Ιράν: «Μπορούμε να καταστρέψουμε το Ισραήλ – Επιμείνει στην ύπουλη ύπαρξή του»

Εκπρόσωπος του ανώτατου στελέχους της δύναμης Quds Force, η οποία υπάγεται στους Φρουρούς της Επανάστασης (Iranian Revolutionary Guards Corp – IRGC), απείλησε ευθέως το Ισραήλ,
λέγοντας πως το Ιράν μπορεί να το καταστρέψει, εξαφανίζοντας -ως πρώτη ενέργεια- δύο μεγάλες πόλεις της χώρας, το Τελ Αβίβ και τη Χάιφα.

Όλα αυτά έρχονται την στιγμή που μία πιθανή επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην Συρία μοιάζει ολοένα και πιο πιθανό.

«Αν το Ισραήλ επιμείνει στην ύπουλη ύπαρξή του… Αν προβεί σε ανόητες ενέργειες. Αν δώσουν δικαιολογίες στο Ιράν, Τελ Αβίβ και Χάιφα, δύο μεγάλες πόλεις του Ισραήλ, θα καταστραφούν. Το Ιράν μπορεί να καταστρέψει το Ισραήλ», δήλωσε ο Ali Shirazi, απαντώντας στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος με τη σειρά του εκτόξευσε νέες απειλές κατά της Τεχεράνης.

Η κατάσταση στην περιοχή της Συρίας είναι εξαιρετικά τεταμένη, καθώς επίκειται στρατιωτικό χτύπημα εναντίον της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ, με αφορμή τις υποψίες για επίθεση με χημικά των κυβερνητικών δυνάμεων, σε περιοχές των ανταρτών, στην Ανατολική Γούτα και την Ντούμα.

Πριν λίγα 24ωρα, στρατόπεδο ιρανικών δυνάμεων κοντά στη Δαμασκό, βομβαρδίστηκε από ισραηλινές δυνάμεις, με συνέπεια το θάνατο αρκετών Ιρανών στρατιωτών.

Η ένταση στην περιοχή έχει φτάσει στο ζενίθ, ενώ κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει τις συνέπειες και την κατάσταση που θα διαμορφωθεί, αν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους κάνουν πράξη τις απειλές τους.

loading...