“Τρεις ΕΔΕ για απόρρητα, φωτιά στον Άγιο Ανδρέα και τους Έλληνες αιχμαλώτους”

Τρεις ΕΔΕ άκρως ενδιαφέρουσες βρίσκονται σε εξέλιξη στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι δύο μόλις ξεκίνησαν και η τρίτη είναι η γνωστή ΕΔΕ για την αιχμαλωσία των δύο στρατιωτικών μας. Έχουν περάσει 156 ημέρες να υπενθυμίσουμε…

ΕΔΕ 1η: Δόθηκε εντολή από το ΓΕΕΘΑ να διερευνηθεί ποιος, πως και γιατί έστελνε το απόρρητο δελτίο συμβάντων σε “συνδικαλιστική ομάδα” στρατιωτικών, η οποία αμφισβητεί την ΠΟΕΣ και με δικαστικές αποφάσεις έχει εγκαταστήσει 14 (!!!) μέλη της στο ΥΠΕΘΑ! Πως απόρρητα στοιχεία έφθασαν να διακινούνται με τέτοια ευκολία και σε προσωπικό που δεν είναι εξουσιοδοτημένο; Αυτό ψάχνουν από χθες με την ΕΔΕ που έχει διαταχθεί και οι πρώτες καταθέσεις που έχουν δοθεί δεν είναι καθόλου πειστικές. Για την “συνδικαλιστική ομάδα” και τις απανωτές αναταραχές που έχει προκαλέσει θα επανέλθουμε.

ΕΔΕ 2η: Πως κάηκε το ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα. Μπορεί να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι που δεν κάηκαν άνθρωποι και μέσα στο ΚΑΑΥ, αλλά το να περνά με τέτοια ευκολία η φωτιά δυο φορές μέσα από την έκτασή του, ήταν μέχρι πρότινος τουλάχιστον αδιανόητο. Επειδή φαίνεται ότι πλέον τίποτα δεν είναι αδιανόητο, διατάχθηκε ΕΔΕ για να διαπιστωθεί τι πήγε στραβά. Δεν κρίνονται όλα πάντα εκ του αποτελέσματος κι αυτό είναι καλό, γιατί αν επαναπαυθούμε την επόμενη φορά θα μιλάμε και για θύματα.

ΕΔΕ 3η: Έχουν περάσει 156 ημέρες από την σύλληψη και την αιχμαλωσία των δύο στρατιωτικών μας. Δυστυχώς τα δεδομένα δεν είναι καθόλου αισιόδοξα. Και το εύλογο ερώτημα όχι μόνο για τους στρατιωτικούς ,αλλά και για τους πολίτες είναι: “δεν έχει κανένας ευθύνη γι΄ αυτό το απαράδεκτο συβάν”; Δεν έχει κανένας ευθύνη για την χαλαρότητα που παρατηρήθηκε στον Έβρο; Υποτίμησε την ένταση στα ελληνοτουρκικά το ΓΕΣ , αλλά και τα όσα πάγια προβλέπονται στα σχέδιά του; Μερικά από τα ερωτήματα στα οποία η ηγεσία του ΓΕΣ φαίνεται ότι δυσκολεύεται να απαντήσει. Είναι όμως πλέον υποχρεωμένη να δώσει απαντήσεις, γιατί το να περιμένουμε να τελειώσει η αιχμαλωσία των δύο δεν είναι πια αξιόπιστη δικαιολογία.

loading...