Καταχειροκροτήθηκαν Μεσογαίας και Πειραιώς-Απούσα η επίσημη Εκκλησία

Του Γιώργου Θεοχάρη- 
Χωρίς επίσημη εκπροσώπηση η Εκκλησία της Ελλάδος  με αποτέλεσμα να μην έχουμε ούτε ομιλία από εκπρόσωπο της. Αρκετά ΓΙΑΤΙ ακούστηκαν στα πηγαδάκια των διαδηλωτών στο παλλαϊκό συλλαλητήριο  για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και της μακεδονικής γλώσσας που έγινε στην πλατεία Συντάγματος. Οι απανταχού Έλληνες από κάθε γωνιά της γης, από την Αμερική έως την Αυστραλία είπαν ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Μακεδονίας.
Ουσιαστικά η Ελλαδική Εκκλησία δεν συμμετείχε τυπικά στο συλλαλητήριο. Ωστόσο όμως, αρκετοί Ιεράρχες, όπως οι μητροπολίτες Μεσογαίας κ. Νικόλαος και Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ήταν παρών και εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. αλλά κι οι υπόλοιποι  Αρχιερείς από την Ελλαδική Εκκλησία και από την Εκκλησία της Κύπρου, άκουσαν το χειροκρότημα από τον πλήθος. Ο λαός έδειξε ότι θέλει δίπλα του την Εκκλησία στους αγώνες για τόσο σημαντικά ζητήματα.
Το Αγιο Όρος,  δια της ηχηρής  παρουσίας του και της παρέμβασης με την ομιλία της αντιπροσωπεία του,αποδείχτηκε ότι  κρατά ψηλά την σημαία του Αγώνα. Σύσσωμο το Αγιο Ορος συμμετέχει στον αγώνα παραβλέποντας οποιοδήποτε κόστος για εκείνο. Είναι κοντά, μαζί με τον λαό, για τον λαό. Υπερασπίζεται την ελληνικότητα της Μακεδονίας γιατί είναι η καρδιά της Μακεδονίας.
loading...