Ποιος είναι ο ορισμός του κλαρινογαμπρού;
Θα ασχοληθούμε με το παραϊατρικό φαινόμενο του κλαρινογαμπρού. Η ιδιόμορφη αυτή κατηγορία ανθρώπων, ορίζεται συνήθως ως εξής: Κλαρινογαμπρός είναι ο ανήρ ο οποίος παρουσιάζει τον εαυτό του ως τον υπέρτατο, cool, χλιδάτο και μουράτο γκόμενο, όχι για το image.
Ο κλαρινογαμπρός εκπέμπει μια τρομακτικής διάστασης καραβλαχιά, εξ ου και το κλαρινο- στην αρχή της ονομασίας του. Αν και συνήθως συναντάται σε πιο κοσμοπολίτικα μέρη, θα μπορούσε άνετα να εκτρέφει αγελάδες και να οργώνει τα χωράφια της Θεσσαλίας. Ισως να έχει κάνει και αίτηση συμμετοχής στη “Φάρμα”
Ο κλαρινογαμπρός είναι κιτσάτος στον έσχατο βαθμό. Κι αυτό γιατί προσπαθεί να κάνει πράγματα τα οποία δεν ταιριάζουν με την προσωπικότητά του
Ο κλαρινογαμπρός νιώθει περήφανος για την κατάστασή του και δεν τη θεωρεί παρακμιακή σε καμιά περίπτωση. Πιστεύει ότι είναι ο υπέρτατος, ο μοναδικός, ο ανεπανάληπτος, το απόλυτο αρσενικό και έχει υπερβολική σιγουριά στον εαυτό του. Βέβαια εδώ ισχύει το περίφημο “δεν ήξερες, δε ρώταγες;”.
Ο κλαρινογαμπρός είναι πολύ ρόμπα. Ενώ μπορεί υπό κανονικές συνθήκες να συμπεριφέρεται σαν κανίβαλος, να ρεύεται δυνατά όταν τρώει/πίνει, να βρίζει, να παίρνει ναρκωτικά, να διαβάζει αθλητική ηχώ, να κυκλοφορεί μέσα στην Ομόνοια με τις παντόφλες, να πλένεται μια φορά το δίμηνο, να κρεμάει το κωλόχαρτο από τη λάθος μεριά, να βλέπει ανελλιπώς Τατιάνα, να προχωράει στουκάροντας σε σήματα της τροχαίας ή σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα, να ακούει Καρρά, να παίζει Playstation, να είναι γενικά μογγολάκι, όταν βρίσκεται με το αντικείμενο του πόθου του αυτομάτως είναι καλοντυμένος, καθαρός, ρομαντικός, έχει άποψη για τον ψηφιακό κονστρουκτιβισμό, διαβάζει Umberto Eco και Ernesto Sabato, είναι γραμμένος στη Διεθνή Αμνηστία.
Ο κλαρινογαμπρός είναι ύπουλος και τσάτσος. Δε φταίει όμως αυτός για την κατάντια του, απλά τυχαίνει να είναι λίγο παραπάνω λιγούρης και λουμπινιάρης από το μέσο πολίτη. Η επιθυμία του να κόψει τη μαλακία και να αρχίσει Τη «μάσα» είναι τόσο μεγάλη που τον κάνει να ξεπερνά τους ηθικούς φραγμούς του. Έτσι, από εκεί που λέγατε με το ζόρι μια καλημέρα, ο κλαρινογαμπρός είναι πρόθυμος να γίνει ο καλύτερός σας φίλος αν εντοπίσει ότι στην παρέα σας υπάρχει «μεζές». Φυσικά θα παραμείνει “κολλητός” σας μέχρι ο εν λόγω “μεζές” να σταματήσει να υπάρχει. Τότε, θα βρει αλλού να “αρμέξει”.
ΗΛΙΑΣ