Ποιός έγραψε τα βιβλία της Αγίας Γραφής;

Αγία Γραφή χαρακτηρίζεται το σύνολο κειμένων θρησκευτικού χαρακτήρα, ο συνδυασμός της Παλαιάς Διαθήκης, που αναφέρεται στη πρό Χριστού περίοδο, και της Καινής Διαθήκης, που αναφέρεται στην παρουσία του Χριστού, τη διδασκαλία του και στις επιστολές και Πράξεις των Αποστόλων.
Ποιος έχει γράψει, όμως, την Αγία Γραφή;

Τα βιβλία της Αγίας Γραφής συγγράφηκαν από διαφόρους αγίους ανθρώπους κατά διάφορες εποχές, από τους χρόνους του Μωυσέως (περίπου 1500π.Χ.) έως του τελευταίου αποθανόντος αποστόλου και ευαγγελιστού Ιωάννου (περί το 100 μ.Χ.). Και τα περισσότερα των βιβλίων της Παλαιάς Διαθήκης γράφτηκαν στην εβραϊκή γλώσσα, μερικά στην αραμαϊκή και λίγα στην ελληνική. Αλλά και αυτά που γράφτηκαν στην εβραϊκή και αραμαϊκή μεταφράστηκαν κατά τον τρίτο π.Χ. αιώνα στη νεοελληνική χάριν των Ιουδαίων, οι οποίοι ζούσαν σε χώρες ελληνικές, όπου μιλιόταν η ελληνική γλώσσα και δεν γνώριζαν πλέον την εβραϊκή. Αυτή  η μετάφραση είναι η περίφημη μετάφραση των εβδομήκοντα (Ο΄) ελληνιστών αλεξανδρινών φιλολόγων μεταφραστών. Τα βιβλία της Καινής Διαθήκης όλα γράφτηκαν στην ελληνική γλώσσα, γεγονός το οποίο αποτελεί εξαιρετική και μοναδική τιμή και ευλογία για το Ελληνικό Έθνος.

Ο απόστολος Παύλος ορίζει ως εξής το σκοπό, για τον οποίο συγγράφηκαν τα βιβλία της Αγίας Γραφής: «Πάσα γραφὴ θεόπνευστος καὶ ωφέλιμος πρὸς διδασκαλίαν, πρὸς έλεγχον, πρὸς επανόρθωσιν, πρὸς παιδείαν τὴν εν δικαιοσύνῃ, ίνα άρτιος ᾖ ο του Θεού άνθρωπος, πρὸς παν έργον αγαθὸν εξηρτισμένος» (Β΄ Τιμόθ. γ΄16-17). Λέει δηλαδή: ότι όλη η Αγία Γραφή έχει εμπνευσθεί από το Θεό και έχει συγγραφεί υπό τον άμεσο φωτισμό και την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος. Αλλά γι’ αυτό ακριβώς είναι πολύ ωφέλιμος στον άνθρωπο. Διδάσκει την αλήθεια, ελέγχει και φανερώνει τις πλάνες και τις παρεκτροπές των ανθρώπων, διορθώνει τους αμαρτάνοντες και παιδαγωγεί τον άνθρωπο, για να αποκτήσει τις αρετές που ζητεί από αυτόν ο Θεός. Μόνο δε με τον τρόπο αυτόν ο άνθρωπος του Θεού θα είναι τέλειος και κατηρτισμένος σε κάθε καλό έργο.

(Από την έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας που έχει τίτλο: «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΤΗΧΗΣΗ» – δια μεγάλους προσερχομένους στο άγιο Βάπτισμα – και την επιμελήθηκε ο θεολόγος κ. Γεώργιος Κομιώτης, Πρόεδρος της Δ.Ε. της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων Παραρτήματος Νομού Ηλείας).

loading...

20 thoughts on “Ποιός έγραψε τα βιβλία της Αγίας Γραφής;

  1. ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟ ΣΕΙΡΙΟ Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ
    ΜΠΑΤΙΡΟΓΥΦΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΑ elen manesi – gourliou

  2. Η Παλαιά Διαθήκη αποτελεί τα 3/4 της Αγίας Γραφής.
    Περιγράφει την μυθολογία, αληθή ή και ψευδή στοιχεία της ιστορίας των Εβραίων. Επίσης μεταφυσικές αρλούμπες, όπως ο "διαχωρισμός" της Ερυθράς Θάλασσας από τον ηγέτη τους Μωυσή και η επικοινωνία του με τον Θεό τους (Γιαχβέ), κείμενα ψευτοπροφητών, κ.ά.
    Οι Εβραίοι θεωρούν ιερό τους βιβλίο την Παλαιά Διαθήκη.

    Ο Ιησούς λέει:
    "…..Μη νομίσετε ότι ήρθα για να καταργήσω τον Νόμο του Μωυσή ή τη διδασκαλία των Προφητών. Δεν ήρθα για να καταργήσω αλλά για να συμπληρώσω. Συνεπώς σας διαβεβαιώ ότι, όσο υπάρχει ο ουρανός και η γη, ούτε ένα γιώτα ή ένα κόμμα δεν θα αλλάξει στον νόμο,………."
    Επί του Όρους ομιλία.

    "ἐρευνᾶτε τὰς γραφάς,
    [εννοεί προφανώς την Π. Διαθήκη, αφού η Καινή ΔΕΝ είχε ακόμα γραφεί]
    ὅτι ὑμεῖς δοκεῖτε ἐν αὐταῖς ζωὴν αἰώνιον ἔχειν· καὶ ἐκεῖναί εἰσιν αἱ μαρτυροῦσαι περὶ ἐμοῦ·

    Απόδοση:
    Λοιπόν, σεις πρέπει να ερευνάτε τας Γραφάς, διότι και σεις οι ίδιοι πιστεύετε ότι εις αυτάς θα έχετε ζωήν αιώνιον. Και αυταί ακριβώς αι Γραφαί είναί που μαρτυρούν δι' εμέ."
    Κατά Ιωάννην 5.39

    Ο Ιησούς λοιπόν, ως γνήσιος Ιουδαίος (προσήρχετο στην Συναγωγή, υπέστη και περιτομήν), όχι μόνον αποδέχεται πλήρως την Π.Διαθήκη, αλλά μας προτρέπει να την μελετούμε!
    Δεν αλλάζει ΤΙΠΟΤΕ, απλά την συμπληρώνει.

    Εμείς οι Έλληνες όμως δεν έχουμε ανάγκη ούτε από Παλαιά ούτε από Καινή Διαθήκη.
    Για μας, ιερά βιβλία είναι αυτό το πλήθος των συγγραμμάτων που μας κληροδότησαν οι Πρόγονοί μας.

    Πρόγονοί μας είναι ο Ορφέας, Όμηρος, Ηρόδοτος, Θαλής, Κλεισθένης, Σωκράτης, Αριστοτέλης, Πλάτων, Πρωταγόρας, Επίκουρος, Πυθαγόρας, Σοφοκλής, Αισχύλος, Ευριπίδης, η Σαπφώ, Υπατία, ο Ιπποκράτης, Δημόκριτος, Θεμιστοκλής, Λεωνίδας, Περικλής, Μέγας Αλέξανδρος, και ένα πλήθος ακόμη σοφών και ενδόξων Ελλήνων, και ΟΧΙ βέβαια, ο Αβραάμ, ο Ισαάκ και ο Ιακώβ.

    Η διαλογική και η ελεύθερη σκέψη των αρχαίων Ελλήνων, δημιούργησαν φιλοσοφικά ρεύματα, επιστήμες και τέχνες απαράμιλλης πολιτισμικής αξίας, δίνοντας έτσι τα φώτα του πολιτισμού σε όλο τον κόσμο.

    Γι' αυτούς τους λόγους είναι λοιπόν καιρός για ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ στους φιλοσόφους μας, που αρθρώνοντας λόγο που εγκλείει σεβασμό για τους άλλους, και αποσκοπεί στη διαμόρφωση προσωπικότητας με ελευθερία σκέψης-έκφρασης και με αίσθημα ευθύνης, χιλιάδες χρόνια π.Χ, δίδαξαν ιδέες και ηθικές αξίες,
    που οδηγούν στην εξιδανίκευση του ανθρώπου.

    Χωρίς "θαύματα" και άλλα κομπογιαννίτικα κόλπα, χωρίς εμπορευματοποίηση.

    Στους Προγόνους μας, των οποίων τα διασωθέντα συγγράμματα, φωτίζουν τους δρόμους που οδηγούν σε πολίτες ελεύθερα σκεπτόμενους.
    Πολίτες με ολοκληρωμένη προσωπικότητα, πολίτες που σέβονται τους νόμους και τις ηθικές αξίες
    γιατί τους το επιβάλλει η συνείδηση τους, το πνευματικό τους επίπεδο
    και ΟΧΙ βέβαια ο φόβος της τιμωρίας του Θεού της Π. Διαθήκης των Εβραίων.

  3. Εσύ δεν έχεις καταλάβει ακόμη ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν ακολουθούν τα ήθη και έθιμα των Εβραίων της Παλαιάς Διαθήκης.

    Εσύ δεν έχεις καταλάβει ακόμη ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ακολουθούν τον Χριστό και την διδασκαλία του.

    Εσύ δεν έχεις καταλάβει ακόμη ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν έχουν ως προγόνους τους Εβραίους, αλλά π.χ. οι Έλληνες Ορθόδοξοι έχουν ως προγόνους τους Έλληνες, οι Ορθόδοξοι Ρώσοι έχουν ως προγόνους τους Ρώσους κ.ο.κ.

    Εσύ δεν έχεις καταλάβει ακόμη ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν θυσιάζουν Έλληνες συμπολίτες στους θεούς της ειδωλολατρίας, όπως έκαναν οι αρχαίοι Έλληνες.

  4. https://www.pare-dose.net/4376

    «Τίποτα δεν μπορεί να επιβληθεί καλύτερα στον κόσμο από τη μωρολογία. Όσο λιγότερο καταλαβαίνουν τόσο περισσότερο θαυμάζουν…».
    Γρηγόριος Ναζιανζηνός (χριστιανός θεολόγος και άγιος)

    «Αυτό το πιστεύω επειδή είναι απίστευτο!».
    Τερτυλλιανός (χριστιανός θεολόγος κι απολογητής)

    https://www.pare-dose.net/6250

    Η εναρμόνιση των ευαγγελικών διηγήσεων, που επιχειρείται από εκείνους που προσπαθούν να δείξουν ότι δεν υπάρχουν διαφορές, είναι προβληματική, τόσο στην «λογική» της όσο και στο τελικό αποτέλεσμα.

    https://www.pare-dose.net/6265

    Στο συγκεκριμένο άρθρο, θα εξετάσουμε συγκεκριμένα μέρη, τόσο των τεσσάρων ευαγγελίων, όσο και των γραπτών του Παύλου. Οι επιστολές είναι μεταξύ 49-60, δηλαδή πριν την καταγραφή των ευαγγελίων που ξέρουμε ως «κανονικά».

    https://www.pare-dose.net/6314

    Προσπάθεια εναρμόνισης των ευαγγελικών αφηγήσεων.

    Για κάποιον που διαθέτει ελάχιστο κριτικό πνεύμα και σκέψη, που δεν χειραγωγείται ως «πρόβατο» και που δεν έχει κάποιο συμφέρον, η ανάγνωση ελάχιστων μόνο χωρίων τής Αγίας Γραφής είναι αρκετή, είτε για να τον κάνει να ψάχνει μέρος να πάει να ξεράσει, είτε να τον κάνει να κρατάει την κοιλιά του από τα γέλια. Γιατί η Αγία Γραφή δεν είναι τίποτε άλλο από ένα συνονθύλευμα κακογραμμένων και πλαστογραφημένων βιβλίων, όπου κυριαρχεί η γελοιότητα, η ανηθικότητα, το αίμα και το σπέρμα.

  5. Ιωαννης Τσερνος

    ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΑ ΕΙΠΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ,Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΙΜΑΤΟΣ.

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΕΚΛΗΣΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΓΕΝΟΣ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΝΕΚΡΩΣΙΜΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΕΕΙ ΤΑ.

    ΕΞΗΣ.ΤΩΝ ΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΘΕΟΦΟΡΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΗΜΩΝ,ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΔΟΞΩΝ ΠΡΟΠΑΤΟΡΩΝ ΜΑΣ,ΑΒΡΑΑΜ,ΙΣΑΑΚ.ΚΑΙ ΙΑΚΩΩΒ.ΣΕΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΗΔΕΙΕΣ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ.ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ,ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΙΜΑΕΙ.ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΓΕΝΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΘΕΟΓΟΝΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ.

    Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΤΙΤΑΝΕΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΥΒΡΙΣ ΚΑΙ ΔΩΔΕΙΚΑΘΕΙΣΜΟΣ,Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΑΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ.

    ΠΡΟΔΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΟΩ ΜΑΣ ΟΥΣΙΑ,ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥ.

  6. ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΛΙΓΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΠΑΕΙ,ΝΑ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΙΘΗΚΟΥ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΕ ΕΝΟΙΑΖΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΤΑΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΠΙΤΑΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΝΩΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΥΦΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΥΒΡΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ…

    ΟΛΟ ΤΟ ΖΩΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΑΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΩΡΑΝΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΑΝΚΕΡ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΝΩΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΙΑ ΚΙΒΩΤΟ ΜΕ ΞΥΛΑ ΠΟΥ ΧΩΡΕΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ,ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΩΡΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΤΑΝ ΜΕ ΔΕΟΣ ΚΟΙΤΑΖΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΑ ΒΡΩΜΟΚΑΝΑΛΑ…

    ΜΕΤΑ ΠΩΣ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΣΕ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ,ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΣΤΑ ΒΡΑΧΕΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΗΝ ΤΑΔΕ ΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΙΣΕΙ??

    ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΞΑΜΟΛΗΘΕΙ ΣΤΗ ΓΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕ??

    ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΧΟΡΤΑΡΑΚΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΑΙΣΕΙ Η ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΦΑΡΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ??

    ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ,Ο ΝΩΕ..!!

    ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΓΑΙΔΑΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΙΔΟΥΡΙΤΣΑ ΤΟΥ,ΕΠ ΕΠ ΕΔΩ ΑΥΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΚΥΡΙΕ ΓΑΙΔΑΡΕ,ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΜΑΜΙΣΙΩΝΑ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΕΒΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ….

    ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΧΕΛΩΝΑΚΙΑ ΜΑΣ,ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΕΡΧΕΣΤΕ??
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ,ΝΩΡΙΣ ΗΡΘΑΤΕ,ΤΡΕΧΑΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΑΛΛΟΝ…

    ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΟΥ,ΠΙΘΗΚΑ ΚΑΙ ΠΙΘΗΚΙΝΑ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΘΑ ΣΑΣ ΚΕΡΑΣΩ,ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ,ΤΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ,ΩΡΑΙΑΑΑΑ..

    ΤΩΡΑ ΠΑΤΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΚΙΒΩΤΟΥ ΔΕΞΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ,ΠΡΩΙΝΟ ΕΧΕΙ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΠΡΩΙ….

    ΕΠΟΜΕΝΟΣ….!!!

  7. Το ίδιο παραμύθι πάλι.
    Η δέηση δεν λέει ''ΚΑΙ ΕΝΔΟΞΩΝ ΠΡΟΠΑΤΟΡΩΝ Μ Α Σ, ΑΒΡΑΑΜ, ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΙΑΚΩΩΒ''.
    Η Δέηση δεν λέει ''προπατόρων η μ ώ ν''
    αλλά σκέτο
    ''π ρ ο π α τ ό ρ ω ν'',
    διότι οι Ορθόδοξοι Έλληνες, έχουν τα λογικά τους και γνωρίζουν ότι δεν είναι απόγονοι Εβραίων, αλλά Ελλήνων.

    Ιδού δέηση που σε διαψεύδει πατόκορφα:

    ''τῶν ἁγίων, ἐνδόξων καὶ πανευφήμων Ἀποστόλων, τῶν ὁσίων καὶ θεοφόρων Πατέρων ἡμῶν, τῶν ἁγίων ἐνδόξων
    π ρ ο π α τ ό ρ ω ν Ἀβραάμ, Ἰσαάκ καὶ Ἰακώβ''.

    http://armenisths.blogspot.gr/2015/07/blog-post_90.html

  8. Επί του Όρους ομιλία.

    Ιησούς:
    "…..Μη νομίσετε ότι ήρθα για να καταργήσω τον Νόμο του Μωυσή ή τη διδασκαλία των Προφητών. Δεν ήρθα για να καταργήσω αλλά για να συμπληρώσω. Συνεπώς σας διαβεβαιώ ότι, όσο υπάρχει ο ουρανός και η γη, ούτε ένα γιώτα ή ένα κόμμα δεν θα αλλάξει στον νόμο,………."

    Κατά Ιωάννην 5.39
    "ἐρευνᾶτε τὰς γραφάς,
    [εννοεί προφανώς την Π. Διαθήκη, αφού η Καινή ΔΕΝ είχε ακόμα γραφεί]
    ὅτι ὑμεῖς δοκεῖτε ἐν αὐταῖς ζωὴν αἰώνιον ἔχειν· καὶ ἐκεῖναί εἰσιν αἱ μαρτυροῦσαι περὶ ἐμοῦ·
    Απόδοση:
    Λοιπόν, σεις πρέπει να ερευνάτε τας Γραφάς, διότι και σεις οι ίδιοι πιστεύετε ότι εις αυτάς θα έχετε ζωήν αιώνιον. Και αυταί ακριβώς αι Γραφαί είναί που μαρτυρούν δι' εμέ."

    Ο Ιησούς λοιπόν, ως γνήσιος Ιουδαίος (προσήρχετο στην Συναγωγή, υπέστη και περιτομήν), όχι μόνον αποδέχεται πλήρως την ιουδαϊκή Π. Διαθήκη,

    αλλά μας προτρέπει να την μελετούμε!

    Δεν αλλάζει ΤΙΠΟΤΕ, απλά την συμπληρώνει.

  9. ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΗ ΓΡΑΦΗ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΘΕΟΣ ΔΙΑΣ ΑΦΟΥ ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟ

    ΕΓΡΑΨΕ Ο ΔΙΑΣ ΠΗΔΑΤΕ ΑΒΕΡΤΑ ΟΠΩΣ ΕΓΩ Ο ΘΕΟΣ ΔΙΑΣ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΤΙΣ ΑΔΕΡΦΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΞΑΔΕΡΦΕΣ ΜΟΥ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΛΟΙ ΚΟΥΛΟΥΒΑΧΑΤΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΜΑΤΙ

  10. Ανώνυμος12 Μαΐου 2018 – 5:34 μ.μ.
    τα μαθατε τα νεα εεε!!! μια m .k .o , οργανωση ,συμμορια ,ουτε και οι ιδιοι δεν ξερουνε ακριβως τι τους γινεται ,εδιωξαν τα μελη τους γιατι πηγαν στο συλλαλητηριο για το ονομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ το ακουσες αυτο ΕΣΥ το κοπρανο του soros για ξεσταβωσου και κοιτα εδω…και ασε ησυχη τη Χριστιανοσυνη
    εκει που σε χεζαμε ολοι φυτρωνες απολειφαδι απο καρναβαλο

    http://www.ksipnistere.com/2018/05/6_12.html?showComment=1526111482753#c290669342483939772

    Ανώνυμος12 Μαΐου 2018 – 1:47 μ.μ.
    Αν ειμασταν και μεις
    με το ΣΟΡΟ προδοτες
    ψευτοπατριωτες
    χρημα με ουρα θα ειχαμε
    ιδιοκτησια Σορος τα Σκοπια
    με πολλες κρυψωνες ασε που
    ο Σορος θελει και αμεση λυση
    στο Σκοπιανο με το ονομα
    Μακεδονια το παιχννιδι μια
    χαρα το παιζουν αυτοι που
    δεν πηγαν στο συλλαλητηριο
    και απομπεψαν τα μελη τους
    απο την οργανωση αμεεεεε
    δεν ειναι παιξε γελασε
    τα ονοματα ονομαστων υπερασπιστων
    και το χρημα που ρεει αφθονο
    υπηρξε και συναντηση Ζαεφ Σορου
    πριν αρχισει η ιστορια με την
    ονομασια να πως δενει το παζλ
    του αγραμματου με καταγωγη
    γυφτοσκοπιανη

  11. ΜΕΡΙΚΟΙ( ΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ) ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝΕ ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟ ..ΔΙΑ.. ΠΟΥ ΓΑ @@ΜΟΥ @@ΣΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΤΙΣ ΑΔΕΡΦΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΣ ΤΟΥ ΕΚΕΙ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΠΑΝΕ

  12. Πες μου τι κακό εμπεριέχεται στο νόμο του Μωυσέως, δηλαδή στις Δέκα Εντολές;

  13. Εύγε κυρία ή κύριε 4.43
    Από την ιδία την Αγίαν Γραφήν, τα λόγια του ιδίου του Ιουδαίου Ιησού, αποδεικνύεται, ότι ο χριστιανισμός είναι ο δούρειος ίππος, η πέμπτη φάλαγγα των Εβραίων, του σιωνισμού.
    Δια του χριστιανισμού οι Εβραίοι διέδωσαν τον ιουδαισμόν εις τα πέρατα της Γης, κατέστησαν κοσμοκράτορες.
    Χαρίλαος Π.

  14. Εσύ δεν ξέρεις τι είναι ιουδαϊσμός και τι είναι χριστιανισμός.
    Πήγαινε ξανά στο Δημοτικό μπας και μάθεις κάτι σχετικό.

  15. Πατεράκη,όταν επιστρέψεις στον δρόμο της αλήθειας ο Κύριος θα σφάξη το μόσχον το σιτευτόν για τη πάρτη σου,όπως έκανε και για μένα όταν γύρισα απο την ασωτία.
    Αμα σου γράψω μια και μόνο παράγραφο της δικής μου άσωτης ζωής θα με λατρέψεις.
    Ευτυχώς όμως δεν χάθηκα στο παρα-τρίχα,σαν κάποιο αόρατο χέρι μια μέρα τράβηξε τη κουρτίνα απο τα μάτια μου και είδα φως,σαν κάποιο αόρατο χέρι με τράβηξε απο τον πάτο της θάλασσας στον αφρό.Ποιόν εμένα!Ενα χαμένο κορμί,έναν πρώην σκληρό και αδίστακτο υπάνθρωπο της νύχτας.

    Μη συνεχίσω γιατί θα με πάρουν τα σιρόπια.
    Καλή επιστροφή.

  16. ΤΣΑΠΕΛΟΦΑΓΕ ΠΗΡΕΣ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΤΣΑΠΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΕΥΑΜΕΝΟ ΑΖΥΜΟ ΑΡΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΦΗΣΕ Ο ΣΕΒΑΣΤΟΣ ΡΑΒΒΙΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΤΕ? ΑΧΧΧ ΕΙΚΟΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΓΥΦΤΟΣ. ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΨΩΦΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΙ'ΑΥΤΟΣ….

  17. Ο ΤΣΑΠΕΛΟΦΑΓΟΣ ΑΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΒΟΘΡΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΑ. ΑΝ ΤΟΝ ΠΙΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΚΑΘΩΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΝΟΜΟ ΤΟΤΕ ΚΑΘΑΡΙΣΕ. ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΒΑΡΔΙΑ ΓΛΥΦΕΙ ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑ ΤΟΥ ΜΠΑΤΙΡΟΓΥΦΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΠΟΥ Η ΨΩΛΗ ΤΟΥ ΤΡΕΜΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ

  18. «Οσάκις διαβάζουμε τις άσεμνες εικόνες, τις φιλήδονες ακολασίες, τις σκληρές και αισχρές εκτελέσεις, την αδιάλειπτη μνησικακία και εκδικητικότητα, με τις οποίες είναι γεμάτη η Βίβλος, θα ήταν πιο συνεπές να την ονομάσουμε βιβλίο ενός δαίμονα παρά ενός θεού. Είναι μια ιστορία της κακίας που έχει χρησιμοποιηθεί για τη διαφθορά και αποκτήνωση της ανθρωπότητας. Ειλικρινά αηδιάζω με αυτήν, όπως αηδιάζω με όλα τα σκληρά πράγματα».
    Tom Paine (Άγγλος συγγραφέας)

    http://www.pare-dose.net/3129#ixzz4hvz4qIVw

    «Αγία Γραφή»: Το μεγαλύτερο παραμύθι τού κόσμου – Η Βίβλος τού μίσους, τής κτηνωδίας και τής πλαστογραφίας

  19. Η θεολογική ιεροποίηση και αποθέωση, τής ηλιθιότητας, τής αγραμματοσύνης και τής αμορφωσιάς…

    Η «ανάσταση» τού Ιησού, συνοδεύεται από πλήθος αντιφατικών αναφορών τών Ευαγγελιστών, οι οποίοι υποτίθεται ότι έζησαν τα «γεγονότα» από κοντά. Έτσι, π.χ. δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε σε στοιχειώδη σημεία, όπως στο τι πρωταντίκρυσε ο πρώτος επισκέπτης (πέραν τού ότι δεν συμφωνούν ακόμη και στο ποιος ήταν αυτός!), που πήγε στον τάφο τού «αναστηθέντα» πλέον Ιησού…

    – «Και αφού πέρασε το Σάββατο, κατά τα χαράματα της πρώτης ημέρας τής εβδομάδας, ήρθε η Μαρία η Μαγδαληνή, και η άλλη Μαρία, για να δουν τον τάφο. Και ξάφνου, έγινε μεγάλος σεισμός• επειδή, ένας άγγελος του Κυρίου κατεβαίνοντας από τον ουρανό, ήρθε και αποκύλισε την πέτρα από τη θύρα, και καθόταν επάνω σ' αυτή» (Κατά Ματθαίον, 28: 1-2).

    – «Και αφού πέρασε το Σάββατο, η Μαρία η Μαγδαληνή και η Μαρία, η μητέρα τού Ιακώβου, και η Σαλώμη, αγόρασαν αρώματα, για νά 'ρθουν να τον αλείψουν… Και όταν μπήκαν στο μνήμα, είδαν έναν νεανία να κάθεται στα δεξιά, ντυμένον με άσπρη στολή• και τρόμαξαν» (Κατά Μάρκον, 16: 1-5).

    – «Και την πρώτη ημέρα τής εβδομάδας, ενώ ακόμα ήταν βαθιά χαράματα, ήρθαν στο μνήμα, φέρνοντας τα αρώματα που ετοίμασαν• και μερικές άλλες γυναίκες ήσαν μαζί τους. Βρήκαν, όμως, την πέτρα αποκυλισμένη από το μνήμα. Και όταν μπήκαν μέσα δεν βρήκαν το σώμα τού Κυρίου Ιησού. Και ενώ ήσαν σε απορία για τούτο, ξάφνου, δύο άνδρες με ιμάτια αστραφτερά στάθηκαν μπροστά τους» (Κατά Λουκάν, 16: 1-4).

    – «Και την πρώτη ημέρα τής εβδομάδας, η Μαρία η Μαγδαληνή έρχεται το πρωί στο μνήμα, ενώ ακόμα ήταν σκοτάδι, και βλέπει την πέτρα σηκωμένη από το μνήμα. Τρέχει, λοιπόν, και έρχεται στον Σίμωνα Πέτρο, και στον άλλον μαθητή, τον οποίο αγαπούσε ο Ιησούς, και τους λέει: “Σήκωσαν τον Κύριο από το μνήμα, και δεν ξέρουμε πού τον έβαλαν”» (Κατά Ιωάννην, 20: 1-2).

    «Μακάριοι οι φτωχοί στο πνεύμα• επειδή, δική τους είναι η βασιλεία των ουρανών» (Κατά Ματθαίον, 5: 3).

    «Μη νομίσετε ότι ήρθα για να καταργήσω τον νόμο ή τους προφήτες• δεν ήρθα να καταργήσω, αλλά να εκπληρώσω» (Κατά Ματθαίον, 5: 17).

    – «Σε δρόμο εθνών (ειδωλολατρών) μην πάτε, και μέσα σε πόλη Σαμαρειτών μη μπείτε… Και όποιος δεν σας δεχθεί ούτε ακούσει τα λόγια σας, βγαίνοντας έξω από το σπίτι ή από την πόλη εκείνη, ξετινάξτε τη σκόνη από τα πόδια σας.

    Σας διαβεβαιώνω: Ελαφρότερη θα είναι η τιμωρία κατά την ημέρα τής κρίσης στη γη των Σοδόμων και των Γομόρρων, παρά σ' εκείνη την πόλη» (Κατά Λουκάν, 10: 5, 14-15).

    https://www.pare-dose.net/6250

    Η εναρμόνιση των ευαγγελικών διηγήσεων, που επιχειρείται από εκείνους που προσπαθούν να δείξουν ότι δεν υπάρχουν διαφορές, είναι προβληματική, τόσο στην «λογική» της όσο και στο τελικό αποτέλεσμα.

  20. 9:16 μ.μ.
    Όποιος δεν διάβασε την Καινή Διαθήκη, δεν θα μάθει ποτέ τι σημαίνει ''αγάπα τον πλησίον.

Comments are closed.