Η εορτή των Φώτων και το σημερινό της νόημα για τους Έλληνες

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή
Με την ευκαιρία της εορτής των Φώτων αναγκαίο είναι, στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε και στα δυσοίωνα μηνύματα των καιρών, όπου κινδυνεύει άμεσα η εθνική ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, να επαναφέρουμε στην μνήμη μας τον Ρήγα Βελενστινλή, τον πρόδρομο του ελληνικού διαφωτισμού και του απελευθερωτικού αγώνα του ελληνισμού. Από τους πρώτους που οραματίστηκε την επανάσταση του 1821 εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Σήμερα καλούμαστε να αντισταθούμε στην επανασύσταση αυτής της Αυτοκρατορίας και στην ανάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και Λαϊκής Κυριαρχίας!

Εμπνευσμένοι από όραμα του Ρήγα Βελενστινλή, για εθνική αφύπνιση και κινητοποίηση και επικαιροποιώντας το σήμερα, έχουμε χρέος να διακηρύξουμε ότι μπροστά μας έχουμε ασυμβίβαστο αγώνα ενός νέου εθνεγερτήριου πατριωτικού διαφωτισμού εναντίον του εθνοκτόνου εθνομηδενισμού από δεξιά και αριστερά. Πρόκειται βασικά για μια πολιτιστική επανάσταση, που θα οδηγήσει σε ένα πατριωτικό κίνημα ανατροπής και ανασυγκρότησης του πολιτικού συστήματος στην υπηρεσία του λαού και του έθνους.

Είθε το Άγιον Πνεύμα να φωτίσει τους Έλληνες να αγωνιστούν για να διαλύσουν το σκότος του εθνομηδενισμού, που συντελεί στην τυραννία της πατρίδας μας!

Οπότε είναι επίκαιρο στην περίπτωση των Θεοφανίων (Φώτων) το απόσπασμα από τον Θούριο του Ρήγα:

…Και τότε, με τα χέρια ψηλά στον ουρανόν, ας πούμ’ απ’ την καρδιά μας ετούτα στον Θεόν. «Ω Βασιλεύ του Κόσμου, ορκίζομαι σε Σε, στην γνώμην των Τυράννων να μην ελθώ ποτέ!

loading...