Τσαβούσογλου για «όσους υποστηρίζουν» τον Χαφτάρ: «Οι χώρες σας θα γίνουν σαν την Συρία»


Σε αινιγματικές απειλές, κατά πάντων,  αλλά με ειδική "στόχευση" κατά Αιγύπτου και Ελλάδας, προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου, αναφορικά με την κατάσταση στη Συρία.

Μιλώντας σήμερα Σάββατο (28/12) σε συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ στην Αττάλεια για το ρόλο της Τουρκίας στη Μεσόγειο, ο Τούρκος υπουργός σημείωσε:

«Υπάρχουν χώρες που θέλουν να μετατρέψουν την Λιβύη σε μια νέα Συρία. Εάν η σημερινή Λιβύη γίνει έτσι, τότε θα έρθει η σειρά σε άλλες χώρες της περιοχής να γίνουν όπως η Συρία», είπε ο Τσαβούσογλου και συνέχισε:

«Πρέπει να κάνουμε το οτιδήποτε δυνατό για να αποτρέψουμε να χωριστεί η Λιβύη στα δύο και κυλήσει στο χάος και το κάνουμε».

Ο Τούρκος υπουργός δεν αναφέρθηκε ποιοι είναι αυτοί που απεργάζονται, υποτίθεται, τη «συριοποίηση» της Λιβύης, αλλά προφανώς εννοεί όσους στηρίζουν τον LNA και τον Χαφτάρ δηλαδή την Αίγυπτο και την Ελλάδα, καθώς μίλησε για χώρες της «περιοχής» και όχι γενικά για χώρες όπως τα ΗΑΕ ή την Σαουδική Αραβία, που μεν στηρίζουν τον Χαφτάρ, αλλά που δεν ανήκουν γεωγραφικά στην «περιοχή.»

Παράλληλα  ο Τσαβούσογλου «ξέχασε» να αναφέρει ότι η Λιβύη έχει ήδη χωριστεί και η κυβέρνηση της Τρίπολης είναι έτοιμη να καταρρεύσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια :