Ελληνική Λύση: Ότι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό

Έχουμε αναφερθεί ήδη στις επιθέσεις που δέχεται η Ελληνική Λύση μετά την εντυπωσιακή επιτυχία της στις Ευρωεκλογές – ειδικά ο πρόεδρος της (άρθρο). Αποφασίσαμε όμως να μην απαντάμε σε κανένα δημοσίευμα και σε καμία δήλωση, παρά τις παροτρύνσεις στελεχών, μελών και φίλων της παράταξης, ακολουθώντας τη συμβουλή του Α. Ωνάση – σύμφωνα με τον οποίο είτε μιλούν για κάποιον αρνητικά, είτε θετικά, είναι καλύτερα να μην το σχολιάζει.

Πόσο μάλλον όταν κάποιος επιτιθέμενος, όπως το «Πρώτο Θέμα», είναι γνωστός για την εκτέλεση «συμβολαίων πολιτικού θανάτου», με την ευρεία έννοια της λέξης – με κείμενα βρώμικα, αήθη, προσβλητικά και απίστευτα χαμηλού δημοσιογραφικού επιπέδου, τα οποία δεν φτάνει που τα τοποθετεί στην έντυπη έκδοση του, αλλά τα επαναλαμβάνει στο διαδίκτυο, έχοντας προφανώς «αναβαθμίσει» σημαντικά την Ελληνική Λύση, αφού πλέον τα δημοσιεύει στα κεντρικά του θέματα.

Υπάρχουν όμως και άλλοι, εκτός από τα έντυπα και τους δημοσιογράφους-εκτελεστές συμβολαίων, για τους οποίους απορούμε ειλικρινά. Παράδειγμα ο κ. Σ. Λυγερός που θεωρούσαμε σοβαρό και ο οποίος γράφει μεταξύ άλλων τα εξής σε ένα διαδικτυακό άρθρο του με τον τίτλο «Η μικρή ζωή των μικρών κομμάτων»:

“Η μεγάλη πτώση της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου εγείρει ερωτηματικά για τη βραχυμεσοπρόθεσμη κοινοβουλευτική επιβίωσή της. Προφανώς, οφείλεται κυρίως στη δυναμική είσοδο της Ελληνικής Λύσης του Βελόπουλου στην πολιτική σκηνή. Τα δύο αυτά κόμματα φαίνεται πως αποτελούν ως ένα βαθμό συγκοινωνούντα δοχεία όσον αφορά την εκλογική πελατεία τους. Μόνο ο χρόνος θα δείξει εάν θα καταφέρουν να επιβιώσουν και τα δύο, ή το ένα από τα δύο. Είναι σαφές, πάντως, πως παγιώνεται πλέον ένας διακριτός ιδεολογικός-πολιτικός χώρος με ακροδεξιά χαρακτηριστικά“.

Διαβάζοντας το απορήσαμε σε μεγάλο βαθμό, αφού συγκρίνει την «Ελληνική Λύση» με τη «Χρυσή Αυγή», θεωρώντας αυθαίρετα πως έχουν την ίδια εκλογική πελατεία – παρά το ότι η Ελληνική Λύση είχε ψηφοφόρους από όλες τις παρατάξεις, κυρίως δε από το ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαίνεται από την ανάλυση των αποτελεσμάτων. Ακόμη περισσότερο, όταν στο πρόγραμμα της «Ελληνικής Λύσης» που είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο και δυστυχώς δεν έκανε τον κόπο να το διαβάσει ο «δημοσιογράφος», στη σελίδα 198 (πηγή), φαίνονται ξεκάθαρα οι θέσεις της παράταξης για τον κοινοβουλευτισμό – οι οποίες ασφαλώς δεν έχουν ούτε κατά διάνοια σχέση με αυτές της Χρυσής Αυγής, ενώ είναι κατά πολύ πιο δημοκρατικές από οποιοδήποτε άλλο κόμμα.

Παραδόξως δε οι αναφορές του κ. Λυγερού, οι οποίες όμως θα μπορούσαν να είναι το προϊόν ζηλοφθονίας ή/και κακεντρέχειας, συμβαδίζουν με αυτές του κ. Μητσοτάκη, όπως ακούστηκαν στη συνέντευξη του στον κ. Χατζηνικολάου – σύμφωνα με τις οποίες έχει τη φιλοδοξία να μην εισέλθουν στη Βουλή ως αποτέλεσμα των Εθνικών Εκλογών ούτε η «Ελληνική Λύση», ούτε η «Χρυσή Αυγή» – επειδή αποτελούν κίνδυνο για τη Δημοκρατία.

Φυσικά δεν αιτιολόγησε γιατί η «Ελληνική Λύση» αποτελεί κίνδυνο για τη Δημοκρατία – ενώ όλοι οι τηλεθεατές κατάλαβαν πως τη θεωρεί κίνδυνο για τον ίδιο και για το κόμμα του. Για τη ΝΔ που φιλοδοξεί να κάνουν το λάθος οι Έλληνες και να της δώσουν αυτοδυναμία, ξεχνώντας τις τεράστιες καταστροφές που προξένησε στην πατρίδα μας – όπως τη συμμετοχή της στο εγκληματικό PSI, τη δουλική της στάση απέναντι στη γερμανίδα καγκελάριο, την πίστη της στα μνημόνια (σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη ήταν ευχής έργο!), τα θηριώδη μέτρα που επέβαλλε κατά τη διάρκεια της θητείας της κοκ.

Κλείνοντας, η «Ελληνική Λύση» θα συνεχίσει να αδιαφορεί, όχι μόνο επειδή ακολουθεί τη συμβουλή του Ωνάση, αλλά γιατί πιστεύει πως οι Έλληνες έχουν πλέον ωριμάσει μετά από δέκα χρόνια κρίσης και μαρτυρίων, οπότε δεν χειραγωγούνται από τα βρώμικα ΜΜΕ. Ότι γνωρίζουν πολύ καλά πως οι θύτες τους, αυτοί που τους κατέστρεψαν (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ) δεν έχουν τη θέληση/ικανότητα να τους σώσουν, ούτε καν ένα αξιοπρεπές πρόγραμμα διακυβέρνησης – καθώς επίσης πως όταν επαναλαμβάνει κανείς το ίδιο πείραμα, με τα ίδια σάπια και διεφθαρμένα υλικά, δεν μπορεί να περιμένει άλλο αποτέλεσμα.

loading...