Ο δεκάλογος του γυναικείου παλτό

Το παλτό επηρεάζει το συνολικό στιλ της γυναίκας σε πολύ μεγάλο βαθμό, διαμορφώνει την πρώτη εντύπωση που είναι σημαντική, αλλά και την τελευταία που είναι ακόμα πιο σημαντική. Και ο βαρύς χειμώνας που διανύουμε είναι μια καλή ευκαιρία για να αναρωτηθεί κάθε γυναίκα αν έχει τα σωστά γυναικεία παλτό στην γκαρνταρόμπα της και αν τα χρησιμοποιεί με τον ενδεδειγμένο τρόπο αναδεικνύοντας την προσωπικότητα και την ομορφιά της. Εδώ καταγράψαμε δέκα σημεία που πρέπει να προσέξεις σχετικά με το γυναικείο παλτό, ειδικά τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και που μπορεις να βρεις στο rovo.gr.

1. Puffer

Τα puffer είναι στη μόδα αλλά δεν είναι και η πιο θηλυκή επιλογή. Καλό είναι να έχεις ένα puffer για τις πιο αθλητικές περιστάσεις, για μεγάλους περίπατους, για καφέ με τις φίλες σου. Διάλεξε ένα μέχρι τη μέση και απέφυγε την πιο extreme επιλογή που είναι μέχρι κάτω από το γόνατο. Ακόμα καλύτερα διάλεξε ένα αμάνικο που είναι πολύ hot φέτος τις γιορτές. Βάλτο σαν layer αυτόν τον χειμώνα και σαν μπουφάν την άνοιξη.

2. Ζώνη

Τα παλτό με ζώνη αναδεικνύουν τη γυναικεία σιλουέτα και κρύβουν τις ατέλειες και προτιμούνται από όλα τα γυναικεία μπουφάν. Το μυστικό είναι στο πόσο σφιχτά δένεις τη ζώνη. Αν η σιλουέτα σου είναι ψιλόλιγνη τότε μπορείς να σφίξεις τη ζώνη περισσότερο και να κάνεις το παλτό πιο εφαρμοστό. Αν όχι, χαλάρωσέ την δίνοντας χώρο στο σώμα σου.

3. Κόψιμο

Η ανδρική μόδα δίνει επιλογές και επηρεάζει τη μόδα στο γυναικείο παλτό και ειδικά στο κόψιμο. Στην αγορά μπορείς να βρεις όλα τα είδη από μιλιτέρ παρκά μέχρι μπλέιζερ. Δοκίμασε διαφορετικά «κοψίματα» γιατί οι επιλογές είναι κυριολεκτικά ατελείωτες.

4. Μήκος

Διάλεξε ένα μακρύ παλτό ακόμα και αν δεν θεωρείσαι ψηλή! Αν το παλτό έχει το σωστό μέγεθος και δεν έχει όγκο, θα φαίνεται εξίσου καλά σε μικρότερα ύψη.

5. Στολίδια

Τα στολίδια είναι μεν επιτρεπτά αλλά χρειάζεται μέτρο. Μιλάμε προφανώς για τα κουμπιά, τα φερμουάρ, τους ιμάντες και όλα τα διακοσμητικά ή λειτουργικά στοιχεία που έχει ένα παλτό.

6. Χρώμα

Το μαύρο,ειδικά σε δερμάτινο, το μπεζ και το γκρι είναι προφανείς επιλογές αλλά η γυναικεία γκαρνταρόμπα χρειάζεται χρώμα. Πήγαινε σε δοκιμασμένες επιλογές όπως είναι αποχρώσεις του πράσινου και του κόκκινου. Διάλεξε προσεκτικά την απόχρωση κοιτώντας το παλτό σε φυσικό φως.

7. Γιακάδες

Οι μεγάλοι γιακάδες είναι μια πολύ καλή λύση για να τραβήξεις την προσοχή μακριά από τη μέση ή τα πόδια. Το αντίθετο δεν γίνεται.

loading...