Άγκυρα: «Σε οριακό σημείο οι σχέσεις μας με τη Μόσχα - Έχουν πληγεί σημαντικά εξαιτίας της Ιντλίμπ»


Σε οριακό σημείο βρίσκονται πλέον οι σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας, εν μέσω της συνεχιζόμενης προέλασης του συριακού Στρατού στην επαρχία της Ιντλίμπ, για την οποία η Άγκυρα θεωρεί σχεδόν αποκλειστικά υπεύθυνη τη Μόσχα.

Όλα αυτά μετά την άκαρπη όπως αποδείχθηκε συνάντησης μεταξύ ρωσικής και τουρκικής αντιπροσωπείας στην Άγκυρα, η οποία αν και κράτησε τρεις ώρες, δεν επετεύχθη καμία συμφωνία, δείγμα της επιδείνωσης που υπάρχει στις σχέσεις των δύο χωρών.

Ο Oguzhan Akyen, επικεφαλής του ινστιτούτου  γεωστρατηγικής TESPA το οποίο έχει ιδιαίτερες σχέσεις με την τουρκική προεδρία και το υπυοργείο Άμυνας ανέφερε πως οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ρωσία είναι πλέον σε οριακό επίπεδο.

Όπως είπε ο ίδιος ο συριακός Στρατός δεν κάνει την παραμικρή κίνηση στη βόρεια Συρία, εάν πρώτα δεν έχει την σύμφωνη γνώμη του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για να συμπληρώσει: «Οι στρατιώτες του Άσσαντ δεν θα τολμήσουν  να επιτεθούν σε Τούρκους στρατιώτες, εάν πρώτα αυτό δεν το γνωρίζει η Μόσχα».

«Οι επιπτώσεις της επίθεσης στους στρατιώτες μας θα είναι βαριές, όπως είπε και ο πρόεδρός μας. Τα ρωσικά στρατεύματα καθορίζουν όλες τις στρατηγικές του Άσσαντ.

Η Αεροπορία του είναι κάτω από τον πλήρη έλεγχο των Ρώσων ενώ έχουν δημιουργήσει από το μηδέν και την Αεράμυνά της.

Ξέρουμε ότι οι δυνάμεις των Σιϊτών παίζουν σημαντικό ρόλο στις μάχες, την ώρα που οι ρωσικές δυνάμεις χαράσσουν την γενικότερη στρατηγική», είπε ο Τούρκος ειδικός για να προσθέσει όμως πως εξαιτίας αυτού του γεγονότος οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας έχουν υποστεί σημαντικό πλήγμα και βρίσκονται πλέον σε οριακό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :