Για το μονοψήφιο εκλογικό αποτέλεσμα.

Νίκος Καραβαζάκης

Οι ευρωεκλογές του 2019, αφενός κατέγραψαν εντυπωσιακή απόρριψη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παρά τις ομοβροντίες επιδοματικών παροχών και, αφετέρου ουσιαστικά εκμηδένισαν λοιπές αριστερές παραφυάδες είτε επωνύμων είτε απλών οχλαγωγών.
Μαζί τους υπέστη εκτεταμένη εκλογική καθίζηση και η Χ.Α. . Οι Έλληνες πολίτες κατεψήφισαν με έμφαση την Αριστερά αναδεικνύοντας την Ν.Δ., ως βιώσιμη εναλλακτική διαχειρίστρια της εξουσίας. Αδιαφόρησαν για άλλες εκδοχές προφανώς διότι δεν επείσθησαν  είτε δεν εμπιστεύονται τα νεότευκτα κόμματα. Μόνον ο Βελόπουλος αναδύθηκε ωφελημένος, οικειοποιούμενος το ρεύμα απομάκρυνσης από την Χ.Α. αλλά και το ΚΙΝΑΛ απέκτησε κάποια πλαίσια να διευρύνει την επιρροή του.

Βεβαίως καμία θετική προοπτική διαφαίνεται για την χώρα και την κοινωνία μας καθότι η ΝΔ συμπλέει στις ίδιες τις έως τώρα ακολουθούμενες μνημονιακές και ραγιάδικες στρατηγικές πολιτικές επιλογές. Μάλιστα θα πρέπει να αντιμετωπίσει και ταμειακές επιβαρύνσεις από την προεκλογική παροχολογία του ΣΥΡΙΖΑ (καθώς ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση εισέρχεται σε μεγάλη οικονομική και πολιτική κρίση) και την ένταση της πολεμοκάπηλης επιθετικότητας της Τουρκίας. Ενώ στο εσωτερικό της χώρας μας και η κοινωνική συνοχή περαιτέρω θα κομματιάζεται και η μάζα των λαθρομεταναστών θα συμπιέζεται στην ανέχεια και στα κάθε είδους αδιέξοδα περιθωριοποίησης.

Πολιτικά δεν παρουσιάζεται κάποια εναλλακτική διεξόδου για την Ελλάδα ούτε οργανωτικά δομείται σχηματισμός πολιτικός για να εισφέρει στην ανάγκη αυτή. Τουναντίον και όσοι έως τώρα αναφέρονταν στον πατριωτισμό, στην απόρριψη των μνημονίων, στην επανάκτηση της συνταγματικής τάξης και δημοκρατίας γελοιοποιούνται συνωθούμενοι και συναγελαζόμενοι για την διεκδίκηση κάποιας βουλευτικής καρέκλας, άνευ αρχών και άνευ όρων. Προκύπτει ένας νέος καθεστωτικός (μνημονιακός) πατριδοκάπηλος (και κατά περίπτωση και χριστοκάπηλος) αχταρμάς από τυχοδιώκτες και καριερίστες που αναζητούν κάποια τρύπα προς την Βουλή (Κουλή) των Ελλήνων.

Θα περάσει και αυτή η δύσοσμη μπόρα λυμάτων, όπως πέρασε και αυτή των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ και θα έχουμε ξεκαθαρίσει ακόμη περισσότερο από όλα αυτά τα σαπρόφυτα που τόσα διασπαστικά εμπόδια παρενέβαλαν στην προσπάθεια πολιτικής χειραφέτησης του λαού μας και απελευθέρωσης της πατρίδας μας. Ήδη από το 2011 στις πλατείες.

Με την δύναμη που εμπνέει ο πηγαίος και πολλαπλά ιστορικά καταγεγραμμένος πολιτικός προσανατολισμός του λαού μας, που περιφρόνησε τα επιδόματα και τιμώρησε την παράδοση της Μακεδονίας μας, μπορούμε να προσβλέπουμε στο 2021. Με παρακαταθήκη τους «αγανακτισμένους», το ΟΧΙ 5/7/2015 και τα γιγαντιαία συλλαλητήρια της Μακεδονίας μας. Πιο υγιείς, πιο ξεκαθαρισμένοι για τους νέους πολύ πιο δύσκολους αγώνες και κινδύνους εν όψει. Υπερψηφίζοντας μόνον εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, πατριωτικά-δημοκρατικά και, καταψηφίζοντας ωσότου εκμηδενιστεί το χειρότερο και αθλιότερο προδοτικό υβρίδιο της «μεταπολίτευσης».

Νίκος Καραβαζάκης

Υ.Γ.: Παραθέτω και έναν μικρό πίνακα ψήφων που έλαβαν κάποιοι διακεκριμένοι ή «διακεκριμένοι» υποψήφιοι, επισημαίνοντας πως ένα φίλτρο αξιολόγησης επιδόσεων και αποδόσεων ίσως είναι ο (υπόδικος) Ψινάκης είτε ως ουρανοκατέβατο κόμμα (51.000 ψήφοι) είτε ως πρόσωπο (13000 σταυροί). Δηλαδή πόση αξία μπορεί να έχουν πολιτικοί φορείς μικρότερης επιρροής αυτής του Ψινάκη αλλά και πόσο κύρος κοινωνικής αποδοχής οι ηγέτες τους με λιγότερους σταυρούς από του Ψινάκη; Δικές σας οι απαντήσεις και οι αξιολογήσεις.

Ψινάκης 13000

Καρατζαφέρης 13000

Μαριάς 11000

Χουντής 5600

Ρωμανιάς 4700

Σώρρας 3600

Κρανιδιώτης 3600

Μητρόπουλος 3100

Μπαλτάκος 1500

Χάγιος 1300

Πατσίκας 364

Ενώ

Σακοράφα 27600

και

Κωνσταντοπούλου 16000.

Ν.Κ.




https://vimasaronikou.wordpress.com/

loading...