Έκτοπες (αντικειμενικά και κομματικά) Δηλώσεις

Κώστα  Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Προβλημάτισαν οι δηλώσεις του τ. Αρχηγού της ΝΔ:
-“Δεν συμφωνώ ότι ήταν κωλοτούμπα  (Σ.Σ το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του 2015). Ο
Πρωθυπουργός  πήρε  απόφαση ουσίας”.  Σχολιασμός: Ενδέχεται να εννοεί ότι με την αυθαίρετη, αντιδημοκρατική, ολοκληρωτικών προδιαγραφών μετάλλαξη του ΟΧΙ σε ΝΑΙ, δεν ζημιώθηκε η Χώρα.
Όμως  κάτι  ιδιαίτερα  ανησυχητικό συμβαίνει εδώ:
Η πλειονότητα του λαού, η ολότητα των Δημοκρατών, οι πάντες που διαθέτουν κοινή λογική και στοιχειώδη πατριωτισμό, αγανάκτησαν με την συμπεριφορά του κου Πρωθυπουργού. Ενοχλούνται σφόδρα όταν προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ … κατανοεί (sic) και εγκρίνει την -τότε- συμπεριφορά /απόφαση του Κυβερνήτη. Θα μου παρατηρήσετε: Μα, δεν είναι δικαίωμά του να έχει διαφορετική άποψη;  Είναι,  αλλά υποχρεούται να γνωρίζει ότι:
1 (Υποτίθεται) ότι ανήκει σε αντιπολιτευόμενο κόμμα. Άρα θα πρέπει να έχει ήδη συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των εκλογών που έρχονται.
2. Διαφοροποιείται τόσο από την ΝΔ όσο και από τα αυτονόητα , οφθαλμοφανή , αυταπόδεικτα, την κατακραυγή των συνελλήνων .
3. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος: Πτυχιούχος Νομικής, Συνταγματολόγος, Πολιτικός, ή Υπουργός ή απλός Δημοκράτης για να αντιληφθεί το μέγεθος, τα συνακόλουθα, τα αντιδημοκρατικά απόνερα της πρωθυπουργικής εκείνης  απόφασης. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να κατανοηθεί, να εκτιμηθεί το μέγεθος του πλήγματος, στην Δημοκρατία, στον Δημοκρατικό Θεσμό του Δημοψηφίσματος!…
Αχρηστεύτηκε, ευτελίστηκε, διαπομπεύτηκε κάθε έννοια σεβασμού των πολιτών.
Τι άραγε θα εξυπηρετούν πλέον τα  Δημοψηφίσματα;
Για να εμπαίζουμε , να περιφρονούμε την βούληση του … “κυρίαρχου” (τρομάρα του) λαού;  Ή μήπως για να εφαρμόζεται η … “δημοκρατική” ρήση: “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”;  Ή ακόμα, “ο πολιτικαντισμός όλα τα επιτρέπει” ;
4. Τα μικροκομματικά παιχνίδια των Κυβερνώντων δεν βρίσκουν πλέον απήχηση.

Ούτε στο εσωτερικό (Σ.Σ Εκτός από συγκεκριμένα άτομα, όπως ο κος επικεφαλής του νεοδημοκρατικού ψηφοδελτίου). Ούτε στο εξωτερικό, όπου η αξιοπιστία της χώρας είναι στο Ναδίρ (!).
– “Δεν θα έδινα υψηλές επιτελικές θέσεις σε πρόσωπα με ακροδεξιές απόψεις . Η ακροδεξιά δεν μπορεί να είναι μέσα στη ΝΔ. Καμιά ακραία και λαϊκιστική άποψη δεν μπορεί να εκφραστεί από την ΝΔ”.
Σχόλιο 1ο:  “Και που πήγε η απο δεκαετιών  διαφημιζόμενη και προβαλλόμενη … πολυσυλλεκτικότητα των “Μεγάλων” Κομμάτων;
Όταν συμφέρει -κομματικά-  είμαστε … πολυσυλλεκτικοί και μαζεύουμε ό,τι να ναι και ας είν’ και (ακροδεξιές) ρόγες. Όταν στριμωχτούμε ή νιώσουμε δυνατοί, τότε θυμόμαστε την κομματική καθαρότητα (;). Θλίψη!
Καλό θα είναι να γνωρίζει -τόσον εκείνος, όσο και οι διαθέτοντες παρόμοιες αλληλοαναιρούμενες απόψεις ορισμένα ιστορικά δεδομένα. Η κομματική καθαρότητα (εν προκειμένω της πάλαι ποτέ “Λαϊκής Δεξιάς”) αμαυρώθηκε και νοθεύτηκε από τις εκάστοτε ηγεσίες και τα μέλη του κόμματος της -μετέπειτα – “Δεξιάς” “Κεντροδεξιάς” και δεν συμμαζεύεται.
Σχόλιο 2ο : Είναι γνωστή και διακηρυγμένη η άποψη μου περί καθαρότητας, συγκεκριμένης κομματικής ταυτότητας κάθε κόμματος, καθώς και η αποστροφή μου προς τους …”τραβεστί” παραταξιακούς κομματικούς  σχηματισμούς  και την υποκρισία τους.
– “Τιμητική για την χώρα η πρόταση για απονομή του βραβείου Νobel στον Πρωθυπουργό”. Κάλεσε δε τις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν.
Σχ: Θα ήταν τιμητική. Δεν είναι.
Αναρωτιέμαι: Βραβείο να είναι και … ό,τι να είναι; Ανεξάρτητα για ποιό λόγο απονέμεται; Όταν συνδέεται με μία αντεθνική, επαίσχυντη, κατάπτυστη (όπως πιστεύει η μέγιστη πλειονότητα των ελλήνων πατριωτών) δεν αποτελεί τιμή για την χώρα, αλλά πρόκληση, ΥΒΡΗ!.
(Σ.Σ Ας μελετήσει το άρθρο μου:”Νobel ή Guinness” και τότε -πιθανώς- να αντιληφθεί το μέγεθος του ολισθήματος του).

ΥΓ Εκτιμώ ότι δηλώσεις όπως οι παραπάνω θα απομακρύνουν  σκεπτόμενους ψηφοφόρους από το Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Περισσότερους από όσους (τυχόν) απωθούν οι “Ακραίοι” που βρίσκονται στις τάξεις της.

loading...