Χίος: Δεν πίστευε στα μάτια του όταν είδε το μέγεθος της συναγρίδας που ψάρεψε! (φωτο)


Μια ψαριά που σίγουρα θα την θυμάται σε ολόκληρη τη ζωή του έκανε ένας ψαράς από στη Λαγκάδα της Χίου.Ο λόγος για τον ψαρά για τον Εμμανουήλ Μητσώλη, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας (13/05) ψάρεψε με κάθετη συναγρίδα 15,5 κιλών. Το περιστατικό έρχεται λίγους μήνες μετά από μια ψαριά στην Κεφαλονία, κατά την οποία ψαράδες είχαν ψαρέψει ένα καλαμάρι 10 κιλών.

Ο ψαράς περιγράφει το περιστατικό που έζησε:

«Χθες το πρωί κατά τις 7:30 πήγα για ψάρεμα κάθετης στη Λαγκάδα. Η κάθετη είναι μία τεχνική ψαρέματος στην οποία χρησιμοποιείς μαρούλι και πετονιά.

Γνωρίζοντας ότι στο συγκεκριμένο μέρος υπάρχει πληθώρα συναγρίδων αποφάσισα να πάρω έναν κέφαλο να τον δολώσω και να τον ρίξω μέσα. Καθώς περίμενα τι θα γίνει τράβηξε το καρούλι στα πόδια μου το έπιασα και εκείνη την στιγμή έδωσα τη μάχη της ζωής μου.

Αντίκρισα ένα ψάρι τεράστιο, το οποίο δεν μπορούσα να το πιάσω με τα χέρια. Για 15 συνεχόμενα λεπτά πάλευα χωρίς να μπορώ να το δω», λέει ο ψαράς.

«Μετά από λίγο άρχισε να φαίνεται τα χέρια μου, τα οποία ήταν κουρασμένα και φθαρμένα από την πετονιά.

Όλη αυτή την ώρα προσπαθούσα να το ανεβάσω με τα χέρια μου , χωρίς καλάμι, χωρίς μηχανισμό. Μόλις κατάφερα να το ανεβάσω και είδα τι ψάρι είχα πιάσει, συναγρίδα 15,5 κιλών- τρελάθηκα από τη χαρά μου. Είναι η δεύτερη φορά που με αξιώνει ο Θεός να ζήσω τέτοια εμπειρία.

Πέρσι στο Φαναράκι είχα πιάσει μια συναγρίδα 11 κιλών», καταλήγει.


1 σχόλιο :