Οι τουαλέτες ενός ελληνικού πανεπιστημίου- Ενας καθηγητής σχολιάζει με θλίψη το απίστευτο χάλι

Ο Αριστείδης Χατζής είναι ένας πολύ γνωστός καθηγητής πανεπιστημίου. Και λόγω της αρθρογραφίας του και λόγω των βιβλίων του, που ορισμένα έχουν γίνει best seller.

Είναι αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας & Θεωρίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εχει τιμηθεί με υποτροφίες και ακαδημαϊκά βραβεία, εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Εχει διδάξει και έχει δώσει πλήθος διαλέξεων, σεμιναρίων και ομιλιών σε συνέδρια στην Ευρώπη, στη Βόρειο Αμερική, στην Αφρική και στην Άπω Ανατολή.

Αλλά αυτήν την φορά η ανάρτησή του στο facebook δεν αφορά το Δίκαιο, την Φιλοσοφία η τους φιλελεύθερους Θεσμούς. Αφορά τις…τουαλέτες του ελληνικού πανεπιστημίου. Που δείχνουν το χάλι των ελληνικών ΑΕΙ.

Γράφει ο Αριστείδης Χατζής:
Έχω επισκεφτεί πάνω από 200 πανεπιστήμια τα τελευταία 25 χρόνια, σε δεκάδες πόλεις, σε τέσσερις ηπείρους: στην Ευρώπη, στη Βόρεια Αμερική, στην Ασία και την Αφρική. Σε πλούσιες και φτωχές χώρες. Πουθενά δεν έχω συναντήσει αυτό το χάλι. Αυτήν την εικόνα που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Δεν οφείλεται στην κρίση. Η κατάσταση ήταν παρόμοια και την εποχή των παχιών αγελάδων. Η εικόνα αυτή δεν αποτελεί εξαίρεση αλλά τον κανόνα στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Και έξω από αυτήν την βρώμικη τουαλέτα, που παραβιάζει βασικούς κανόνες υγιεινής, δεκάδες οι αφίσες. Που αναφέρονται σε οτιδήποτε άλλο εκτός από τη βρωμιά που κυριαρχεί παντού. Και που συμβάλλουν στον πολλαπλασιασμό της.

iefimerida.gr

loading...