ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤ. ΑΙΓΑΙΟΥ, ΕΣΤΕΙΛΑΝ 14 ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ (Ή ΜΗΠΩΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ SEEBRIG;)

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ




7 ΒΙΝΤΕΟ

Εξέγερση στη Χίο, και στη Μυτιλήνη με αφορμή  τις επιτάξεις γης από την κυβέρνηση για την δημιουργία «υπερδομών» για την
πολυτελή διαβίωση (με ηλιακούς και ίντερνετ) των λαθρομεταναστών.

Στο Φλώρι της Χίου συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός πολιτών που δεν ήταν διατεθειμένοι να αποχωρήσουν αλλά αποφάσισαν να συγκρουστούν με τα ΜΑΤ.

Οι μονάδες των ΜΑΤ βρίσκονταν παραταγμένες στο 17ο χλμ. Χίου-Βολισσού, ενώ ο δρόμος μέχρι εκεί ήταν ανοικτός.

Αρκετοί από το συγκεντρωμένο πλήθος, νεαρής κυρίως ηλικίας, ανέβηκαν στις πλαγιές του βουνού πετώντας πέτρες, ενώ ο κόσμος είχε φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τα ΜΑΤ, τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο.

Ακολούθησε ρίψη χημικών προκειμένου να απωθηθεί ο κόσμος ενώ η… μάχη μεταφέρθηκε στις πλαγιές με τα ΜΑΤ να βρίσκονται στο βουνό ρίχνοντας παράλληλα χημικά και νερό στους συγκεντρωμένους.

Η εξέγερση όμως είναι δυναμική και το πολεμικό κλίμα παραμένει άσβεστο στη Λέσβο όπου σημειώθηκαν πολλά επεισόδια από χθες.

Σύμφωνα με το stonisi.gr, συνεχίζονταν μέχρι το χθες βράδυ οι οδομαχίες στην Καράβα που είχαν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών απέναντι στους συγκεντρωμένους πολίτες. Επίσης η αστυνομία λόγω του μεγάλου πλήθους κόσμου που είχε μαζευτεί στη θέση Καράβα χρησιμοποίησε και του ειδικό όχημα ΑΙΑΝΤΑΣ, απέναντι στους διαδηλωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχουν τραυματίες ενώ έχει αναφερθεί και μια επίθεση από διαδηλωτές σε περιπολικό.

Στην Καράβα η Αστυνομία αντιμετωπίζει δύο μέτωπα, ένα των κατοίκων της περιοχής του Μανταμάδου στα βόρεια και ένα των προερχόμενων από τη Μυτιλήνη και τα άλλα χωριά της ευρύτερης περιοχής στα νότια.

ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TA BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...