Δημόσιο: Προσλήψεις χιλιάδων εκπαιδευτικών – Ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί

Χιλιάδες προσλήψεις εκπαιδευτικών θα κάνει το Δημόσιο σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας.
Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου είπε σε συνάντησή του με την ηγεσία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας ότι οι προσλήψεις θα ανακοινωθούν μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Ο αριθμός δεν έχει διευκρινιστεί, ωστόσο με βάση τα όσα διαρρέονται οι προσλήψεις εκπαιδευτικών θα είναι χιλιάδες λόγω των κενών θέσεων.
Οι προσλήψεις αναμένεται να γίνουν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2019-2020 και όλα δείχνουν ότι θα γίνουν υπό την αιγίδα του ΑΣΕΠ.
Νέος διαγωνισμός δεν αναμένεται να γίνει λόγω του υψηλού κόστους, ωστόσο δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί ο τρόπος.
Τα μόρια θα παίξουν και σε αυτή την περίπτωση καθοριστικό ρόλο, ωστόσο ο τρόπος μοριοδότησης μένει να διευκρινιστεί.

Βέβαιο θα πρέπει να θεωρείται ότι θα ληφθεί υπόψη η προϋπηρεσία των υποψηφίων. Σύμφωνα με τον υπουργό αυτή τη στιγμή υπάρχουν 35.000 εκπαιδευτικοί οι οποίοι διαχρονικά έχουν έστω και έναν χρόνο προϋπηρεσίας.

loading...

1 thought on “Δημόσιο: Προσλήψεις χιλιάδων εκπαιδευτικών – Ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί

  1. Διαφαινεται οτι τελικα κανενας μα κανενας σαυτο το ψευτορωμαιικο δεν αντιδρα στο παγιο αιτημα των αδιοριστων και μη για μαζικες προσληψεις??Σιγα μην αντιδρασουν οι πολιτικοι που υποτιθεται οτι διαχειριζονται τα οικονομικα του κρατους!!Ισα-ισα που αυτο επιδιωκουν.Κανενας δεν νοιωθει ευθυνη για ενα τοσο παραπλανητικο και καταστροφικο για την χωρα αιτημα!!!Ποιος θα πληρωσει αυτα τα χρηματα το εχουμε σκεφτει???Πιστευουμε οτι ο ιδιωτικος τομεας που ΚΥΡΙΩΣ χρηματοδοτει το κρατος μπορει να το κανει αγογγυστα??Και οτι ειναι υποχρεωμενος να χρηματοδοτει ανελεγκτα και χωρις φρενα το "εκπαιδευτικο αυτο συστημα"??Μαλλον πολλοι δεν εχουν καταλαβει οτι η χωρα εχει πτωχευσει και εχουν παρελθει οι εποχες των παχεων αγελαδων!!….. Καθε χρονο λοιπον τα ιδια ψεμματα.Εχει καταντησει κουραστικο.Για παραδειγμα:ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ πηχιαια αρθρα στις εφημεριδες σε λιγο!!! Ενταξει και εμεις σας πιστεψαμε! Ειναι γνωστο οτι οι εκπαιδευτικοι ειτε δασκαλοι ειτε καθηγητες ζητημα ειναι αν διδασκουν 3 ωρες την ημερα κατα μεσο ορο.Δηλ. ας πουμε 15 ωρες την εβδομαδα .Ας προσθεσουμε και την διορθωση γραπτων και τα διοικητικα καθηκοντα αλλες 5 ωρες την εβδομαδα.Αντε 8.Συνολο δηλ. 23 ωρες εργασιας /εβδομαδα.Αν προσομοιωσουμε αυτες τις ωρες με 3 μηνες διακοπες(μοσχοπληρωμενες) οι ωρες εργασιας ανα εβδομαδα γινονται 17 αντε 19. Αν αναγαγουμε τον μισθο του εκπαιδευτικου αυτης της κατηγοριας σε ωρομισθιο ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ ΙΣΟ Η ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ απο αυτο του αρχηγου των Ενοπλων Δυναμεων η του προεδρου του Αρειου Παγου!!! Η δεν ειναι ετσι? Ετσι ειναι!!! Μολις λοιπον πλησιαζει ο Σεπτεμβριος (φετος φαινεται προλαβε τον τυπο ο υπουργος) οι ναυαρχιδες των του καθεστωτικου τυπου (ηλεκτρονικου και γραπτου) αρχιζουν την κλαψα.ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ!!! ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ!!! Το κανουν γιατι μ αυτο τον τροπο χρεωκοπουν το κρατος που εν συνεχεια το χρηματοδοτουν τα αφεντικα τους οι παγκοσμιοι τραπεζιτες με το αζημιωτο.Μ ενα σπαρο δυο τριγωνια!Και η χωρα καταχρεωνεται και η κομματικη πελατεια "αποκαθισταται"!!!

Comments are closed.