Η είδηση που πέρασε τα ψιλά! Η Ελλάδα ετοιμάζεται να υποδεχθεί 100.000 λαθρομετανάστες

Στα ψιλά πέρασε η είδηση ότι η ελληνική κυβέρνηση προβλέπει την «υποδοχή» 100.000 περίπου λαθρομεταναστών, οι οποίοι θα διέλθουν παρανόμως τα ελληνικά σύνορα επιζητώντας άσυλο. Η συνέντευξη του Μάνου Λογοθέτη, του Έλληνα Ειδικού Γραμματέα, υπευθύνου για την πρώτη υποδοχή των προσφύγων, στη Γερμανική εφημερίδα DIE WELT δεν συγκίνησε κανέναν στη χώρα μας.

Θα διώξουμε 10.000 και θα δεχθούμε 100.000

«Η κρίση είναι εν εξελίξει και είναι σοβαρή», δήλωσε ο κ. Λογοθέτης στη γερμανική εφημερίδα, δηλώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να απελάσει περί τους 10.000 λαθρομετανάστες στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της επομένης χρονιάς, αναδιανέμοντας συγχρόνως τους μετανάστες από τα κέντρα υποδοχής αρκετών νησιών, τα οποία είναι υπερπλήρη.

Περισσότεροι από 41.000 λαθρομετανάστες ζουν αυτοί τη στιγμή σε διάφορα κέντρα, ο μεγαλύτερος αριθμός από τότε που η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε τη συμφωνία για το μεταναστευτικό με την Τουρκία το 2016, με σκοπό τον περιορισμό των μεταναστευτικών εισροών.

Μέχρι στιγμής φέτος γύρω στους 70.000 λαθρομετανάστες έχουν περάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση της τάξεως του 46% σε σχέση με το 2018, όπου είχαμε 47.847 αφίξεις.
Η απόρρητη έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η αύξηση αυτόν τον χρόνο και η προβλεπόμενη περαιτέρω έξαρση το 2020 έχει γεννήσει αμφισβήτηση έναντι της συμφωνίας Τουρκίας-Ε.Ε., σύμφωνα με μία λεπτομερή εμπιστευτική έκθεση της Ε.Ε. που είδε το φως της δημοσιότητος νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα στη γερμανική DIE WELT.

Η έκθεση αναφέρει ότι το ελληνικό Λιμενικό Σώμα έχει καταγγείλει, ότι η ομόλογη υπηρεσία του στη Τουρκία αρνείται να συνεργαστεί μαζί του εδώ και αρκετές εβδομάδες και επιτρέπει σε σκάφη με μετανάστες να περνούν προς την Ελλάδα.

Η κατάσταση έχει ενταθεί, καθώς 41.000 λαθρομετανάστες ζουν σε καταυλισμούς που προβλέπουν μόλις 8.530 άτομα. Οι εργαζόμενοι στον τομέα του προσφυγικού φέρονται να εγκατέλειψαν την Κω πρόσφατα, λόγω του αυξανομένου επιπέδου βίας, καθώς η έλλειψη σε τρόφιμα, σε ιματισμός και φάρμακα γίνεται όλο και μεγαλύτερη.
Μέσω Αλβανίας και Βοσνίας η «παράτυπη» αποσυμφόρηση της Ελλάδος

Με σκοπό τον περιορισμό της πίεσης, η Ελλάδα μετέφερε περί τους 34.000 μετανάστες στην ενδοχώρα, πράγμα που οδήγησε σε αντιδράσεις από τις τοπικές κοινότητες. Καποιοι μένουν στην Ελλάδα, αλλά η πλειονότητα φέρεται να προωθείται προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα σε μια προσπάθεια προσέγγισης λαθροδιακινητών και μετάβασης στη Δυτική Ευρώπη.

Η νέα βαλκανική διαδρομή γίνεται κατά συνέπεια πιο ενεργή, με εκατοντάδες μεταναστών να ταξιδεύουν μέσω της Βοσνίας, σε μία προσπάθεια να διασχύσουν τα σύνορα με την Κροατία.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η βοσνιακή κυβέρνηση εκκένωσε τον καταυλισμό Βούτσακ, που βρισκόταν κοντά στα σύνορα με την Κροατία και φέρεται να έχει μεταφέρει 800 λαθρομετανάστες σε εγκαταστάσεις στο Σαράγεβο.

Πηγή: BREITBART/ the righter

loading...