ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ, ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΦΙΛΙΚΑ ΤΟ ΑΛΛΟ…

ΚΟΛΑΦΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Γράφει ο Γεωκών


Προς Ελληνόφωνους πολιτικούς Ελλάδος και Κύπρου

Κύριοι, όταν κάποιος σου κόβει το χέρι, δεν του δίνεις φιλικά το άλλο , ο Ελληνισμός της Κύπρου, Κύριοι, δεν είναι τόσο αφελής ώστε να θεωρήσει τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ΜΟΕ με τους τούρκους κατακτητές ως γεφύρωμα μεταξύ των δυο λαών.

“ το χάσμα μεταξύ ημών και εκείνων μέγα εστί “ και δεν θεραπεύεται με ημίμετρα, ο αγώνας μας γίνεται για το ιερότερο αγαθό που υπάρχει στον κόσμο, το αγαθό της Ελευθερίας.

Το χάσμα πήρε βάθος άμετρο και έγινε βάραθρο με το αίμα εκείνων που ελεύθεροι από κάθε μικρότητα, έδωσαν την ζωή τους με μόνο τους “ έγκλημα “ ότι υπηρέτησαν και αγάπησαν την ελευθερία.

Οι χιλιάδες νεκροί του 1974, οι βανδαλισμοί, οι βιασμοί, τα βασανιστήρια, οι αγνοούμενοι, οι πρόσφυγες και γενικά κάθε μορφή βίας συμπλήρωσαν την άβυσσο που δημιουργήθηκε , για τούτο και το γεφύρωμα, αν πραγματικά το ζητούν κάποιοι, δεν κτίζεται με ψεύτικη υλη, ούτε με υποσχέσεις “ για ένα δρόμο στο μέλλον προς δικαιαν ( κατά την αντίληψη τους ) διευθέτηση. “

Κύριοι, ο αγώνας για λευτεριά περνά μέσα από αίμα και θυσίες και όχι μέσα από ΜΟΕ και υποχωρήσεις στον βάρβαρο τούρκο εισβολέα, ο Ελληνισμός της Κύπρου έμαθε πλέον να ακούει, να σταθμίζει και να αποφασίζει, έμαθε να ξεχωρίζει την αλήθεια από το ψέμα.

Κύριοι στην Ελλάδα και στην Κύπρο, Η ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ( ΜΟΕ ) ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ δεν δύνανται να αποφασίσουν την τύχη του Ελληνισμού της Κύπρου

ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΩΝ ΔΕΝ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ…

Κάποιοι έφτασαν εις το κατάντημα να περιμένουν από τον τούρκο κατακτητή να ευδοκήσει, να συγκατανεύσει εις την απονομή ψυχίων από ότι ολοκληρωτικά μας ανήκει, πρέπει επιτέλους κάποιοι να αντιληφθούν ότι Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΕΙΣ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ, ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...