Εκτέλεσαν αρχηγό κουρδικού κόμματος στη Συρία – Νεκρή από τουρκικά πυρά έπεσε η Hevrin Khalaf – Εικόνες-σοκ


Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου
Νεκρή από τουρκικά πυρά έπεσε η Hevrin Khalaf, αρχηγός του κόμματος «Μελλοντική Συρία», καθώς τουρκόφιλοι μισθοφόροι επιχείρησαν να καταλάβουν ένα σημείο του M4. Οι Τούρκοι με κάθε πράξη τους δείχνουν πως μοναδικός σκοπός τους είναι ο αφανισμός των Κούρδων. Η εθνοκάθαρση του κουρδικού λαού βρίσκεται σε εξέλιξη και η διεθνής κοινότητα κλείνει τα μάτια της και επαναπαύεται σε ήπια ρητορική κατά του εγκληματικού κράτους που λέγεται Τουρκία.

Σύμφωνα με το kurdistan 24 σκοτώθηκε όταν Τούρκοι στρατιώτες έστησαν ενέδρα και προσπάθησαν να καταλάβουν έναν δρόμο.

«Με μεγάλη θλίψη και στενοχώρια το κόμμα Μελλοντική Συρία θρηνεί την μάρτυρα Hevrin Khalaf, που σκοτώθηκε ενώ εκτελούσε το πατριωτικό και πολιτικό της καθήκον» ανακοίνωσε το κόμμα.

Το στέλεχος του κόμματος Nobahar Mustafa, ανέφερε πως η Khalaf ταξίδευε από το καντόνι Τζαζίρα στην Άιν Ίσα, όταν οι μισθοφόροι της Τουρκίας της έκλεισαν τον δρόμο, και σκότωσαν όλους τους ανθρώπους που ήταν μαζί της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα το απόγευμα το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο (SDC), η Khalaf απομακρύνθηκε από το όχημα στο οποίο βρισκόταν και εκτελέστηκε επί τόπου.

«Απομακρύνθηκε από το αυτοκίνητό της κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης που υποστηριζόταν από την Τουρκία και εκτελέστηκε από τουρκικές μισθοφορικές παρατάξεις στη Διεθνή Οδό μεταξύ Qamishli και Manbij, ενώ επίσης μαρτύρησε και οδηγός της», ανέφερε η ανακοίνωση.

«Είναι σαφές ότι το τουρκικό κράτος συνεχίζει την εγκληματική του πολιτική απέναντι στους άοπλους αμάχους».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πόλη Qamishli στις 5 Οκτωβρίου, h Khalaf δήλωσε ότι οι τουρκικές προσπάθειες «να καταλάβουν τη χώρα αυτή για να υπερασπιστούν τον τουρκικό λαό δεν προσαρμόζονται στην πραγματικότητα», υπενθυμίζοντας ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) απελευθέρωσαν τη βορειοανατολική Συρία από τρομοκρατικές ομάδες.


«Εμείς – όλες οι πολιτικές δυνάμεις – απορρίπτουμε αυτές τις απειλές, ειδικά επειδή εμποδίζουν την εκστρατεία μας να αναζητήσουμε μια λύση για τη συριακή κρίση», δήλωσε.

«Για το λόγο αυτό, η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να υποστηρίξει τους ανθρώπους που ζουν στη συριακή γη για να διατηρήσουν την ασφάλεια και να μην επιτρέψουν στις τουρκικές δυνάμεις να καταλάβουν συριακή γη».

Δεν υπάρχουν σχόλια :