«Παρέλαση» στον Έβρο: Θωρακισμένα απέναντι στους Τούρκους – Άμεση επέκταση του φράχτη (ΒΙΝΤΕΟ)


Η παρέλαση για την 25η θα ματαιωθεί λόγω κορωνοϊού αλλά ο Έβρος θα ενισχυθεί...
H Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης που εκδόθηκε την Παρασκευή 20.03.2020, προβλέπει την αξιοποίηση θωρακισμένων στρατιωτικών οχημάτων για την διασφάλιση της προστασίας των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο αλλά και άμεσες εργασίες για την κατασκευή και επέκταση του φράχτη στις Καστανιές και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, προβλέπει,μεταξύ άλλων:

Αξιοποίηση θωρακισμένων στρατιωτικών οχημάτων για τη διασφάλιση της προστασίας των συνόρων
Πάσης φύσεως εργασίες για την κατασκευή και επέκταση τεχνητού εμποδίου (φράχτη) στο χερσαίο τμήμα της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου εκτελούνται χωρίς να απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας ή άδειας εκτέλεσης εργασιών μικρής κλίμακας και εξαιρούνται του πεδίου εφαρμογής του ν. 4014/2011 (Α΄ 209), του ν. 998/1979 (Α΄ 289) και του ν. 3028/2002 (Α΄ 153).
Τα θωρακισμένα λοιπόν θα «παρελάσουν» φέτος στα ελληνοτουρκικά σύνορα, προστατεύοντας την πατρίδα, καθώς η 25η Μαρτίου θα εορταστεί αλλιώς λόγω του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, εγκύκλιο προς τις Περιφέρειες και τους Δήμους όλης της χώρας με την οποία καλεί τις αρχές αλλά και τους πολίτες να αναρτήσουν σε όλες τις υπηρεσίες και στα μπαλκόνια των κατοικιών τους την ελληνική σημαία, έστειλε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι επιβεβλημένο, ιδιαίτερα εφέτος που οι συνθήκες με τα μέτρα για τον κορωνοϊό, ματαίωσαν τις παρελάσεις.

Ο κ. Θεοδωρικάκος στην εγκύκλιο που εκδόθηκε κατ’ εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID–19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» (ΦΕΚ Α’ 55/11.03.2020), υπενθυμίζει ότι στο άρθρο 20 προβλέπεται η ματαίωση των στρατιωτικών παρελάσεων και των παρελάσεων της σπουδάζουσας και μαθητιώσας νεολαίας για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου 1821, καθώς και των παρελάσεων στο πλαίσιο εορτασμού τοπικών επετείων απελευθέρωσης πόλεων, μέχρι τις 12.04.2020.


Δεν υπάρχουν σχόλια :