Κωνσταντίνος: H ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν διακυβεύεται από ένα όνομα (Να τετοιες μλκιες λες και για αυτο θα εισαι για πάντα ΠΡΩΗΝ βασιλιας)

«Το δικαίωμά μας να τιμούμε, όσα σημαίνει ο συμβολισμός του ονόματος αυτού και την θύμηση όσων είναι χαραγμένων στην ελληνική ψυχή, δεν μπορεί να διαπραγματευτεί μόνο βάσει γεωγραφικών προσδιορισμών και άλλων περιγραφών» σημειώνει

Σε τοποθέτηση για το Σκοπιάνο προέβη σήμερα ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, στην οποία σύμφωνα με την «Καθημερινή» τόνισε ότι «η ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν διακυβεύεται από την επιλογή ενός ονόματος» και κάλεσε την πολιτική ηγεσία της χώρας να «επιτύχει την – ομολογουμένως – δύσκολη ισορροπία που απαιτείται τις ερχόμενες εβδομάδες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τέως μονάρχη Κωνσταντίνου:

«Βρισκόμαστε, ενδεχομένως, κοντά σε μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα. Σε μια στιγμή, όπου καλούμαστε να υπερασπιστούμε όσα σημαίνει η Μακεδονία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Η ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν διακυβεύεται από την επιλογή ενός ονόματος. Το δικαίωμά μας όμως να τιμούμε, όσα σημαίνει ο συμβολισμός του ονόματος αυτού και την  θύμηση όσων είναι χαραγμένων στην ελληνική ψυχή, δεν μπορεί να διαπραγματευτεί μόνο βάσει γεωγραφικών προσδιορισμών και άλλων περιγραφών.

Οι εικόνες σύμπνοιας αυτών των ημερών αντικατοπτρίζουν την ενότητα που πάντα επιδεικνύει ο ελληνικός λαός στα σημαντικά ζητήματα.

Εύχομαι, ολόψυχα, η πολιτική ηγεσία να επιτύχει την -ομολογουμένως- δύσκολη ισορροπία που απαιτείται τις ερχόμενες εβδομάδες».

loading...

19 thoughts on “Κωνσταντίνος: H ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν διακυβεύεται από ένα όνομα (Να τετοιες μλκιες λες και για αυτο θα εισαι για πάντα ΠΡΩΗΝ βασιλιας)

  1. "Πολιτικός" δεν ήσουν ποτέ κωνσταντίνε. Το ότι έχασες το βασίλειό σου, ήταν ακριβώς γι΄αυτόν τον λόγο. Δεν λέμε πως δεν αγαπάς την Ελλάδα, αλλά ποτέ δεν ήσουν ικανός να σκεφτείς το "παραπέρα". Έτσι την πάτησες και με την χουντοφωτογραφία. Τα ίδια ανδρείκελα που σε περιέβαλλαν για να κάνουν την "δουλειά" τους τότε, σου έδωσαν και το σουτ…
    Ο καθένας νομίζεις στην Οικουμένη, πρέπει να έχει την δική σου μόρφωση και ιστορική κατάρτιση, και θα ξέρει στο μέλλον να ξεχωρίσει την Μακεδονία από την "Μακεδονία" των γύφτων… Κούνια που σας κουνάει όλους σας καημένε! Κρίμα! Να μια "ευκαιρία" να πιστεύαμε ακόμη πως είσαι "Ελληνας" και αγωνίζεσαι έστω απ΄το ανύπαρκτο στην ουσία μετερίζι σου. Την έχασες και τούτη στα γεράματα. Καληνύχτα σου…

  2. Τα αριστερο-δεξιά κόμματα δεν διαφωνούν με την διεθνιστική παγκοσμιοποίηση, που θέλει τη διάλυση των Εθνών (ανοιχτά σύνορα, πολυπολιτισμικές κοινωνίες).
    Κόντρα στα σχέδια της παγκοσμιοποίησης στέκεται ο πατριωτισμός.

  3. ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΩΣ ΤΙΟ ΜΙΛΑΕΙ?ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ?ΚΑΠΟΤΕ ΕΡΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΣΙΛΙΑ.ΤΟΝ ΔΙΩΞΑΜΕ.ΕΤΕΛΕΙΩΣΕ.ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΑΥΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ?

  4. Αποκαλυψη:Παρ'ολιγον…διγαμοs ο καρατζαφερηs με κουμπαρο του τον τεωs βασιλια Κωνσταντινο!
    greekvoices.blogspot.gr/2012/01/blog-post_1227.html
    (η καυμενη η αννουλα το ζωηρον κορασιον δεν το ενυμφευθη ο ελεεινοs βαψωμαλιαs σαβανοτσεπηs Καμποτινοs σεβασμιοs γερονταs ΜΙΖΑΣ-ΝΟΝΟΣ)
    "Μεγαλο ξεχεσιμο εφαγε αποψε ο…ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ απο τον Γλυξμπουργκ!
    ixnos.blogspot.gr/2016/06/blog-post.html
    (τετοιον χεσιμον βρε κ.γλυξμπουρνε στο παρ'ολιγον κουμπαρακιον;δεν ηξευρατε δια το χεσιμον του πτηνου;)

  5. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ
    ΜΕ ΤΑ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΙΣΤΙΚΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ;
    ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΙΣΑΙ;
    ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ, ΒΟΥΛΩΣΤΟ.

  6. TI KATHOSASTE KAI KANETE SKOLIA GIA TON MALAKA !!!!ENA ANTE G@@@@SOY FTANI

  7. ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΣΟΥ ΩΡΕ ΚΩΤΣΟ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΑΝΟΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΙΣΑΙ

    ΓΙΑ ΜΑΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ

  8. Παντα αισθανοσουνα οτι δεν εισαι Ελληνας.Κανε μας τη χαρη λοιπον και μην ανακατευεσαι Αρκετα εκανες εως τωρα.Μας εχεις καταυποχρεωσει.Ακομα συμπεριφερεσαι σαν αμουστακο παιδακι.Κοιτα μην εχει μεινει κανενα επιπλο σε καποια ανακτορα να το παρεις κι αυτο.Αληθεια ,τοσα χρονια με τι λεφτα ζεις?Κακομοιρη Ελλαδα.Εισαι κι εσυ απο αυτους που την εγδυσαν.Μοκο λοιπον.

  9. ΚΟΚΟ, ΚΑΝΕ ΚΟΚΟΚΟΟΟΟΟ.

    ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΥΣ ΤΟΥ Ε Β Ρ Α Ι Ο Υ Σ…

    ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΡΗΣ:

    "ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΝΑ ΕΧΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ
    ΚΙ ΟΧΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΒΡΩΜΕΡΟΥΣ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ"!!

  10. ανθρωπος πιονι της ΝΤΠ ο Κοκος κοκοκοκοκοκοκο Κοκοοοο

  11. ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΦΥΛΕΤΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ;
    ΜΕ 13 ΑΙΩΝΕΣ ΡΩΜΑΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, 4 ΑΙΩΝΕΣ ΟΘΩΜΑΝΟΚΡΑΤΙΑΣ,
    ΣΦΑΓΕΣ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ, ΚΑΘΟΔΟ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ, ΣΛΑΒΩΝ,
    ΒΛΑΧΩΝ ΑΠΟ ΒΛΑΧΙΑ (ΡΟΥΜΑΝΙΑ), ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΠΟ ΙΣΠΑΝΙΑ, ΔΕΝ ΑΛΛΟΙΩΘΗΚΑΜΕ;
    ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ; ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;
    ΑΝΟΙΞΕ

  12. τι αηδιες ειναι αυτες που λες κωστακη λιγη ντροπη ρε λιγο σεβασμο για την ελλαδα που σας ταιζει μοσχαρια ε! μοσχαρια εχετε φαει ολοι το καταπετσμα εχετε μουτρα να μιλατε για τη μακεδονια ;αι στο γερο διαολο δαιμονες

  13. ΕΓΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΥΝΑΙΔΟΣ

  14. Ο ΑΡΑΓΚΟΡΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ

  15. ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ

  16. Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΘΡΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΞΕ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ.ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΗ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ,ΕΠΑΙΞΕ ΤΟΘΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΕΠΕΔΕΙΞΕ ΑΝΔΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ,ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΣΤΗΜΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ (ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ)ΕΧΑΣΕ ,ΠΩΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕ ΑΛΩΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΥΤΑ ΑΝΤΡΙΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ .ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ .ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ.ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΑΜΑΤΩΝ .Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΙΑΣΤΡΕΥΛΩΝΕΙΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΔΙΕΣΤΡΣΜΕΝΟΣ ΤΟΣΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ

  17. ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Α ΠΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΣΕΡΡΕΣ,ΚΑΒΑΛΑ,ΔΡΑΜΑ ΚΙΛΚΙΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΟΤΑΝ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΟΝ ΕΙΠΕ ΜΕΓΑΛΕΙΩΤΑΤΕ ΤΙ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΕ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΦΘΑΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΠΑΝΣΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΑ ΤΟ 1913

Comments are closed.