Η Σελήνη ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΚΡΙΖΑ !!! Δείτε ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ !!! (εικόνες)


Η ανθρωπότητα έχει τεράστιο αριθμό φωτογραφιών της σελήνης. Στις περισσότερες από αυτές ο φυσικός δορυφόρος της Γης είναι χρωματισμένος σε ένα άσχημο γκρι χρώμα.


Στην πραγματικότητα, ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει.

Το μερίδιο του λέοντος των εικόνων που κυκλοφορούν στο δίκτυο είναι αποτέλεσμα μιας λανθασμένης επεξεργασίας φωτογραφιών.


Κατόπιν αιτήματος του καλλιτέχνη φωτογραφιών της NASA Alain Payl διορθώθηκαν οι φωτογραφίες. Το υλικό δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του οργανισμού αεροδιαστημικής.

Οι ειδικοί αποφάσισαν να επεξεργαστούν εικόνες του ουράνιου σώματος με τέτοιο τρόπο ώστε να εμφανίζονται στο ευρύ κοινό με τα αληθινά χρώματα του.

Η επεξεργασμένη εικόνα δημοσιεύθηκε στον ισότοπο της NASAΣύμφωνα με τους πλανητολόγους, οι μικρές διαφορές στην χρωματική παλέτα της Σελήνης μας επιτρέπουν να μελετήσουμε τη χημική της σύνθεση.Έτσι οι σεληνιακές περιοχές σε μπλε χρώμα είναι πλούσιες σε τιτάνιο. Το χρώμα του μωβ σηματοδοτεί την απουσία σιδήρου και τιτανίου.Μια σκοτεινή απόχρωση σηματοδοτεί τον κρατήρα του Αρχιμήδη στη Θάλασσα της Βροχής. Όπως είπαν οι ερευνητές, η φωτογραφία φωτογραφήθηκε κατά τη διάρκεια της αποστολής «Apollo»erevnw

Δεν υπάρχουν σχόλια :