Aπειλές Άγκυρας κατά Ελλάδας-ΕΕ & Κύπρου: «Θα σας γεμίσουμε με μετανάστες»

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού για άλλη μια φορά υποστήριξε πως στο θέμα του προσφυγικού η Ε.Ε δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα.

Ο ίδιο απείλησε την Ε.Ε, και ανέφερε πως «αν ανοίγαμε σήμερα τη Σμύρνη θα περνούν απέναντι 30 με 35 χιλιάδες άτομα την μέρα . Να δούμε τότε τι θα συνέβαινε. Δεν απειλώ την Ευρώπη απλά κάνω μια διαπίστωση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σοϊλού.

Ο ίδιος παράλληλα υποστήριξε πως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος την 15η Ιουλίου του 2016 , 8000 Γκιουλενιστές ( υποστηρικτές του FETO) διέφυγαν στην Ελλάδα. Η Τουρκία θεωρεί πως πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Τούρκου προέδρου βρίσκονται τα μέλη FETO.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Eπί 24ώρου βάσεως ο τουρκικός στόλος συνεχίζει να προστατεύει τα γεωτρύπανα και τα ερευνητικά πλοία στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΙΗΑ, που μεταδίδει και σχετικό βίντεο με τη στρατιωτική μηχανή της Τουρκίας στη Μεσόγειο εν δράσει…

Την προστασία των πλοίων διασφαλίζουν, εκτός από τον τουρκικό στόλο, υποβρύχια, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μαχητικά αεροπλάνα και ελικόπτερα Σικόρσκι.

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ του τουρκικού πρακτορείου, το 98% των αναγκών της Τουρκίας σε ενέργεια καλύπτεται αυτή τη στιγμή από τη Ρωσία και το Ιράν. Σε περίπτωση ανακάλυψης όμως πηγών ενέργειας στην ανατ. Μεσόγειο από την Τουρκία, αυτό θα της εξασφαλίσει μία ενεργειακή επάρκεια για πολλά χρόνια.

loading...