Γέμισαν την Ελλάδα ύποπτους φακέλους – 21 τα κρούσματαΑπό τη Λέσβο ως τα Ιωάννινα και από τη Θεσσαλονίκη ως την Πάτρα, οι ύποπτοι φάκελοι έχουν βάλει σε συναγερμό τις αρχές.
Τα κρούσματα είναι απανωτά. Από το πρωί σήμερα έχει σημάνει συναγερμός για ύποπτους φακέλους στα ΤΕΙ Λαμίας και Πάτρας, σε ιδιωτικό κολέγιο στη Θεσσαλονίκη, ενώ με ανακοίνωσή του και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας επιβεβαίωσε ότι έλαβε χθες έναν παρόμιοι φάκελο.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί φάκελοι με χώρα αποστολής την Ινδία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη, στα Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο στου Ζωγράφου, στην ΑΣΠΕΤΕ στο Ηράκλειο Αττικής, στα Χανιά, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Βόλο, στο Πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς και στο Πανεπιστήμιο Ηπείρου στην Άρτα, ενώ ένας που είχε αποδέκτη καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δεσμεύτηκε στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Φάκελος εστάλη και στα ΕΛΤΑ Κέρκυρας.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι χώροι αποκλείστηκαν από την Αστυνομία και τα ύποπτα δέματα παραλήφθηκαν από άνδρες της ΕΜΑΚ με ειδικές στολές.

Οι ύποπτοι φάκελοι αποστέλλονται στο Γενικό Χημείο του Κράτους για έλεγχο του περιεχομένου.

Από την ανάλυση που πραγματοποιήθηκε στον φάκελο που έφτασε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου υπήρχε πιθανή σκόπιμη προσθήκη στο χαρτί του φακέλου βιομηχανικών ερεθιστικών ουσιών οι οποίες χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης.

Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :