Το τρίτο (και μακρύτερο) στεφάνι…

Του Δημήτρη Ρομποτή*

Είχα αποφασίσει να αρχίσω να ξαναγράφω από τον Σεπτέμβριο, ελάτε όμως που βγήκε ο Μητσοτάκης και είπε διακοπές όχι φέτος για την κυβέρνηση άρα και εγώ που βρίσκομαι πάντα απέναντι από κάθε κυβέρνηση είμαι αναγκασμένος να παραμείνω στις επάλξεις για να τους παρακολουθώ! Τί κι’αν είχε προειδοποιήσει κάποτε ο Καραμανλής να μην χαλάσουν τα μπάνια του λαού, τότε που υπήρχε η υποψία ότι θα γίνονταν εκλογές καλοκαιριάτικα, ο Μητσοτάκης δεν μασάει! Αλλωστε, της κυβέρνησης τα μπάνια χάλασε, όχι του λαού, και εδώ που τα λέμε, καλά της έκανε! Οι υπηρέτες και διαχειριστές του δημοσίου συμφέροντος δεν δικαιούνται αναπαύσεως κι’όταν αυτή έρχεται είναι συνήθως αποτέλεσμα κάποιας εκλογικής ήττας ή ανασχηματισμού. Κυβέρνηση θέλατε, δουλέψτε τώρα, παλιοζαγάρια! Εκεί, να τους βγάλη το λάδι καλοκαιριάτικα διότι είναι η αρχή κάθε πράγματος που εν πολλοίς προδιαγράφει τη συνέχεια!

Οπως είχα πει μετά τις εκλογές, είναι εθνική ανάγκη η κυβέρνηση να πετύχη για το καλό της χώρας. Δεν είμαι αφελής να περιμένω θαύματα από μαθητευόμενους μάγους ούτε ελπίζω σε κάποιες αστρικές ευθυγραμμίσεις που ενδεχομένως να φέρουν τα πάνω κάτω και να γίνη η Ελλάς Αυστραλία και η Αυστραλία Ελλάς. Η σύνθεση της κυβέρνησης, άλλωστε, είναι για τα μπάζα! Οχι μόνο από πλευράς στελέχωσης αυτής καθεαυτής, αλλά κι’από το ότι οι κατάλληλοι άνθρωποι δεν είναι στις κατάλληλες θέσεις – και πότε ήταν θα μου πείτε. Ωστόσο, εάν δούμε την κυβέρνηση ως σύνολο, ως μια ορχήστρα κατά κάποιο τρόπο, ενδέχεται η τοποθέτηση των μουσικών, ακόμη κι’αν δεν τους αναδεικνύη ως βιρτουόζους, να οδηγήση σε ένα λειτουργικό αποτέλεσμα. Αυτό ελπίζω και παρότι ο Μητσοτάκης είπε ότι δεν υπάρχει περίοδος χάριτος, είμαι διατεθειμένος να του δώσω μέχρι τα Χριστούγεννα προκειμένου να βρη τον δρόμο του και να κάνη λάθη, διότι αλάθητη μία κυβέρνηση είναι μόνο για τα ΜΜΕ που τη στηρίζουν, όπως το …ΣΚΑΕΙ! Οποιος προσπαθεί θα κάνη λάθη και είναι το είδος των λαθών που εν πολλοίς βάζουν τη σφραγίδα στο συνολικό του έργο. Οχι πάντα βέβαια, και ευτυχώς, τις περισσότερες φορές όμως …

Από την άλλη, η κυβέρνηση δεν χρειάζεται εξαιρετικά αποθέματα ευφυίας για να κάνη τα αυτονόητα, να βάλη μια τάξη, να θέση το κράτος στην υπηρεσία των πολιτών κι’όχι το αντίστροφο και να δρομολογήση την απαρχή αντιμετώπισης των πραγματικών εθνικών προβλημάτων – υπογεννητικότητα, μισός πληθυσμός της χώρας στο λεκανοπέδιο Αττικής. Διακόσια χρόνια ο ελληνικός λαός περίμενε σωτήρες και πρόκοψε με δόσεις! Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε, προσωρινώς τουλάχιστον, να ξεφτιλίση την έννοια του σωτήρα, με τον ίδιο τρόπο που η Επταετία ξεφτίλισε την πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια. Ο τόπος είναι ίσως έτοιμος για τελείως κανονικούς, πεζούς, σχεδόν μέτριους ηγέτες που να ξέρουν να αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα προσφέροντας πραγματικές λύσεις. Οπως στο Τρίτο Στεφάνι του Ταχτσή και το ομώνυμο τραγούδι: αφού ο έρως και τα όνειρα βρήκαν τοίχο τις δύο πρώτες φορές, “μια συντροφιά μου φτάνει” την τρίτη φορά!

(Στο εξής θας λαμβάνετε την εισαγωγή του σημειώματος από τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] και [email protected] Κοιτάξτε στην κατηγορία “spam” σε περίπτωση που δεν το δείτε στο ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιό σας.)

*Ο Δημήτρης Ρομποτής ήταν δημοσιογράφος, έγινε εκδότηςΑρ και τώρα δηλώνει πολιτικός μηχανικός/οδοντίατρος με ειδίκευση στις …γέφυρες και έδρα τη Νέα Υόρκη.

ΥΓ: 1) Σκληρό ή μαλακό Brexit;
Ούτε Marlboro να ήταν…

2) Αποκατεστάθη η δημοκρατία μας, ως άπορος κορασίς!

3) Υπουργείο Μακεδονίας – …θράκας!

4) Θα εφαρμοστεί, λέει, ο αντικαπνιστικός νόμος. Κομμένες οι …ρέγκες και οι …γόπες!

https://neohellenika.com/

loading...