοι έχουν αρχίσει  τις κολακείες για να αποκομίσουν)

loading...