“Νίψον ανομήματα μη μόναν όψιν”!!!! Με την οπτική ενός Έλληνα Μακεδόνα!!!

***Γράφει, ο Χρήστος Κ. Μακρίδης

Με την ως άνω βυζαντινή ρήση – προτροπή καλούνται να προσέλθουν και να εξέλθουν από το Ναό της Δημοκρατίας, το μέγαρο της Βουλής, τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπίας, που σε μια στιγμή,
άνευ εξουσιοδότησης ή ρητής εντολής του ελληνικού λαού, θα διαγράψουν ιστορία αιώνων της Μακεδονίας. Εδώ, λοιπόν, οφείλουν να εστιάσουν το βλέμμα όσοι βουλευτές του τάγματος των προθύμων, αμέσως μετά τη θλιβερή πολιτική παράσταση της Κυριακής, κατά την επικείμενη συζήτηση επί της κρινόμενης επιζήμιας συμφωνίας, μετέλθουν για πολιτικάντικους λόγους πολιτικά φληναφήματα, και με ύφος τιμητή ή επικριτή των άλλων ήτοι της γνωστής αθώας περιστεράς επιχειρήσουν ατυχώς να απενοχοποιήσουν τη συνείδησή τους. Κανείς πολίτης δεν συναινεί, ούτε αναγνωρίζει το δικαίωμα σε κάποιο μέλος από το πολιτικό προσωπικό να ερμηνεύει αυθαίρετα, κατά το δοκούν, άνευ εξουσιοδότησης, την θέλησή του.

Το όνομά μας (Μακεδόνες) δεν τίθεται υπό την αίρεση κανενός, ούτε χωρεί στην προκρούστεια κλίνη κάποιου πολιτικού φορέα, που απεργάζεται εν κρυπτώ και παραβύστω την παράδοση του ονόματός μας. Η Μακεδονία, το διαμάντι της ελληνικής επικράτειας, αξίζει φρονώ καλύτερη τύχη. Το επιτάσσει το συμφέρον των ασυμβίβαστων πολιτών της Κεντρικής, Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας. Το ορίζει η επιχείρηση ανάκτησης της κοινωνικής και της εθνικής αξιοπρέπειας του υπερήφανου ελληνικού λαού. Το απαιτεί η αδέκαστη ιστορία αιώνων που μας εγκαλεί με δυνατή φωνή, και ζητεί από τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπίας να σταθούν με θάρρος και αίσθημα ευθύνης στο ύψος των περιστάσεων. Να συναισθανθούν εν τέλει τις ευθύνες τους έναντι του τόπου και του λαού της Ελληνικής Μακεδονίας. Να αφουγκραστούν τις ιερές φωνές των ηρώων του Μακεδονικού έπους που τους ακολουθούν και τους παρατηρούν αμείλικτα σε κάθε βήμα. Άλλωστε, όπως έλεγε ο Χίλων ο Λακεδαιμόνιος, η συνείδηση του καθενός, παρά το βολικό θεατρικό δρώμενο της στιγμής, αποκαλύπτεται στο τέλος!!!!!!!!!!!!!

***Πολιτικός Επιστήμων – Τεχ.Γεωπόνος – Παιδαγωγός

loading...