Ιστορική συνάντηση Ντ.Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν: Ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που πάτησε στη Βόρεια Κορέα (βίντεο)

Μία ιστορική συνάντηση έλαβε χώρα σήμερα στην αποστρατικοποιημένη ζώνη της Κορέας. Ο Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν έκαναν μία ιστορική συνάντηση- εξπρές.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στην αποστρατικοποιημένη ζώνη, έπειτα από μία πρόσκληση της τελευταίας στιγμής που απηύθυνε ο Τραμπ, ο οποίος στη συνέχεια διέσχισε τα σύνορα ανάμεσα στις δύο χώρες. Ετσι, έγινε ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που πατά στη Βόρεια Κορέα. Λίγο νωρίτερα, ο Τραμπ είχε προαναγγείλει τη συνάντηση, αναφέροντας ότι θα κάνει απλά μια χειραψία και θα πει ένα «γεια» με τον Κιμ.

«Είναι μεγάλη μου τιμή που πέρασα αυτή τη γραμμή. Εχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος. Είναι μια υπέροχη φιλία», είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο Ντόναλντ Τραμπ, με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στο πλευρό του, ενώ ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Βόρειας Κορέας γιατί ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της τελευταίας στιγμής.

Από την πλευρά του ο Κιμ Γιονγκ Ουν τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό» που οι δύο ηγέτες μπορούν να συναντώνται: «Αυτό σημαίνει ότι νιώθουμε άνετα και συναντιόμαστε με θετικές απαντήσεις. Πιστεύω ότι αυτό θα έχει θετική επιρροή σ’ όλες τις μελλοντικές μας συζητήσεις», τόνισε.

Παίρνοντας το λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τα ΜΜΕ για αρνητική κάλυψη της σχέσης του με τον Κιμ και στο τέλος των δηλώσεών του στράφηκε και πάλι προς τον Κιμ και του είπε: «Το απολαμβάνω που βρίσκομαι μαζί σου»…

loading...