Όσο μένουν τόσο χάνουν…..

Του ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΤΡΙΚΑ*

Δεν υπάρχει πολίτης αυτής της χώρας που πιστεύει ότι ο Σύριζα θα καταφέρει να κλείσει την τετραετία ή και αν την κλείσει (απίθανο) ότι θα ξαναπάρει την κυβέρνηση στα χέρια του συγκυβερνώντας με τους Ανελ ή με οποιαδήποτε άλλο κόμμα.

Η εκλογή της ΝΔ και του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σίγουρη (φαίνεται αυτό και δημοσκοπικά) ενώ όπως έχω ξαναπεί μπορεί εύκολα να εκλεγεί και αυτοδύναμος δίνοντάς του ουσιαστικά την δυνατότητα να έχει στα χέρια του μια ισχυρή κυβέρνηση της επόμενης ημέρας με νωπή λαϊκή εντολή για βελτίωση του κλίματος της καθημερινότητας του Έλληνα πολίτη και ενάντια στις “πολιτικές ψεύδους” που επικράτησαν πολιτικά φέρνοντας τον Σύριζα και τους Ανελ στην εξουσία στις προηγούμενες εκλογές.

Σε διεθνές επίπεδο επικρατεί η άποψη ότι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για την Ελλάδα το επόμενο διάστημα αφού τα υψηλά πλεονάσματα και οι εγγυήσεις που έχουν υπογραφεί πιέζουν την κυβέρνηση στην έξοδό της.

Για του λόγου το αληθές είναι η απόφαση του πρόσφατου Eurogroup για την μη εκταμίευση της δόσης στην χώρα μας και η πρόταση της κυρίας Μέρκελ για αντίμετρα για την μονομερή όπως θεωρεί απόφαση της κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ.

Ήδη τα… νταούλια που θα χόρευαν οι αγορές έγιναν διλήμματα για τον κύριο Τσίπρα αφού βλέπει ότι καθημερινά χάνει έδαφος πληρώνοντας το λάθος μείγμα της οικονομικής πολιτικής και την σπατάλη χρόνου που ακολούθησε ( περικοπές μισθών συντάξεων-φορολογία-αύξηση ΕΝΦΙΑ κα ) αλλά και το Σκοπιανό που εμφανώς φαίνεται ότι το έχει μετανιώσει για την συμφωνία στις Πρέσπες αφού υποτίμησε ουσιαστικά όλους τους Έλληνες και την πατριωτική στάση τους στα εθνικά θέματα! 

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν τον μήνα Σεπτέμβριο για να εκλεγεί μια νέα κυβέρνηση αυτή της ΝΔ και να δει εκ νέου τα συμφωνηθέντα μήπως και μπορέσουν και διασώσουν τίποτα από τις περικοπές που περιμένουμε με τον καινούργιο χρόνο….

Άλλοι θεωρούν ότι ο μήνας Μάιος είναι ένας καλός μήνας…

Η λογική πάντως λέει ότι όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα για την εικόνα μας μέσα και έξω από την Ελλάδα.

Εσωτερικά στον Σύριζα ξέρουν ότι εάν παραμείνουν στην εξουσία ακόμα τα πράγματα τόσο θα χειροτερεύουν γι αυτούς αφού θα πάρουν και τα σκληρά μέτρα με ότι σημαίνει αυτό εκλογικά σαν ποσοστό στις επόμενες εκλογές.

Εκλογές τον…. Σεπτέμβριο θα ήταν μια σωτήρια ημερομηνία για όλους!

Πρέπει να επισημάνουμε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ακόμα ότι θα βγάλει την Ελλάδα από τα μνημόνια (!) στις 21 Αυγούστου ετοιμάζοντας φιέστες που κανείς όμως Έλληνας δεν πιστεύει!

Άρα,

Όσο μένουν τόσο χάνουν…..

*Ο Νίκος Κούτρικας είναι δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ

loading...

2 thoughts on “Όσο μένουν τόσο χάνουν…..

  1. ΣΩΣΤΟΣ…….
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ
    ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
    ΕΒΑΛΑΝ ΦΟΡΟΥΣ
    ΚΟΒΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ
    ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ
    ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ
    ΕΛΕΟΣ!!!!

  2. Δεν τελειωσανε εχουν το Αλβανικο ζητημα για να παει ο Κοτζιας διακοπες ικανοποιημενος.

Comments are closed.