ΕΛΑΣ: Οργανωμένες ομάδες ατόμων επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων

Με ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ τοποθετείται για τα σημερινά επεισόδια στο Σύνταγμα. Τονίζει πως οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν κατόπιν υπηρεσιακών εντολών, ενώ καταγγέλλουν τον τραυματισμό δέκα αστυνομικών.

«Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τις υπηρεσιακές εντολές» ενήργησαν οι αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση χημικών στο Σύνταγμα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους λιγοστούς – σε σχέση με το μέγεθος του συλλαλητήριου για τη Μακεδονία – ταραξίες σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Στην ίδια ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι οι άνδρες των ΜΑΤ «επέδειξαν ψυχραιμία και επαγγελματισμό και κάνοντας χρήση των ενδεδειγμένων μέσων απώθησης».

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί που μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ έχει ως εξής:

«Για το σημερινό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος η Ελληνική Αστυνομία σχεδίασε και έλαβε αυξημένα μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας, προκειμένου να διασφαλίσει το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν, να αποτρέψει έκνομες και παράνομες ενέργειες σε βάρος τους και να διαφυλάξει την έννομη τάξη.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου οργανωμένες ομάδες ατόμων επιτέθηκαν επανειλημμένα και με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με πέτρες, σίδερα, καδρόνια, φωτοβολίδες, εμπρηστικές μολότοφ κ.α. επικίνδυνα αντικείμενα, με σαφή πρόθεση να διασπάσουν τη διάταξη των δυνάμεων και να εισβάλουν στους χώρους του Κοινοβουλίου.

Ενδεικτικό της βιαιότητας και της σφοδρότητας των επιθέσεων είναι το γεγονός του τραυματισμού δέκα αστυνομικών, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τις υπηρεσιακές εντολές, επέδειξαν ψυχραιμία και επαγγελματισμό και κάνοντας χρήση των ενδεδειγμένων μέσων απώθησης, απέκρουσαν αποτελεσματικά τις επιθέσεις, αποτρέποντας με τον τρόπο αυτό τις προθέσεις των οργανωμένων αυτών ομάδων».

loading...

5 thoughts on “ΕΛΑΣ: Οργανωμένες ομάδες ατόμων επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων

  1. ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΤΑ,ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΚΕΔΕΕ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ .ΓΙΑ ΤΑ ΜΩΡΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΟΚΟ ? ΕΝΣΤΟΛΗ ΑΛΗΤΕΙΑ Ή ΑΝΑΝΔΡΕΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ Ή ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ .ΔΙΕΛΕΧΤΕ !

  2. ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΣΤΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΠΟΛΩΝΙΑΣ. ΒΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΤΟΛΩΝ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΧΑΣΙΣΩΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΔΙΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΡΙΧΝΟΥΝ ΞΥΛΟ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ,ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΜΕΤΑ ΣΚΟΡΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ . ΣΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ .ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ.ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΟΦΙΔΕΕΙΣ ΚΑΡΙΕΡΙΣΤΕΣ ΨΟΦΑΝΕ ΓΛΥΦΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ . ΒΡΩΜΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ . ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΠΟΥ ΕΡΠΟΥΝ. ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΘΩΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΕ ΗΛΗΘΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ.

  3. ΠΑΛΙΑ ΣΤΝΤΑΓΗ.. ΒΡΕ Η ΨΩΦΟΔΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΩ ΒΡΕ ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ΤΩΡΑ Η ΑΠΛΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΑΝΤOΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓNΩΣΤΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ…..D'NT CRY FOR YOU SKATO BASKINAA…AAAA XAAAPPP

  4. Αυτοί που έκαναν επιθέσεις στα ΜΑΤ με … ελληνικές σημαίες, μου έδωσαν την εντύπωση ότι δεν είχαν καμιά σχέση, απολύτως καμιά σχέση, με τους Έλληνες που διαδήλωναν υπέρ της Μακεδονίας στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο.

  5. Ποιοι δεν ήθελαν να γίνει το συλλαλητήριο;
    Ποιοι ήθελαν να αποτύχει ή να διαλυθεί το συλλαλητήριο;
    Προβληματισθείτε.

Comments are closed.