Αλλαγές στο καθεστώς απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας

Αλλάζει η διαδικασία για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας. Στόχος του υπουργείου Εσωτερικών είναι να μειωθεί στο μισό ο χρόνος της διαδικασίας, ενώ εντός των ημερών θα κατατεθεί στη Βουλή διάταξη με την οποία θα μπορούν να διεκδικήσουν την ελληνική ιθαγένεια όσοι ζουν νόμιμα στη χώρα μας 12 χρόνια.

Βασική αλλαγή είναι οι 30 ερωτήσεις, διαβαθμισμένης δυσκολίας, που θα αποτελούν πλέον την ύλη των εξεταζομένων.

Ο υποψήφιος θα περνά με επιτυχία την εξέταση, αφού απαντήσει σωστά σε 20 από 30 ερωτήσεις ιστορικού, πολιτισμικού και γεωγραφικού ενδιαφέροντος, οι οποίες θα επιλέγονται τυχαία.

Σε δύο με τρεις μήνες θα εφαρμοστεί η αλλαγή της ύλης στις εξετάσεις γλωσσομάθειας.

Περισσότεροι από 250.000 αλλοδαποί ζουν μόνιμα και για πολλά χρόνια στην Ελλάδα, χωρίς όμως να μπορούν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, καθώς δεν διαθέτουν άδειες παραμονής ενταξιακού χαρακτήρα.

Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στην Βουλή διάταξη με την οποία όσοι ζουν νόμιμα 12 χρόνια στην Ελλάδα, θα μπορούν να διεκδικήσουν την ελληνική ιθαγένεια.

Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, όπως ηλικιωμένοι και ΑΜΕΑ.

Η ιθαγένεια αφορά σχεδόν το 10% του πληθυσμού που διαβιεί στην Ελλάδα.

Οι συνολικά νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα χωρίς ελληνική ιθαγένεια είναι 800.000.

Επόμενος στόχος του υπουργείου είναι η ψηφιοποίηση των φακέλων των υποψηφίων.

Ρεπορτάζ: Χ. Γιαννοπούλου
Πηγή: ΕΡΤ1

loading...

9 thoughts on “Αλλαγές στο καθεστώς απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας

  1. Arthrografe enoeis ypikootita kai oxi ithageneia ypotheto. Ithageneia simainei genniesai Ellinas. Ypikoorita simainei ginesai Ellinas sta xartia.

  2. Τώρα πλέον είναι το ίδιο γι'αυτούς.
    Στις ταυτότητες όλων γράφει Ιθαγένεια Ελληνική και αυτήν την ταυτότητα παίρνουν και οι βάρβαροι λαθροεισβολείς, όπου γράφει ιθαγένεια Ελληνική!

  3. ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΟΔΑΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ Η ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ.ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ.

  4. ΣΕ ΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ?ΕΣΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ?ΚΟΙΤΑ ΡΕ ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΙ ΠΟΥ ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΥΜΠΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΤΟΥΝ ΤΟΣΟ.ΜΑ ΠΟΣΟ ΓΚΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΩΡΙΣΜΕΝΟΙ…………………….

  5. KAΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ. ΕΙΣΗΛΘΕ ΛΑΘΡΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΥΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΔΩ. ΦΟΡΤΩΜΑ ΣΕ ΠΛΟΙΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ.

  6. Kaνένας μεταναστης, δεν μπορεί να αποκτήσει την ιθαγένεια, η Ιθαγένεια ανήκει μόνο στους Ελληνες και μόνο η υπηκοότητα παίρνουν οι Μετανάστες,
    Και εάν νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα,[εννοώ τους ΣΥΡΙΖΕΟΥΣ, ] ας ρωτήσουν τους Έλληνες του Εξωτερικού, όλοι έχουν υπηκοότητα και κανένας Ιθαγένεια,
    Πως λοιπόν, και μια λογική θα δώσουν Ιθαγένεια στους Αλλοδαπούς;
    Τι λέτε κύριε Σκουρλέτη ; ,,ga,,,

  7. ΡΕ ΜΟΥΝΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΕΝΔΑΦΕΡΕΙ Η ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ Η ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ;;;;;

  8. Συμφωνω με τον 8.39 π.μ.σε καμμια χωρα δεν δινεται ιθαγενεια παρα μονο υπηκοοτητα.Τωρα βεβαια στν Ελλαδα του Τσιπρα ζουμε,του εθνομηδενιστη και του εντολοδοχου,πιθανον και να τους δωσει την ιθαγενεια.ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ.

  9. Η ΛΕΞΗ "ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ" ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΞΗ "ΙΘΑΓΕΝΗΣ" ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΕΥΘΥΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ".

    ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΑΥΤΟΧΘΟΝΑ ΕΛΛΗΝ ΙΘΑΓΕΝΗ", ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟΝ "ΚΑΤΟΙΚΟ" ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ "ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ" ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ, ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. "ΠΛΟΥΤΟΣ" ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ…ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ…ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ, ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΤΟΝ "ΔΙΑΦΥΛΛΑΞΟΥΝ" ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ…

    ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑ, ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ, …ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΑ …ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ "ΣΟΜΑΛΟ", ΚΑΘΕ "ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ" ΚΑΙ ΚΑΘΕ "ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΟ" ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΗΝ…"ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ"…

    ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ…"ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ "ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ" (ΥΠΑΚΟΥΟΣ) ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ?

    ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ…"ΛΑΘΟΣ" ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ…

    ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ "ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟ" ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ …ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.

    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ…"ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΕΣ"… ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ.

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ …ΛΑΘΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΑΛΛΑ…ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

Comments are closed.