O Γιούνκερ στον Ζάεφ: Συνεχίστε και λύστε το θέμα του ονόματος με την Ελλάδα

Με τη σημερινή επίσκεψή του στα Σκόπια και τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ξεκίνησε την περιοδεία του στα Δυτικά Βαλκάνια. «Η χώρα σας είναι μέρος της ευρωπαϊκής ιστορίας και γεωγραφίας. Δεν ήρθα εδώ για να ανακοινώσω οριστική ημερομηνία ένταξης» τόνισε ο κ. Γιούνκερ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ζόραν Ζάεφ, μετά τη συνάντησή τους στα Σκόπια.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλώσε εντυπωσιαμένος από τη μεταρρυθμιστική πρόοδο που έχει πραγματοποιήσει η γείτονα χώρα και τόνισε την ανάγκη να συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο και να λυθεί το θέμα του ονόματος με την Ελλάδα, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter της αναπληρώτριας εκπροσώπου της Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

Από τη μεριά του, ο κ. Ζάεφ, όπως αναφέρει σε αναρτήσεις του στο Twitter, δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας του ως γεωγραφικό τμήμα της Ευρώπης, η οποία θα γίνει και τμήμα της πολιτικής δομής της ΕΕ. Επισήμανε πως τα Σκόπια αναμένουν στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να υπογραμμίζεται η αισθητή πρόοδος της χώρας του σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις. Μία θετική έκθεση θα ωθήσει την επίτευξη εσωτερικών μεταρρυθμίσεων και θα βελτιώσει την ανάπτυξη των σχέσεων καλής γειτονίας, υποστήριξε ο κ. Ζάεφ και προσέθεσε πως τους είναι ξεκαθαρισμένο πως όσο πιο επιτυχημένες θα είναι οι μεταρρυθμίσεις τόσο πιο γρήγορα θα καταφέρουν να ενταχθούν στην ΕΕ.

Εξάλλου σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς χαρακτήρισε επιτυχημένη την επίσκεψη του κ. Γιούνκερ στην ΠΓΔΜ και παραγωγικές τις συναντήσεις του με τον κ. Ζάεφ και τους υπουργούς της κυβέρνησής του.

Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, τον κ. Γιούνκερ υποδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, χαρακτηρίζοντας ιστορική την επίσκεψή του. «Χιονισμένος καιρός, αλλά θερμή υποδοχή στην ΠΓΔΜ για τον πρόεδρο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στην αρχή της ιστορικής βαλκανικής περιοδείας του. Έχουμε μία ευκαιρία να επιτύχουμε κοινή επιτυχία φέτος, και αυτή η μοναδική επίσκεψη είναι μια μεγάλη ενθάρρυνση» ανέφερε ο κ. Ντιμιτρόφ σε ανάρτησή του, επίσης στο Twitter.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του κ. Γιούνκερ στα Δυτικά Βαλκάνια, που ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί στη 1 Μαρτίου, είναι τα Τίρανα, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφτεί το Βελιγράδι, την Ποντγκόριτσα, το Σαράγεβο, την Πρίστινα και τη Σόφια.

loading...

4 thoughts on “O Γιούνκερ στον Ζάεφ: Συνεχίστε και λύστε το θέμα του ονόματος με την Ελλάδα

  1. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ.ΟΧΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΟΥ.ΟΙ ΣΛΑΥΟΙ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ,ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΣΛΑΥΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΓΙΑΤΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ,ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΝΤΕΣ,ΗΤΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ.ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΛΑΥΟΙ ,ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΒΡΥΘΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.ΚΑΙ ΟΥΤΕ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΜΑΤΙ.ΑΣ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΓΙΟΥΝΚΕΡ,ΙΣΡΑΗΛ,ΤΟΥΡΚΙΑ,ΑΛΒΑΝΙΑ,ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΟΥ.ΑΛΛΟΙΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ?

  2. Αληθεύει πως ο γιούνκερ χτύπησε φιλικά στο κεφάλι με ένα μάτσο χαρτιά τον γύφτο (όπως έκανε στον τούρκογλου) λέγοντάς του: " Αυτή η κούτρα σου ρε μαλάκα, κατέβασε την ιδέα πως με ταμπέλες και κιτσαροαγάλματα θα βαφτιστείτε Ελληνες;";

  3. ΡΕ ΣΤΡΑΒΟΥΛΙΑΚΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ?

    ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΡΑΒΟΥΛΙΑΚΑ ΖΑΕΦ ΟΤΙ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΠΟΥ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η, ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ?

    ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ κ. ΖΑΕΦ, ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ…

    ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΘΑ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ !

    ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ μίστερ ΖΑΕΦ, ΑΣΧΟΛΕΙΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΛΑ….

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  4. 7:19 DEN KSERO OTAN MILAS GIA ARXEOTITA POSO MAKRIA PAS, ALLA EGO DILONO IPEFTHINA POS DEN IPIRXE STIN ARXEOTITA ANO TOY 1.000.000EKATOMIRIOY XRONIA IDIETERI GLOSSA MAKEDONON, OLI OMILOYSAN TIN ARXEA TOTE ELLINIKI GLOSSA!!!! KE DEFTERON, EPIDI IXA ZISI STI BOYLGARIA MERIKA XRONIA, GNORIZO POLI KALA POS DEN IPIRKSEPOTE MAKEDONIKI GLOSA!!!!!!!!!!!!! OLA TA KRATIDIA POY ITAN EPI KOYMOYNISTIKOY KATHESTOTOS PROSARTIMENA STIN SERBIA KE I IDIA I SERBIA MILOYN TIN BOYLGARIKI GLOSSA!!!!!!! AFTI I ANTHROPI INE OXI ASXETI ALA ILITHII!!!!!!! ENAS SKOPIANOS AKADIMAIKO KATHIGITIS DIIGITE TIN DIMIOYRGIA TOY ANROPOY ETSI OPOS TO EDIABASA: ENAS SKOPIANOS BOSKOS ETRIBE TO KSILO SE MIA PETRA KE AKSAFNA EGINE KAPNOS KE FOTIA KE PAROYSIASTIKE O ANTHROPOS!!! DILADI KATA TIN ANTILIPSITOYS INE I PROTOGENIS STON PLANITI!!! KATALABENETE POSO AMORFOYI INE I PLIOPSIFIA!!!! TORA TOYS XRISIMOPIOYN I EBREOMASONI GIA NA DIALISOYN TIN ELLADA AKOMA PERISOTERO APO TI TIN EXOY DIALISI STOY PROIGOYMENOYS POLEMOYS!!!! AFTO TORA EKSARTATE APO ESAS TOYS NEOYS KANAPEDAKIDES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.