Πανθρησκεία στην Κύπρο μετά από «λύση» τύπου Ανάν;

Οι χριστιανοί μαζί με τον ιμάμη θα καλωσορίσουν «λύση» τύπου Ανάν;
Διαβάζουμε στο ΚΥΠΕ:

Οι θρησκευτικοί ηγέτες της Κύπρου καλωσορίζουν την επικείμενη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, σημειώνοντας πως ένας
γνήσιος διάλογος μπορεί να αναιρέσει υποκειμενικά και αντικειμενικά εμπόδια και να παρέχει ελπίδα σε καταστάσεις απελπισίας.

Δήλωση που εκδόθηκε από το Γραφείο για τον Διάλογο ανάμεσα στους Θρησκευτικούς Ηγέτες της Κύπρου αναφέρει πως οι θρησκευτικοί ηγέτες συναντήθηκαν στις 22 Οκτωβρίου, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σουηδίας, και ολόψυχα καλωσορίζουν την επικείμενη συνάντηση μεταξύ των δυο ηγετών.

Αναφέρει ακόμη πως οι θρησκευτικοί ηγέτες, εργαζόμενοι από κοινού απρόσκοπτα για σχεδόν εννιά χρόνια, έχουν κάνει ό,τι μπορούν για να βαδίζουν δίπλα από τους πολιτικούς ηγέτες της Κύπρου, καθώς και τα μέλη της κοινωνίας των πολιτών που αγωνίζονται για ειρηνικό τερματισμό του υφιστάμενου στάτους κβο.

Στη δήλωση σημειώνεται ακόμη πως το Γραφείο για τον Διάλογο ανάμεσα στους Θρησκευτικούς Ηγέτες της Κύπρου υποστηρίζει τον διάλογο για μια συνολική διευθέτηση και ενθαρρύνει όλες τις προσπάθειες για οικοδόμηση ειρήνης που θα δημιουργήσουν εμπιστοσύνη εκεί όπου υπάρχει έλλειψή της, θα επουλώσουν τις πληγές εκεί όπου υπάρχει πόνος, θα συμβάλουν στην ενότητα εκεί όπου υπάρχει διαίρεση και θα προσφέρουν αγάπη εκεί όπου υπάρχει μίσος.

Τέλος αναφέρεται πως οι θρησκευτικοί ηγέτες καλούν τους πιστούς να προσευχηθούν για επιτυχή επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών για μια βιώσιμη και δίκαιη λύση.

loading...